Ja, je leest het goed… ik ga toch weer studeren! Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel over mijn onzekere toekomst, was ik niet echt van plan om nog te gaan studeren na het afstuderen. In ieder geval niet een nieuwe HBO studie van 4 jaar. Dat is het dan ook niet geworden! Maar ik heb toch de knoop doorgehakt om nog even te gaan studeren en dan dit keer iets wat ik wel echt heel leuk vind! Ben je benieuwd wat het geworden is?

Ik ga toch weer studeren

HBO bank- en verzekeringswezen

Zoals je misschien al of nog wel weet, ben ik in juni 2016 afgestudeerd. Ik deed de HBO opleiding bank- en verzekeringswezen en ik heb alles netjes in 4 jaar gehaald. Daar ben ik ontzettend blij mee, want ik heb in ieder geval mijn HBO diploma.

HBO communicatie en multi media design

Maar… ik miste nog iets! Ik vond deze opleiding namelijk niet leuk. Door het bloggen heb ik ontdekt wat ik eigenlijk écht leuk vind. Denk aan mooie websites, zoekmachineoptimalisatie en social media. Ik vind dit allemaal super leuk, maar ik weet er nog niet heel veel vanaf. En dat zat me dwars, want een baan zoeken is dan toch best moeilijk. Daarom heb ik gekozen voor communication en multi media design. Maar het is dus geen 4 jarige opleiding, want dat wilde ik niet meer. Ik ben toe aan op mezelf wonen, dus 4 jaar studeren komt me totaal niet uit. Daarom heb ik gekozen voor een korte HBO opleiding via Lectric en ik kan niet wachten!

Dus, ik ga toch weer studeren!

Yas, ik ga dus toch nog even de schoolbanken in en ik heb er zin in! Dit keer is het een studie met elementen die ik allemaal echt leuk vind. Ik weet nu beter wat ik wil en dat voelt goed: ik kijk er naar uit! Het is overigens een deeltijd studie van een jaar, waarbij ik maar eens in de maand een dag naar school ga. Dat is dus niet zo intensief, maar ik wil natuurlijk wel veel thuis leren en voorbereiden. Wat voor studie doe jij of heb jij gedaan?

Liefs Mariëlle