All-inclusive vakantie als veganist | Lanzarote vegan friendly?

Brrrr! Wat heb ik er moeite mee om te wennen aan het Nederlandse weer, na een heerlijke vakantie op Lanzarote. Tijdens deze vakantie stond er voor mij één vraag centraal: een all-inclusive vakantie als veganist, kan dat? Ik probeerde het maar liefst 10 dagen lang. En omdat ik er zelf weinig over kon vinden op internet, besloot ik dat ik er maar eens een artikel met tips over moest schrijven. Let’s go!

All-inclusive vakantie als veganist

Vegan eten op vakantie: niets om je zorgen over te maken

Ik heb inmiddels al meerdere vakanties als veganist gehad, in verschillende vormen. Denk aan in een appartement verblijven en elke dag uiteten gaan. Maar ook verblijven in een villa (zoals op Ibiza).

Prima te doen hoor, veganistisch eten op reis! Maar omdat ik het in het begin best lastig vond, heb ik een vegan op vakantie artikel geschreven. Daarin geef ik 10 algemene praktische tips.

Maar toen bleek dat ik op Lanzarote in een all-inclusive resort zou verblijven, ging ik toch weer even op onderzoek uit. Want hoe doe je dat in zo’n all-in buffet restaurant? Weinig over te vinden helaas…

Dus wat doe je dan als vegan blogger? ;) Je vindt het zelf uit en schrijft er dan een artikel over!

Vegan eten op vakantie

Veganistisch eten in een all-inclusive resort

De makkelijkste manier om te laten zien wat ik at in het Sandos Papagayo Beach Resort, is door middel van een video. Ik heb daarom 2 vlogs voor je gemaakt, die vind je verderop in dit artikel!

Helaas kon ik het buffet zelf niet filmen, omdat het er druk was en ik wilde vreemde mensen niet zonder toestemming op beeld vastleggen. Tevens lag er veel vlees en daar zit niet iedereen op te wachten…

Daarom heb ik voor je gefilmd wat ik zelf gedurende mijn vakantie gegeten heb. Het ontbijt (fruit, dadels, havermout) was elke dag hetzelfde, maar na 10 dagen verveelde het me eigenlijk nog steeds niet!

De salade had ik op een gegeven moment wél gezien, want van elke dag ongeweekte kikkererwten eten werd mijn buik niet heel blij ;) Friet met ketchup bleef lekker, maar elke dag is natuurlijk niet gezond.

Er was helaas niet vaak puur rijst te eten, dit was vaak al klaargemaakt tot paella met vlees of vis. Losse bonen kon je er al helemaal niet vinden. Gelukkig waren er nog 2 andere restaurants voor wat variatie.

In het Italiaanse restaurant werd met liefde een glutenvrije pizza zonder kaas voor me gemaakt. In de pasta zat helaas ei… Maar wat heb ik genoten in het Internationale restaurant met één dag Orientaals (loempia zonder ei!) en één dag Mexicaans (taco, mais, tortilla, guacamole, bonen!).

Sandos Papagayo Beach Resort vegan

Tips voor veganistisch eten in een all-in resort

Na 10 dagen creatief denken en mijn bord vol laden, kan ik mezelf wel een expert noemen toch? Daarom deel ik hieronder wat tips, boven op de tips die ik geef in het ‘vegan op vakantie‘ artikel. Hier komen ze:

 • Neem voor je aankomt contact op met het resort waar je verblijft en vraag naar wat ze te eten aanbieden en wat de vegan mogelijkheden zijn. (Liefst al voor je boekt om te inventariseren)
 • Soms helpt het om juist niet te zeggen dat je vegan bent, maar aan te geven dat je intoleranties hebt (niet specificeren, laat ze maar een volledige lijst maken zodat je zelf kunt beoordelen wat je als veganist kunt eten). Dat nemen ze toch eerder serieus, heb ik gemerkt…
 • Denk in mogelijkheden in plaats van in problemen. Je bent op vakantie, geniet daar lekker van. Dan maar 3 dagen achter elkaar friet of kikkererwten eten: je verhongert in ieder geval niet ;)
 • Vul het buffet naar wens aan met iets uit de supermarkt. Ik ben bijvoorbeeld naar de winkel om de hoek gelopen (Hiperdino) om een bakje hummus te kopen. Heel de vakantie profijt van gehad!
 • Zoek ook eens buiten het resort als je het buffet beu bent. Ja, je hebt al voor het resort betaald, maar je wilt ook weleens genieten van het lekkere eten bij een lokaal tentje toch? Ik was helemaal gelukkig met het ‘simple & natural cafe’ in Playa Blanca. Zie hieronder (en de vlog), zegt genoeg.

Simple Natural Lanzarote vegan

All-inclusive vakantie als veganist

Ik geef eerlijk toe dat ik geen vlog kampioen ben. Maar in video vorm kan ik je net wat beter laten zien wat ik zoal gegeten heb én hoe mooi Lanzarote is. Omdat ik de video’s niet te lang wilde maken, heb ik het beeldmateriaal opgedeeld in 2 video’s die inmiddels beiden online staan op mijn Youtube kanaal!

Conclusie: kun je veganistisch eten in een resort?

Dus, of een all-inclusive vakantie als veganist mogelijk is? Ja hoor! Persoonlijk is het niet mijn favoriete soort verblijf, maar je kunt prima veganistisch eten in een all-in restaurant.

Ook al was de keuze niet reuze, je hoeft niet bang te zijn dat je verhongert. Fruit en groenten hebben ze overal! Heb jij al eens in een all-inclusive vakantie als veganist gehad? Deel jouw tips bij de comments!

Liefs Mariëlle

P.S. nog meer vegan food inspiratie zien? Volg me dan op Instagram.

Volg:

6 Reacties

 1. 11 oktober 2018 / 10:56

  Slim om dan zelf maar een artikel te maken, als je de info niet online kan vinden! ;-) Persoonlijk zou ik nooit op all-invakantie naar een resort gaan, maar ieder zijn ding, natuurlijk.

 2. Mariëlle
  Auteur
  11 oktober 2018 / 16:03

  Het is ook niet mijn eerste keuze, maar het was toch wel lekker om all-in te zitten hoor ;)

 3. 13 oktober 2018 / 09:20

  Heel handig om al deze info te lezen! Hoe leuk!! Wij wilde ook naar Lanzarote, maar zijn uiteindelijk naar Fuengirola gegaan!

 4. 13 oktober 2018 / 09:48

  Wat een handig artikel voor vele zeg, thanks voor het delen. Ik ben naar lanzarote gegaan drie jaar geleden maar vond er echt niets aan.. heel erg maar geef mij italie maar.. er was te weinig groen, teveel wind, teveel engelsen en dronken jongeren.

 5. Mariëlle
  Auteur
  13 oktober 2018 / 10:31

  Oeh dat lijkt me ook een prima plek hoor! <3

 6. Mariëlle
  Auteur
  13 oktober 2018 / 10:33

  Ik heb geen enkele dronken jongere gezien haha! Ook ik ben meer groen gewend, maar ik vond dit toch ook wel heel bijzonder om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

30   142
11   125
19   116
26   163
28   150

Follow on Instagram