Dr. Hauschka deodorant review | Natuurlijk, biologisch & vegan

Als je veel op Google zoekt over beauty, verzorging en gezondheid, dan krijg je wel eens wat mee. Zo las ik op internet steeds vaker over aluminium in deodorants en dat dat zo slecht is voor ons. Vooral de laatste tijd ben ik ook meer bezig met wat er nou in een product zit, zowel qua voeding als verzorging. Dr. Hauschka heeft nu twee Dr. Hauschka deodorants en ik heb ze een tijdje getest!
Dr. Hauschka deodorant review

Dr. Hauschka deodorant

Mocht je het merk Dr. Hauschka nog niet kennen, ik vind het een geweldig merk! Dit merk heeft mij door de huidproducten een mooie egale huid kunnen geven. Bovendien weet je bij dit merk dat je alleen maar natuurlijk ingrediënten opsmeert.
De deodorants zitten in rollervorm, dat vind misschien niet iedereen fijn. Maar ik gebruik al jaren niet anders meer, een spray is voor mij niet voldoende. Misschien is het gewoon even wennen, ik kan geen nadelen aan een roller opnoemen.
Een voordeel is dat het beter is voor het milieu, je sprayt namelijk niets in de atmosfeer. Ook zijn deze verpakkingen vaak een stuk compacter dan een deodorant in sprayvorm. Uitlenen aan iemand anders is niet hygiënisch, maar ik neem het eigenlijk toch nooit mee.
De Dr. Hauschka deodorant heeft een roller, dit werkt echt heel soepel, het smeert goed! De verpakkingen zijn redelijk zwaar, dat is voor op vakantie natuurlijk minder handig. Maar wees niet bang, je hebt deze deodorants alleen thuis nodig en niet onderweg.
Dr. Hauschka deodorant ervaringen

Dr. Hauschka deodorant; Salie mint

De salie mint deodorant is de sterkste van de twee en zorgt voor langdurige frisheid. Ik vind dit erg belangrijk, want ik vind het verschrikkelijk als ik veel transpireer. Deze deodorant ruikt inderdaad ook best sterk naar mint, maar ik vind dat niet erg.
De ingrediënten van de salie mint deodorant zijn als volgt:
Aqua, Alcohol, Manihot Utilissima Starch, Triethyl Citrate, Glycerin, Salvia Officinalis Leaf Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Salvia Officinalis Oil, Mentha Viridis Leaf Oil, Parfum*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citral*, Citronellol*, Coumarin*, Sodium Silicate, Sucrose Laurate, Algin, Citric Acid, Xanthan Gum
 Dr. Hauschka deodorant salie mint review
 Anders dan veel deodorants bevatten deze deodorants geen aluminiumzout. Deze deodorant is vrij doorzichtig en zacht. Hij smeert goed en het plakt totaal niet. Ik laat het wel echt even drogen, zodat het goed in kan trekken in mijn huid.
Dr. Hauschka deodorant salie mint ingredienten

Dr. Hauschka deodorant; Rozen

De tweede deodorant is de rozen variant, die mild, kalmerend en effectief is. De geur van deze deodorant is ook veel milder, het ruikt naar rozen, maar niet extreem. Ook deze deodorant geeft je bescherming, maar dan zonder aluminiumzout.

De ingrediënten van de rozen deodorant zijn als volgt: 
Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Alcohol, Manihot Utilissima Starch, Glycerin, Zinc Ricinoleate, Ricinus Communis Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Eugenol*, Limonene*, Farnesol*, Citral*, Benzyl Alcohol*, Alchemilla Vulgaris Extract, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Hectorite, Xanthan Gum.
Dr. Hauschka deodorant rozen ingredientenDe structuur van deze deodorant is minder doorzichtig en wat witter. Het is echt meer een creamy textuur en trekt daardoor ook minder snel in de huid. Deze deodorant liet ik dus ook altijd even drogen wanneer ik hem gebruikte. 
Dr. Hauschka deodorant rozen review

Review Dr Hauschka deodorant

Ik vind elke Dr. Hauschka deodorant fijn in gebruik, ze rollen erg gemakkelijk. Helaas is de zachte rozen variant voor mij niet voldoende qua bescherming. Ik transpireer helaas veel en daar zijn weinig deodorants goed genoeg voor.

