Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten [REVIEW]

Zoals je wellicht weet, ben ik lang niet altijd blij geweest met mijn haren. Mijn haar groeit als kool, maar is verder vrij dun en super stijl. Ik werd ook lange tijd helemaal gek van de weerborstel op mijn kruin, maar het lukt me steeds beter om dat te accepteren. Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten te proberen, ditmaal de Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten. Tijd voor een review!

Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten

Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten

Inmiddels heb ik behoorlijk wat producten geprobeerd van Beauty Kitchen en ik ben fan. De Free From hair & body wash vond ik alleen niet zo’n succes voor mijn haar, dus ik was benieuwd naar deze lijn!

Zoals de naam al zegt, gaat het bij deze lijn om een samenwerking tussen Beauty Kitchen en topkapper Karine Jackson. De lijn biedt 100% natuurlijke, vegan friendly en effectieve haarverzorging.

Wat ik zo tof vind aan Beauty Kitchen is dat ze op heel veel aspecten letten. De ingrediënten zijn niet alleen natuurlijk, ook de verpakkingen zijn duurzaam door recycling en milieuvriendelijke inkt.

Een mooie lijn voor het milieu dus, maar ook voor jezelf want de producten bieden UV bescherming en hittebescherming. Daarnaast stimuleren ze herstel van je lokken, haargroei en glans.

Beauty Kitchen kopen in Nederland

Lees hier meer over schadelijke ingrediënten in cosmetica

Beauty Kitchen Karine Jackson ingrediënten

De Beauty Kitchen Karine Jackson haarproducten zijn verrijkt met het Protec7™ complex, Abyssinian Oil, fytosterolen en sapote-olie. Dit stimuleert de haargroei en geeft je haren glans en veerkracht.

Cleanser: bijzondere shampoo ingrediënten

Toen ik de ingrediëntenlijst van de cleanser bekeek, was ik verbaasd. Het tweede ingrediënt is aloë vera en daarna volgt kokosolie. Deze shampoo bevat dus alles behalve gemene reinigers als SLS of SLES.

Hij herstelt de structuur van je haar, biedt bescherming van je haarkleur en tegen milieu-invloeden. Ondanks dat er geen agressieve reiniger in zit, schuimt de formule wel maar op een milde manier.

Beauty Kitchen shampoo ingredienten

Protector: ingrediënten voor een haar primer

Van de protector kon ik de ingrediënten helaas niet mooi vastleggen, vandaar de lap tekst hieronder. Dit product is bedoeld als primer om je haren te beschermen tegen de krultang, stijltang of föhn.

De formule bevat onder andere shea boter, limoen, lavendel, zoete amandelolie en kokosolie.

Aqua (Water), crambe abyssinica phytosterol esters (Abyssinian Oil), pouteria sapota (Sapote Oil), prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond Oil), coco caprylate (Coconut Oil), glycerin (Vegetable), cetearyl alcohol (Coconut Oil), coconut alkanes (Coconut Oil), cocos nucifera (Coconut Oil), hydrogenated ethylhexyl olivate (Olive Oil), distearoylethyl dimonium chloride (Vegetable), butyrospermum parkii (Shea Butter), lepidium meyenii (Maca Root Extract), *lavandula angustifolia (Lavender), *citrus limon (Lemon), *mentha piperita (Peppermint), *mentha viridis (Spearmint), *juniperus virginiana (Cedarwood), *cananga odorata (Ylang Ylang),*backhousia citriodora (Lemon Myrtle), *angelica archangelica (Angelica), *michelia alba (Magnolia), guar hydroxypropyltrimonium chloride (Guar Bean), coco-caprylate/caprate (Coconut Oil), hydrogenated olive oil, benzyl alcohol (Vegetable), dehydroacetic acid (Organic Acid), pentylene glycol (Sugar Cane/Corn), hydroxyacetophenone (Antioxidant), **linalool, **limonene, **citral, **geraniol, **benzyl benzoate, **farnesol.

