Dr Organic Vitamin E Shampoo & Conditioner review

Even terug reviewde ik een shampoo en conditioner van Dr. Organic, naar aanleiding van een bestelling die ik deed bij de Tuinen. Ik bestelde toen ook gelijk de Dr. Organic Vitamin E lijn, omdat vitamine E bekend staat als belangrijk ingrediënt voor je haren. Nu is mijn haar wel gezond, maar ik was toch benieuwd. Tijd voor de review van de Dr Organic Vitamin E shampoo & conditioner.

Dr Organic vitamin E shampoo conditioner

Dr Organic Vitamin E lijn

De flessen van de Vitamin E lijn zijn hetzelfde als die van de Manka Honey lijn. Ik vind de verpakking leuk en ze bevatten ook alle informatie die je nodig hebt.

Wel vind ik het kleine gaatje bij de opening wat minder handig in gebruik.

Ik bestelde dus de shampoo en conditoner van de Vitamin E lijn. Eigenlijk bestel ik altijd zo’n duo, omdat dit samen het beste werkt.

Het is qua werking niet goed om van alles door elkaar te gebruiken.

Dr Organic Vitamin E shampoo

Dr Organic vitamine E shampoo en conditioner

De kernwoorden op de shampoo en de conditioner zijn hetzelfde: Moisturising, Rehydrating en Balancing; dat klinkt al best goed.

Ik ben slecht in geuren omschrijven, maar de geur is niet sterk.

Ik ben wat shampoo en conditioner betreft ook niet zo kieskeurig. Wel gebruik ik alleen shampoo’s zonder SLS en dat soort ingrediënten.

Ik houd wel van volume en wil niet dat het niet snel vet wordt!

Dr Organic Vitamin E conditioner

Werking

Hieronder zie je links de shampoo en rechts de conditioner. Het ziet er precies zo uit als in de verpakking.

De shampoo is redelijk vloeibaar. De conditioner is dikker, maar niet super dik.

Dr Organic Holland Barrett

Dr Organic Vitamin E Shampoo & Conditioner review

Beide producten vind ik prima, de conditioner verzorgt mijn haren goed. Ik gebruik van de shampoo veel en ik was mijn haren 2 maal.

Dat klinkt misschien raar, maar deze shampoo bevat dus geen SLS.

En dat vind ik goed, want dat is een schuimend middel dat kan irriteren. Bij mij irriteert dat mijn hoofdhuid, dus ik vermijd dat altijd.

Maar omdat deze dit niet bevat, moet je je haar extra goed wassen. Toch blijf ik bij mijn favoriete shampoo van Flow Cosmetics :)

Meer leuke merken ontdekken? Check dan mijn artikel met 100+ natuurlijke merken.

Dr Organic kopen bij De Tuinen

De Dr Organic Vitamin E shampoo en conditioner kosten meestal €8.99. Er zijn heel regelmatig leuke acties, dus dat is het wachten waard.

Je vindt het merk in de winkel of webshop van Holland & Barrett.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb deze producten ontvangen

35 Reacties

 1. 27 mei 2016 / 06:54

  Ik gebruik al een aardige tijd de Yes to Carrots shampoo. Die schuimt wel iets, maar dat komt uit kokos en is heel mild. Er zit geen standaard SLS of SLES in. Ik heb wel eens een shampoo van Dr Organic gebruikt maar gek genoeg werd mijn haar daar heel touwerig van. Ik had tot voor kort ook sulfaatvrije shampoos in huis van Organix, maar wat blijkt? De stof die ze daarvoor in de plaats gebruiken is zelfs nog agressiever dan SLS! Voelde ik me even beetgenomen…en nog reteduur ook. Nee, geef mij maar gewoon weer Yes to Carrots. :)

 2. 27 mei 2016 / 06:54

  Ik ben wel benieuwd maar deze shampoo en conditioner, ik heb nog nooit wat van Dr Organic geprobeerd, maar klinkt goed!

 3. 27 mei 2016 / 06:59

  Het is ‘Sodium C14-16 Olefin Sulfonate.’ Die stof wordt door Paula Begoun afgeraden, meer nog dan gewone SLS. :-( En dat zit dus in veel ‘sulfaatvrije’ shampoos. In die van Dr Organic niet geloof ik, dus kun je gerust zijn. ;-) En ook niet in Yes To Carrots. :)

 4. 27 mei 2016 / 07:15

  Ik ben nog altijd ‘op zoek’ naar de perfecte shampoo en conditioner. Deze klinkt wel prima maar toch ben ik niet helemaal overtuigd.. ik weet het niet want het klinkt allemaal well goed.

 5. 27 mei 2016 / 08:11

  Ik heb nog nooit een shampoo of conditioner geprobeerd van Dr. Organic, maar ik weet niet of deze iets voor mij gaat zijn! Ik heb zelf nooit last van SLS en vind het eigenlijk wel fijn als een shampoo goed schuimt.

 6. 27 mei 2016 / 09:15

  Als je er geen last van hebt, dan is er inderdaad niet meteen een reden om het anders aan te pakken haha! Het is wel gewoon beter voor je haar, dus mocht je ooit denken, ik wil wat anders proberen, dan weet je het hihi!

 7. 27 mei 2016 / 09:15

  Haha dat kan toch? Misschien trekt het je toch niet helemaal aan!

