Sante Volume Shampoo review | Natuurlijk & Vegan

Ik houd van volume! Van een volume mascara tot een volume shampoo, ik probeer dat soort producten graag. Want ook al zijn mijn wimpers best lang, ze kunnen wel wat volume gebruiken. Maar vooral mijn haren… Daar mag gerust wat volume in. Helaas maken veel producten dat niet echt waar, zoals die van Aveda. Maar ik gebruik nu al een tijdje de Sante Volume Shampoo en die deel ik al te graag met je.

Review Sante shampoo

Sante Volume Shampoo

Ik kocht de Sante Volume Shampoo in Duitsland, tijdens een dagje Keulen. Op dat moment gebruikte ik nog steevast de Benecos melisse shampoo en conditioner.

Niet dat die mijn haren nu mega veel volume geven, maar mijn haren zitten dankzij die producten wel goed. Gezien Sante duidelijk volume belooft, was ik benieuwd of ze dat ook echt waarmaken.

Sante gebruikt in ieder geval biologische ingrediënten en de producten dragen zelfs diverse keurmerken, zoals Natrue. De geur van dit product sprak me direct aan: goji en meloen.

Sante volume shampoo

Ingrediënten Sante Volume shampoo

De Sante Volume Shampoo bevat geen dierlijke ingrediënten (vegan dus) en siliconen. Ook is de shampoo vrij van SLS, hij bevat een milder reinigend ingrediënt. De ingrediëntenlijst is als volgt:

Aqua (Water), Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco Glucoside, Betaine, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citric Acid, Sodium Chloride, PCA Glyceryl Oleate, Arginine, Glycerin, Phytic Acid, Alcohol denat, Potassium Sorbate, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils), Limonene

Gebruik

Het lijkt een klein flesje, maar er zit toch 200 ml in! Ik ben sowieso altijd zuinig met het gebruik van producten, maar je hebt hier gelukkig ook weinig van nodig.

Het flesje begint nu leeg te raken en ik doe er toch echt al maanden mee. Scheelt wel dat ik maar 2 maal per week mijn haren was ;)

Dat lukt met deze shampoo, die gewoon geheel doorzichtig van kleur is, gelukkig prima! Het product schuimt wel, maar mijn gevoelige hoofdhuid reageert er goed op.

Mijn haren voelen na gebruik lekker schoon en zacht aan, maar vallen niet slap langs mijn gezicht.

Sante dierproefvrije shampoo review

Review Sante Volume Shampoo

Ik heb er een nieuwe favoriet bij! De Sante Volume Shampoo is wat mij betreft een prima shampoo voor mensen met dun en slap haar.

Ook voor mannen dus, want volgens het merk is de volume shampoo geschikt voor het hele gezin. Zowel mijn hoofdhuid als mijn haren worden er blij van, dus ik zelf ook.

Verwacht geen mega volume, want dat lukt met enkel een shampoo simpelweg niet.

Maar het product draagt er zeker aan bij dat je haar niet slap langs je gezicht gaat hangen, zoals het dat bij sommige shampoo’s helaas wel doet.

Dit is zeker een product dat ik opnieuw ga kopen als het weer nodig is.

Prijs & verkooppunten

De Sante volume shampoo kost €3,99. Het merk is online onder andere verkrijgbaar bij Biggreensmile, maar ze verkopen het ook bij verschillende Ekoplaza filialen.

Ga je binnenkort een dagje naar Duitsland? Ook bij de Duitse Drogist ‘DM’ vind je het merk terug. Daar kost de shampoo zelfs maar €2,95! En check voor je gaat zeker even mijn artikel met shoptips voor Duitsland.

Liefs Mariëlle

Volg:

2 Comments

 1. 25 juli 2018 / 15:20

  Klinkt als een fijne low poo! Dat er geen siliconen in zitten helpt denk ik wel dat je haar er minder van gaat hangen. Heb je het idee dat je door deze shampoo je haren minder vaak hoeft te wassen? Ik had dat idee namelijk wel bij mijn shampoo die ook op basis van sodium coco sulfaat is. Echt fijner dan SLS! Waar ik wel een beetje meer volume van krijg is ghassoulklei, maar dat is weer een heel ander verhaal ;)

  Psst, waarom krijg ik reclame te zien voor vliegtickets? :’D

 2. Mariëlle
  Auteur
  25 juli 2018 / 17:02

  Ik was mijn haren al een hele tijd nog maar 2x per week, dat is zo gebleven met deze shampoo! Ik ben heel benieuwd naar ghassoulklei als shampoo. En de reclame van vliegtickets, dat gaat automatisch, daar heb ik helaas geen invloed op. In de toekomst werk ik graag samen met bedrijven die bij mijn blog matchen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.