Volumiser: natuurlijke droogshampoo ingrediënten

Naar de volumiser was ik zelf het meest benieuwd, want ik doe alles (oké, bijna alles) voor meer volume. Dit product geeft textuur en volume. De ingrediëntenlijst is kort maar krachtig, dit product bevat:

 • Dizetmeelfosfaat (rijstzetmeel)
 • Glycerylcaprylaat (plantaardig)

Beauty Kitchen Karine Jackson lijn

Soms duurt het even voordat ik producten daadwerkelijk ga gebruiken, maar deze producten nam ik meteen op in mijn verzorgingsroutine. Op de foto hieronder kun je zien hoe de formules er uit zien.

Als eerste zie je de cleanser, die heeft echt een shampoo textuur maar is niet overdreven vloeibaar. In het midden zie je de protector die een primer textuur heeft, zoals ik dat ken van make-up.

Tot slot de boosdoener van witte vlekjes op mijn badmat ;) Die veeg je er natuurlijk zo af, maar de droogshampoo is dus in ieder geval hartstikke wit. Voor brunettes wellicht iets op om te letten!

Beauty Kitchen ervaringen

Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten review

Als ervaren beauty blogger (ik blog inmiddels bijna 5 jaar) plaats ik een review niet zomaar meer online. Ik wil producten langer testen om een goed oordeel te geven. Mijn hoofdhuid is nogal kieskeurig.

De Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten vind ik allemaal fijn in gebruik. De shampoo lijkt niet vloeibaar, maar geeft toch behoorlijk wat schuim. Hij reinigt je haar goed.

Maar ik ben vooral fan van de droogshampoo, want die geeft mijn haren inderdaad meer textuur en volume: top!

Van de protector worden mijn dunne haren helaas snel vettig, maar ik gebruik ook nooit hitte op mijn haren. Mocht je dat wel vaak gebruiken, dan denk ik dat je haren zeker baat hebben bij dit product.

Al met al ben ik dus heel tevreden over deze lijn. Maar er is een maar… Mijn hoofdhuid reageerde helaas op deze producten, het lijkt wel of mijn hoofdhuid niets anders wil dan de Benecos shampoo.

Ook merk ik dat als ik de volumiser een paar dagen in mijn haren laat zitten (ik was mijn haren maar tweemaal per week), dat dat ook wat irritatie geeft. Super jammer, want ik vind de lijn echt heel mooi.

Prijs & verkooppunten

Aan de ingrediënten en het verhaal achter deze producten (ontwikkeld door een topkapper) kun je zien dat het om professionele producten gaat. De prijzen zijn daar dan ook een beetje naar, maar gezien de natuurlijke ingrediënten vind ik ze ook weer niet heel hoog. Alles op een rij:

 • Cleanser €13,99 (250 ml)
 • Protector €17,99 (50 ml)
 • Volumiser €13,99 (35 gr)

Je vindt deze Beauty Kitchen Karine Jackson haar producten en de overige producten uit deze lijn bij Holland & Barrett.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

4 Comments

 1. 18 december 2018 / 10:01

  The Protector en The Volumiser zou ik niet snel gebruiken, maar The Cleanser klinkt best goed!
  Gek dat je hoofdhuid zo slecht kan reageren op bepaalde ingrediënten, hé. Bij mij zijn SLS en SL(E)S de boosdoeners. Ik heb laatst de Smuggler’s Soul Shampoo Bar van Lush opgebruikt, maar daar kreeg ik een ontzettend droge, jeukende hoofdhuid van. Nu gebruik ik de SOS Sumatra Shampoo Bar, met daarin geen SL(E)S, maar sodium coco sulfaat, en heb ik er geen last meer van. :-)

 2. Mariëlle
  Auteur
  18 december 2018 / 10:52

  Ja super balen is dat :( Ik ben ook geen fan van Lush shampoo’s helaas, ik ga je tip eens opzoeken!

 3. 25 december 2018 / 08:28

  Ik heb ook een aantal producten van deze lijn, ik ben er echt enorm tevreden over. Jammer dat je hoofdhuid slecht reageert op de shampoo, heb je geen idee door welk ingrediënt dat komt?

 4. Mariëlle
  Auteur
  25 december 2018 / 11:03

  Ik vind het ook echt zo’n mooie lijn! Maar ik weet inderdaad niet waar het door komt, echt balen :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.