Jaren geleden begon ik met Gekopmakeup.nl omdat make-up op dat moment mijn enige passie was. En dat klinkt heel zielig, maar ik genoot daar echt van. Vandaar mijn blog! Maar ik ben veranderd, er zijn zoveel meer onderwerpen die mij interesseren. Ik schreef laatst bijvoorbeeld over Slow Living. En vandaag wil ik The Law of Attraction aan bod laten komen. Ken jij dat al? En zo ja, geloof jij daar in?

The Law of Attraction

The Law of Attraction: wat is dat?

Sommige onderwerpen die ik leuk vind, zijn niet altijd even duidelijk. Neem nu minimalisme, dat vult iedereen in zoals diegene dat in wil vullen. Dat is iets heel persoonlijks. The Law of Attraction, ook wel de wet van de aantrekkingskracht, vond ik ook altijd zoiets ‘onduidelijks’. Je kunt het niet echt zien… Maar schijnbaar is het dus wel iets dat bestaat. Het gaat er om dat als je positief bent ingesteld, je dat ook uitstraalt en je positieve dingen aantrekt. Als je hier mee bezig bent, dan word je je bewust van je (negatieve) gedachten én van wat je wilt. Ik zie het zelf ook een beetje als ‘what you give, is what you get’. Als je zelf respect hebt voor anderen en je draagt dit ook uit, dan zul je dat vaak ook terug krijgen.

The Law of Attraction: geloof ik daar in?

Maar, geloof ik dan zelf in The Law of Attraction!? Ja, ik denk zeker wel dat hier wat in zit. En ik heb dat de afgelopen twee jaar ook steeds meer gezien. Het is niet voor niets dat ik voor elk jaar nieuwe doelen stel, zoals mijn doelen voor 2017. Ik weet wat ik wil, stel me daar op in en dat straal ik dan ook uit. Een voorbeeld uit 2016 is dat ik een reis naar Ibiza won. Ik wilde al heel lang naar Ibiza en droomde daar vaak over. En toen won ik ineens een reis naar f*cking Ibiza! En ‘ineens’ is hierbij eigenlijk geen goede term. Ik was in mijn gedachten al lang bezig geweest met Ibiza en heb dat dus zo kunnen ‘aantrekken’.

Kleine dingen…

Het hoeft echter niet op zo’n grote schaal, het kan hem ook in de kleine dingen zitten. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een parkeerplek. Je kunt in plaats van ‘er zal toch wel geen parkeerplek zijn’ ook denken ‘wat nou als er wél een parkeerplek is?’. Nog een voorbeeld! Ik ging de laatste tijd steeds meer voor natuurlijke producten en dat communiceerde ik steeds meer. Ik was dankbaar voor alles wat ik mocht ontvangen voor mijn blog, maar niet alles paste meer bij me. Op een gegeven moment was ik zo ingesteld, dat ik enkel nog de natuurlijke producten aan zou nemen. Ik ben ze niet zelf gaan aanvragen, maar stond er wel zeer positief tegenover. En wat denk je? Steeds vaker krijg ik van natuurlijke merken de vraag of ik hun producten wil proberen! Daarom denk ik: wat je uitstraalt, trek je écht aan.

En grote dingen…

Nu zeg ik net wel dat het hem ook gewoon in de kleine dingen zit, maar dit jaar bracht voor mij veel grote dingen. Zo nam ik me voor om meer freelance opdrachten aan te nemen en dat is zeker gelukt. En die opdrachten passen ook nog eens helemaal bij mij! Anders zou ik ze natuurlijk ook niet aannemen, maar ook in dit geval heb ik dus aangetrokken wat ik uitstraalde. Het toppunt is toch wel echt mijn huisje!

Al jaren droom ik van een eigen appartementje, maar tot vorig jaar ging dat gewoon nog niet. Ik was net afgestudeerd, ging nog reizen en had nog geen ‘grote mensen baan’. Daarom stelde ik voor 2017 als doel dat ik uit huis zou gaan. Ik had al een vision board gemaakt van hoe ik het graag zou willen indelen. Ik droomde van een appartement met genoeg ruimte, veel licht en op een top locatie. In het voorjaar van 2017 kwam er wat op mijn pad en ik wist het meteen: dit wordt het! Het gekke was dat ik ook meteen een voorgevoel had voor welk appartement in het huis ik zou krijgen. Linksboven, dat zei mijn gevoel, dat zou mijn plekje worden. Ik deed er ALLES aan om te zorgen dat ik het plekje zou krijgen. Ik maakte een nieuw moodboard van dat specifieke plekje en dacht dagelijks aan hoe graag ik dat appartementje wilde krijgen. En nu woon ik er al een halfjaar, in dat appartementje linksboven! ❤

The Law of Attraction: tips

Naar mijn idee is The Law of Attraction echt een ‘gevoels-iets’. Het is moeilijk om uit te leggen, maar je kunt het leren. Er zijn genoeg blog artikelen en Youtube video’s te vinden over The Law of Attraction. Als je er dus meer over wilt leren, dan kun je er op internet eenvoudig meer over lezen. Kijk bijvoorbeeld de video van Sanny Verhoeven. En heb je moeite met bepalen wat je nu eigenlijk wilt en wat je doelen zijn? Lees dan vooral mijn artikel met tips voor het stellen van doelen. Zorg er in ieder geval voor dat je uitstraalt waar je voor staat, dat je positief bent over wat je wilt bereiken en dan zul je dat aantrekken!

Liefs Mariëlle

Foto van Pixabay