The Law of Attraction toepassen | Uitleg & ervaringen

Hoewel ik begon als beauty blogger, zijn er nu veel meer onderwerpen die mij interesseren. Zo schrijf ik bijvoorbeeld over minimalisme en slow living. Maar er is nog iets waar ik veel mee bezig ben in het dagelijkse leven, namelijk The Law of Attraction. Ik vind de wet van de aantrekkingskracht zo bijzonder dat ik mijn ervaringen graag met je deel, inclusief uitleg hoe het werkt en mijn boek aanraders.

Law of Attraction book nederlands

Uitleg The Law of Attraction: wat is het en hoe werkt het?

The Law of Attraction is een moeilijk begrip om kort uit te leggen. In het Nederlands betekent het letterlijk de wet van de aantrekkingskracht. Ofwel: je kunt in principe aantrekken wat je maar wilt.

Zolang je dit maar doet met de juiste energie en positiviteit. Je mind is everything! Als je weet wat je wilt, je er voor open staat, erin gelooft en actie onderneemt, dan komt datgene uiteindelijk op je pad.

Sommigen geloven in een god, maar ik ga zelf uit van het Universum. The Law of Attraction is voor mij onderdeel van spiritualiteit. Het gaat om woorden, gedachten en daden. Ik zie het als een lifestyle.

Geloof ik in The Law of Attraction?

Uit wat ik hierboven schrijf, kun je wel opmaken dat ik geloof in The Law of Attraction. Ik deel graag een drietal ervaringen met je, die ik heb bereikt met The Law of Attraction toepassen.

Vakantie naar Ibiza winnen

Al jaren droomde ik over een vakantie op Ibiza, maar ik kon dat als jonkie echt nog niet betalen. Ik dacht er vaak aan hoe het zou zijn om daar te genieten van het eiland.

Het stond op mijn travel lijstje en daar keek ik regelmatig naar. Ik had zelfs al een idee van wat ik zou gaan doen als ik er ooit eens zou komen, maar ik liet het verder los. En toen won ik een reis naar Ibiza…

Freelance opdrachten die bij me passen

Het was mijn doel om meer freelance opdrachten aan te trekken, die ook echt bij me passen. Ik maakte een vision board en besteedde geregeld aandacht aan mijn doelen.

Zo trok ik aan dat ik voor een webshop met natuurlijke producten mag werken en mag schrijven voor een eigen column in een drogisterij magazine. Ge-wel-dig :)

Een droom appartement kwam op mijn pad

Al jaren droomde ik van een eigen plekje. Na het afstuderen stelde ik als doel om op mezelf te gaan wonen. Ik maakte een vision board en bedacht al hoe ik het zou indelen en hoe die vrijheid zou voelen.

In het voorjaar kwam er iets op mijn pad, maar het duurde even voor het rond was. Toch bleef ik er in geloven en ik voelde diep van binnen zelfs al welk appartement ik toebedeeld zou krijgen.

Mét succes! Check hier mijn updated home tour ;)

Law of attraction toepassen

The Law of Attraction toepassen doe je zo…

Je vraagt je misschien af: hoe moet ik The Law of Attraction toepassen? Ik heb hier veel boeken over gelezen en Youtube video’s over gekeken. Van liefde tot geld aantrekken, er is zoveel te vinden.

Het is teveel om al die gedachtegangen, tips en theorieën te delen in dit artikel, maar ik zet graag een aantal dingen op een rij waar ik op dagelijkse basis aan werk:

The Law of Attraction: verdiep je en blijf geïnspireerd

Naar mijn idee is The Law of Attraction een ‘gevoel iets‘. Het is moeilijk om uit te leggen, maar het is het verdiepen waard. Er zijn veel boeken en video’s te vinden over de wet van de aantrekkingskracht.

Het moeilijkste vind ik voornamelijk om geïnspireerd te blijven en om er altijd in te blijven geloven. Er komen immers dingen op je pad die je misschien demotiveren. De key is om positief te blijven!

Bewust leven coach

Mijn favoriete Law of Attraction Youtubers (video’s)

Hieronder vind je mijn favoriete Law of Attraction video’s. Ik heb ze op alfabetische volgorde gezet van de Youtubers. Door op de namen te klikken ga je naar (in mijn ogen) de beste video’s van hen:

Boeken over The Law of Attraction: mijn boek aanraders

Het begon bij mij allemaal met Youtube video’s, maar ik heb daarna ook veel boeken gelezen over de Wet van de Aantrekkingskracht. Dit zijn mijn Law of Attraction boek aanraders:

Law of attraction ervaring

Tot slot: The Law of Attraction kost tijd

Verwacht niet dat, wanneer je vandaag uitspreekt dat je een miljoen wilt, het morgen al op je rekening wordt gestort. Maar je kunt wél leren om positiever te denken en daardoor moois aan te trekken.