 8. 27 mei 2016 / 09:15

  Ah wat goed, bedankt voor de informatie! Of eigenlijk is het helemaal niet goed haha, ik ben die ‘marketing trucjes’ en dergelijke zo zat! Ik wil nog veel meer van Yes to proberen!

 9. 27 mei 2016 / 09:16

  Zeker doen hoor :)

 10. 27 mei 2016 / 09:30

  Ik kende alleen de crèmes hiervan, maar dit lijkt me ook prima spul :)

 11. 27 mei 2016 / 09:37

  Fijn dat je er zo tevreden over bent. Ik heb nog niets van dit merk geprobeerd.

 12. 27 mei 2016 / 09:42

  Ik ken dit merk nog niet. Dit zou ook wel iets voor mij zijn omdat er geen SLS inzit en ik heb psoriasis ook op mijn hoofd dus moet er altijd extra voorzichtig mee zijn.

 13. 27 mei 2016 / 10:17

  Nu ben ik eigenlijk toch wel heel nieuwsgierig geworden omdat ik soms nog wel een geïrriteerde hoofdhuid kan hebben. Maar ik hou er ook wel van dat een shampoo schuimt, dan heb ik voor mijn gevoel het idee dat het beter wordt schoongemaakt wat eigenlijk nergens op slaat. Deze producten ga ik zeker even onthouden!

 14. Jolet
  27 mei 2016 / 10:42

  Ik ken het merk helemaal niet eigenlijk, maar het klinkt wel goed!

 15. Chantalle
  27 mei 2016 / 11:53

  Ik kende het merk wel maar heb nog nooit een product van het merk geprobeerd! Toch lijkt me dit een hele fijne shampoo en conditioner.

 16. Amy-Denise
  27 mei 2016 / 11:54

  Fijn merk is dit! Ik heb al een heleboel van hun producten geprobeerd, werken allemaal prima.

 17. 27 mei 2016 / 14:03

  De haarproducten van Dr Organic zijn inderdaad erg fijn!

 18. 27 mei 2016 / 14:38

  Ik ken het merk Dr. Organic nog helemaal niet, ook nog niets van geprobeerd. Ik ben wel steeds meer bezig met ingrediënten maar een product wat schuimt vind ik eigenlijk als shampoo toch wel fijn. Ik heb er nog geen last van ondervonden. Maar als een product bomvol sls parabenen siliconen etc zit zal ik het toch snel overslaan

 19. 27 mei 2016 / 17:38

  Handige review! Als ik bij de Tuinen ben zie ik altijd zoveel shampoo’s waar ik benieuwd naar ben, dus dan is dit zeker handig om te lezen :D Ook fijn dat er geen SLS in zit, heb shampoo het liefst zo natuurlijk mogelijk.

 20. 27 mei 2016 / 17:53

  Fijn dat er geen SLS in zit, alleen vind het wel fijn dat een product wat schuimt. Ik heb er trouwens toch nooit last van

 21. 27 mei 2016 / 19:03

  Klinkt erg goed, je maakt mij meer en meer nieuwsgierig naar natuurlijke producten :)
  X

 22. 27 mei 2016 / 19:45

  Hmm, ik ben nog steeds ‘op zoek’ naar de perfecte producten voor mijn haar. Vaak ben ik maar eventjes erg enthousiast en dan ben ik er wel weer klaar mee en wil ik wat nieuws. De uitstraling van deze producten vind ik wel goed; ziet er wel professioneel uit! Je review is ook duidelijk. Wie weet ga ik deze maar eens kopen en blijf ik dan enthousiast!

 23. 28 mei 2016 / 10:24

  Ik ken dat wel, ik ben gewoon nooit zo laaiend over shampoo’s enzo!

 24. 28 mei 2016 / 10:25

  Dat vind ik leuk om te horen!

 25. 28 mei 2016 / 10:25

  Als je er geen last van hebt dan is het ook niet zo erg :)

 26. 28 mei 2016 / 10:26

  Als je er geen last van hebt, dan is het wel prima haha! Maar ik ga inderdaad ook liever voor zo min mogelijk zooi!

 27. 28 mei 2016 / 10:26

  Ik wil ook meer proberen haha!

 28. 28 mei 2016 / 10:27

  Haha nee als ik eerlijk ben slaat dat nergens op, dat zijn we als consument gewend!

 29. 28 mei 2016 / 10:27

  Dit zou inderdaad wat voor jou kunnen zijn :)

 30. 30 mei 2016 / 17:00

  Ik heb in het verleden wel shampoo & conditioner gebruikt van Dr. Organic, maar juist doordat er geen SLS in zit werd mijn haar heel touwerig en werd het ontzettend snel weer vet. Niet voor mij weggelegd dus ;-)

 31. 30 mei 2016 / 19:17

  Ai dat is niet fijn :(

 32. 30 mei 2016 / 19:55

  Ik gebruik de shampoos van Dr. Organic al langer. Ik heb zowel de Tea Tree als Manuka Honey Shampoo geprobeerd en ben van beide tevreden, al voelt m’n haar bij het uitspoelen al wat stroef aan. Conditioner verhelpt dat gelukkig wel. Ik ga me ze binnenkort in duo aanschaffen, dan passen de geuren wat beter bij elkaar! :-D

 33. 31 mei 2016 / 08:45

  Hihi misschien versterkt dat ook de werking? Ik ben nog wel benieuwd naar de Tea Tree versie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.