Maar, wat wel blijkt, is dat het ook met natuurlijke ingrediënten kan! Ik was erg benieuwd of een natuurlijke deodorant wel genoeg zou zijn. En de salie mint deodorant houdt mij gedurende dag behoorlijk goed droog.
Mijn favoriet is dan ook de salie mint variant, die blijf ik zeker gebruiken. De geur is misschien niet jouw ding, maar hij werkt wel erg goed. Transpireer je minder, dan is de rozen variant denk ik erg fijn voor je.
De rozen variant kost €12,95, de mint variant €11,95 en beiden bevatten ze 50 ml. Dr. Hauschka heeft meerdere verkooppunten en is online onder andere verkrijgbaar bij Bijenkorf en Vitaminestore.
Liefs Mariëlle
P.S. lees zeker ook mijn Dr Hauschka reviews van de gezichtsverzorging, douchegels & foundation.
Mijn favoriete deodorant is toch echt van Salt of The Earth!

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

14 Comments

 1. 25 april 2015 / 06:32

  Fijne review. De rozen variant vind ik het lekkerste van deze twee en werkt voor mij ook voldoende.

 2. Natascha
  25 april 2015 / 06:40

  Wat een fijne review heb je geschreven, ik kan me er helemaal in vinden. Voor mij werkt salie de mint deodorant ook het beste. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de geur steeds lekkerder ga vinden, ik moest er even aan wennen maar vind hem nu top!

 3. 25 april 2015 / 07:01

  Duidelijke en fijne review :) Ik wist niet dat er van Dr. Hauschka ook deo's te koop waren!

 4. Cindy H
  25 april 2015 / 07:48

  Juist de salie mint lijken een frisse combi.

 5. Alexa Op 't Land
  25 april 2015 / 08:22

  ziet er heel goed uit en wat heeft Dr. Hauschka eigenlijk een grote lijn zeg!

 6. 25 april 2015 / 08:24

  Jammer genoeg hou ik niet van rozengeur, dus tweede is was niets voor mij

 7. Diolifestyle
  25 april 2015 / 09:31

  Hier ben ik heel benieuwd naar!

 8. Jouvence
  25 april 2015 / 14:51

  je hebt een fijne review geschreven.! de rozen variant lijkt me het lekkerst ♥ ik gebruik eigenlijk nooit roller deodorants, maar het klinkt wel goed xx

 9. Karlien Vermeersch
  25 april 2015 / 15:42

  ze klinken zeker wel goed eigenlijk!
  liever een spray voor mij, maar af en toe gebruik ik ook rollers

  liefs
  Karlien

 10. 25 april 2015 / 17:50

  Wat een goede deodorants! Goed dat je dit onder de aandacht brengt! De salie mint deodorant lijkt me de fijnste!

 11. Iris de Wolf
  26 april 2015 / 09:42

  Fijne en duidelijke review! Ik ben ook erg fan van hun producten dankzij al jouw lieve spulletjes hihi. Liefs

 12. Anna
  27 april 2015 / 10:30

  Ik ben echt heel benieuwd naar deze deodorants, ik gebruik zelf altijd een roller, dus dit is denk ik wel iets voor mij. X

 13. 13 mei 2015 / 09:55

  Deze heb ik ook gereviewd op mijn blog! Ik vond ook de salie mint een stuk fijner dan de rozen variant puur omdat die ook mij veel langer fris houdt. Ook hou ik niet zo van rozen geurtjes in verzorgingsproducten. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.