Hopelijk ben je mijn artikelen over minimalisme nog niet beu, want ik heb er vandaag wéér een voor je. Het heeft mij gewoon zoveel gebracht, dat ik er graag meer over deel met jou. Het artikel van vandaag gaat over mijn ervaring, want ik ging van hoarder naar minimalist. En het is echt niet zo extreem als dat klinkt, maar ik hoop je wel een beetje bewustzijn bij te brengen! Lees snel verder voor mijn ervaring.

Van hoarder naar minimalist

Hoarder

Hoewel ik altijd netjes heb gespaard en daardoor nu een plekje voor mezelf heb, kocht ik altijd best wel veel. Een bezoekje aan de Kruidvat was niet uitzonderlijk, ik kwam er zelfs bijna wekelijks. De nieuwste limited edition van Essence of Catrice scoren: ik vond het geweldig. Ook de 1+1 acties op make-up kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Het ging me vooral om make-up, maar ook op het gebied van kleding kon ik er wel wat van. Voornamelijk in de sale kocht ik weleens items die ik uiteindelijk wel droeg, maar die niet pasten bij mijn stijl. Uiteindelijk werd ik daar dus niet blij van. Ik kocht op maandelijkse basis kleding. Maar het is gelukkig nooit zo erg geweest dat ik kleding met het kaartje er nog aan had liggen.

Minimalist

Maar nu… leef ik minimalistischer en heb ik geen shopdrang meer. En dat is zo FIJN! Ik besteed geen uren meer in de H&M webshop en ik kom ook nooit meer bij de Kruidvat. Dat heeft ook wel weer te maken met mijn keuze voor fair fashion en natuurlijke producten. Deze onderwerpen matchen gewoon heel goed. Vroeger had ik drang om naar de stad te gaan en nu vind je me maar daar nog maar amper. Enkel als ik bijvoorbeeld wat nodig heb bij Vitaminstore of bij Holland & Barrett. Bij de kledingwinkels kom ik niet meer, ik bestel mijn kleding tegenwoordig online. En dat is niet per se duurzaam (want pakketje moet bij mij geleverd worden), maar dan weet ik zeker dat het eerlijk en duurzaam geproduceerd is. Laatst deelde ik dan ook een blogpost met mijn favoriete fair fashion webshops.

Van hoarder naar minimalist

Toen ik op Youtube ontdekte wat minimalisme is, raakte ik direct besmet met het ‘minimalisme virus’. Ik heb al eerder geschreven over de voordelen van minimalisme. Door het kijken van Youtube video’s werd ik gemotiveerd om mijn eigen spullen te beoordelen. Ik liep ALLES na en ik lieg echt niet als ik zo’n 15 vuilniszakken heb weggegooid. Eindelijk zag ik in dat ik niet elke week make-up hoef te kopen en ik niet maandelijks nieuwe kleding nodig heb. De shopdrang is hiermee als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat betekent overigens niet dat ik helemaal niets meer koop. Op het moment investeer ik namelijk in een gehele fair fashion closet. En ik heb de laatste tijd ook behoorlijk wat make-up gekocht. Maar dit was enkel om mijn make-up stash natuurlijk te maken (i.v.m. mijn acne) en ik ben nu wel weer voorzien!

Een echte hoarder als in verzamelaar was ik dus niet, maar ik kocht wel veel. Ik ben blij dat ik nu niet meer die shopdrang heb, ook al kan ik me niet een rasechte minimalist noemen. Maar voor mijn idee ben ik wel van hoarder naar minimalist gegaan. Op dit moment geniet ik enorm van het doen van mijn dagelijkse boodschappen, omdat dat voor mij nu vegan heaven is! Natuurlijk ben ik benieuwd hoe jij jezelf zou omschrijven?

Liefs Mariëlle

Foto van Unsplash