Er was eens een tijd dat ik spray deodorants gebruikte, totdat ik over ging op deodorants in stick vorm. Daar was ik in principe tevreden over, maar deze waren niet dierproefvrij, niet vegan en niet natuurlijk. Gelukkig vond ik toen bij Ekoplaza een deodorant die wel aan al deze eisen voldoet. Maar toen waren daar ook de Salt of the earth natural deodorant sprays en man, I’m back on the sprays, guuurl!

Salt of the earth deodorant

Salt of the earth natural deodorant sprays

Ik kende ‘Salt of the Earth’ door andere bloggers, reviews waren altijd positief. Ik zag voornamelijk de sticks voorbij komen, maar nu heeft dit merk ook sprays. Deze zijn 100 % natuurlijk (ze bevatten geen aluminium, parabenen, drijfgassen en minerale oliën) én effectief. Gelukkig zijn ze dierproefvrij én ze laten geen vlekken achter. Ik was ZO benieuwd! Tot nu toe had ik wel wat natuurlijke deodorants geprobeerd, bijvoorbeeld van The Ohm Collection en Schmidt’s, maar die hielden me helaas niet droog.

Salt of the earth natural deodorant sprays

Girls

In plaats van één spray op de markt te brengen, brengt Salt of the Earth er meteen drie uit! Ik begin met deze rode variant, die speciaal voor meisjes is gemaakt. Soms vind ik mezelf ook nog gewoon een meisje, dus ik gebruik deze deodorant ook lekker. De geur is fris zoet, wat je wel kunt verwachten als je naar de aardbei rode verpakking kijkt. Op de achterkant van de verpakking vind je meer info en de ingrediënten!

Salt of the earth deodorant girls

Scented

En dan is daar de ‘Pure Aura’ variant, mijn ultieme favoriet! Deze heeft een koele geur, een mix van meloen en komkommer. Ik vind hem héérlijk en ik vind de kleur van de verpakking ZO mooi! Er staat overigens niet bij dat deze per se voor vrouwen is, maar ik denk eerlijk gezegd dat het wel echt een vrouwengeur is. Ook hierbij vind je meer info en de ingrediënten op de achterkant van het product.

Salt of the earth scented deodorant

Men

Ik vermeldde zojuist bewust dat de vorige variant een typische vrouwen geur heeft, want: er is ook een speciale variant voor mannen! Pure Armour heeft een stoerdere verpakking en een stoerdere geur. Stiekem houd ik altijd wel van mannengeuren, maar deze is het niet helemaal voor mij. Ik ga hem dan ook aan mijn vader geven. Ook hierbij heb ik een foto gemaakt van de achterkant van de verpakking.

Salt of the earth men deodorant

Werking

Als deze deodorants géén aluminium (een schadelijk ingrediënt) bevatten, wat bevatten ze dan wel? Een natuurlijk mineraalzout: potassium alum! Dit wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt. Dit zoutfilmpje vormt een laagje dat geurtjes tegen houdt, maar dat zonder de poriën te blokkeren. De deodorants bevatten verzorgende ingrediënten zoals aloë vera, botanische extracten en essentiële oliën. Op de foto hieronder zie je hoe de substantie van de deodorants er uit ziet. En werkt dat dan ook een beetje…?

Salt of the earth deodorant review

Mijn mening

JA! Ik ben mega fan van deze deodorants, ze zijn ontzettend goed! Helaas transpireer ik snel en veel, afhankelijk van de situatie waar ik in verkeer. Maar deze deodorants werken zelfs daarbij heel erg goed. De verpakkingen zijn mooi, ze werken fijn, de geuren zijn heerlijk en de deo’s zijn sterk. Het zijn dus sprays (zonder gas), waarbij er wel aardig wat vocht uitkomt. Dat is wellicht het enige nadeel dat ik kan noemen: je moet het even laten drogen. Maar goed, het laat geen vlekken achter en het werkt TOP!

Prijs en verkooppunten

De Salt of the Earth natural deodorant sprays kosten €8,49 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat, DA en verschillende webshops. Dat is wellicht duur voor een deo, maar je doet er lang mee. Ik gebruik per oksel 2 spraytjes per dag en dat volstaat bij mij als ‘snelle zweter’. Persoonlijk heb ik dit bedrag over voor een deodorant die natuurlijk, dierproefvrij en vegan is en dan ook nog ZO goed werkt!

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.