Opruim video najaar 2017 | Najaarsschoonmaak: minimalisme

Het najaar is in volle gang. Dat is naar mijn idee de perfecte tijd om je spullen uit te zoeken. In de zomer wil ik altijd het liefste leuke dingen doen, binnen zitten vind ik dan zonde. Maar in het najaar kom ik mijn huisje het liefste niet uit, want bah, wat een rotweer! Wat ik dan heerlijk vind om te doen, is lekker rommelen. Dat deed ik laatst ook weer en ik heb weer een nieuwe opruim video gemaakt. Get inspired!

Opruim video najaar 2017

Opruimen. Altijd.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik houd van opruimen! En dat klinkt héél gek voor velen, maar ik vind het zo fijn om te doen.

Ik vind het leuk om het te doen, maar het gevoel dat je hebt als het klaar is, is helemaal heerlijk! Het punt was alleen dat ik nooit helemaal ‘klaar’ was, het voelde nooit opgeruimd genoeg.

Ik ontdekte minimalisme en kwam erachter dat ik beter kon ‘declutteren’ dan opruimen. Mijn spullen waren altijd keurig opgeruimd (het was nooit een zooitje), maar ik had gewoon TEVEEL spullen.

Organized clutter is still clutter

Voorjaar- en najaarsschoonmaak

Maar nu ik bezig ben met minimalisme, ben ik juist daar weer nooit klaar mee. Ik kom altijd op een punt dat ik denk: aaaah, ik kan niks meer declutteren!

Maar vervolgens kom ik dan ook weer op een punt dat ik toch weer items weet te declutteren. Ik geloof dan ook niet zo in het opruimen bij een nieuw seizoen.

Waar velen doen aan een voorjaar- en najaarsschoonmaak, doe ik het misschien wel maandelijks. En toen ik begon met minimalisme deed ik het zelfs wel wekelijks.

Het is een proces waarbij je steeds meer in gaat zien hoe weinig je nodig hebt en wat je écht leuk vindt. Je wordt er elke keer weer steeds beter in!

Opruim video

Maar goed, wil jij nu toch even een begin maken aan die najaarsschoonmaak? Of durf je het misschien toch aan om je op minimalisme te storten? Bekijk dan mijn nieuwe opruim video op Youtube!

In de video leg ik je uit hoe ik een opruimsessie aanpak. Vervolgens laat ik zien wat ik allemaal alweer klaar heb liggen om weg te geven aan vrienden of te doneren.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om je spullen eens lekker op te ruimen. Zet lekker de muziek aan, maak een plan en ga aan de slag!

En wil je meer zien op dit gebied? Laat mij dan weten wat je graag wilt zien en ik ga voor je aan de slag.

Liefs Mariëlle

Volg:

4 Reacties

  1. 6 december 2017 / 16:39

    Fijne video! Ik hoef zelf niet meer op te ruimen, want dat heb ik gedaan toen wij met mijn kamer begonnen

  2. 8 december 2017 / 11:13

    Heerlijk zeg zo’n opruim bui, al zie ik wel dat jij net een stapje verder ga. Ruimt lekker op zo! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

9   45
36   160
10   45
55   123
10   79

Follow on Instagram