Het kost alleen wel tijd voordat je dat in je systeem hebt zitten én voordat je dingen gaat aantrekken. Een belangrijk aspect bij The Law of Attraction is loslaten, ook daar schreef ik al eens over.

Mocht je er nu pas voor het eerst mee kennismaken, dat klinkt alles misschien nogal zweverig en boho achtig. Maar ik kan je zeker aanraden om eens wat video’s te kijken. Het is écht iets bijzonders!

Als je met vragen zit, laat dan gerust een reactie achter. Je kunt me ook een berichtje sturen op social media, maar mailen mag natuurlijk ook. Ik ben in ieder geval van plan om er nog meer over te delen.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook

Volg:
Deel dit artikel:

12 Comments

 1. 8 november 2017 / 07:33

  Ik vind de law of attraction intrigerend, maar weet niet of ik er in geloof… Ik denk eerder dat je door steeds te denken en bezig te zijn met datgene dat je graag wilt, je er meer je best voor doet en het daarom eerder gebeurt. En toeval is natuurlijk ook een dingetje 😉 Desalniettemin, wel leuk dat het soms zo werkt en we op die manier gelukkiger kunnen worden 🙂

 2. 8 november 2017 / 10:24

  Ik sluit me aan bij Marianne. Je krijgt zeker dingen beter voor elkaar als je je erop focust, meer je best doet en je bewust bent van je houding, acties en gedachten. In deze tijd heerst de gedachte dat je alles voor elkaar kan krijgen als je er maar voor gaat. Natuurlijk moet je zelf wel zorgen voor je eigen geluk en succes, maar je volledig inzetten geeft alsnog geen garantie dat je dan alles voor elkaar kunt krijgen wat je wil. Dat vergeten mensen volgens mij nogal eens. Wel kun je bij een tegenslag zelf sturen of je dat dan ziet als falen of als les om mee een andere richting op te gaan ;) Misschien hoort dat ook gewoon bij Law of attraction. Ik noem dat trouwens liever pragmatisch, maar dat klinkt niet zo romantisch, haha.

 3. Joyce - LemonyLifeNL
  8 november 2017 / 11:13

  Ik vind dit onderwerp altijd heel dubbel. Aan de ene kant vind ik de mindset die de law of attraction probeert neer te zetten erg goed. Natuurlijk is het altijd beter om in het positieve te denken, is het niet om datgene te bereiken dan is het wel omdat je er een stuk gelukkiger van wordt. Maar aan de andere kant betwijfel ik of het wel écht werkt? Want kan je alles wat je maar wilt hiermee voor elkaar krijgen? Ik denk het niet. Zo zijn er tegenslagen in het leven die je gewoon niet kunt voorkomen, ondanks dat je anders zou willen.

 4. 8 november 2017 / 14:05

  Ik denk dat het vooral belangrijk is om positief in het leven te staan! Als je alles negatief ziet, dan kun je ook niet verwachten dat er toffe dingen op je pad komen!

 5. 8 november 2017 / 14:06

  Uiteraard heb je niet altijd 100 % invloed op hoe dingen in het leven lopen! Maar hoe je met bepaalde dingen omgaat, is wel aan jou. En door positief in het leven te staan, denk ik zeker dat je positieve dingen aantrekt!

 6. 8 november 2017 / 14:07

  Absoluut, je hebt nooit voor de volle 100 % overal invloed op! Je hebt echter wel invloed op de manier waarop je met zo’n tegenslag omgaat. Door dat positief te doen, denk ik dat je opnieuw weer positieve dingen aantrekt!

 7. 8 november 2017 / 15:09

  Interessant om te lezen! Ik ga mij hier een keertje in verdiepen, want het heeft wel wat als het gaat om dingen te bereiken in het leven :)

 8. 8 november 2017 / 18:55

  Je moet The Secret eens kijken. Heel Amerikaans, maar als je er doorheen kan kijken, ook heel interessant! Ik vond het alleszins wel motiverend om wat positiever in het leven te staan.
  Sowieso is het goed om je doelen visueel te maken, bijvoorbeeld door zo’n collage. Dat herinnert je dan constant aan het doel wat je wilt bereiken, waardoor je er dus ook, misschien vaak onbewust, mee bezig bent. Maar ik vind het wel een mooi concept.

 9. 8 november 2017 / 19:22

  Absoluut Dana, leuk :D

 10. 8 november 2017 / 19:22

  Die naam zegt me iets, volgens mij heb ik dat vaker voorbij zien komen. Toch eens kijken dus :D En ik ben het helemaal met je eens :)

 11. 9 november 2017 / 16:42

  Wat interessant! Ik kende het helemaal niet; maar ik geloof zeker dat als jij positief ingesteld ben je ook alles veel positiever ervaart. Iets om me eens in te verdiepen! Bedankt voor je fijne post!

  Liefs

 12. 9 november 2017 / 21:03

  Hihi you’re welcome Rosita :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.