Law of Attraction toepassen [5 wet van aantrekking oefeningen]

Wil je de Law of Attraction (ook wel: wet van aantrekking) toepassen om te manifesteren? Dan heb je het juiste blog artikel gevonden! Waar sommigen zeggen: het werkt niet, deel ik graag mijn manifestatie ervaringen. Je hoort namelijk vaak de grootse Engelse ‘The Secret’ verhalen, maar ook in Nederland wordt het steeds populairder. Natuurlijk geef ik je ook graag uitleg over hoe het werkt (inclusief een stukje wetenschap) en wat voor oefeningen je voor de wet van aantrekkingskracht kunt gebruiken. Het is namelijk zoveel meer dan ‘gewoon’ positief denken…

Law of Attraction boek nederlands

Law of Attraction betekenis: wat betekent het?

The Law of Attraction betekent in het Nederlands letterlijk vertaald de Wet van Aantrekking.

Maar wat is het precies? Héél kort door de bocht: je kunt in principe aantrekken wat je maar wilt.

Als we op zoek gaan naar de wetenschap achter de Wet van Aantrekkingskracht, komen we uit bij kwantumfysica.

Het is teveel (en ik vind: te ingewikkeld) om dat in dit blog artikel toe te lichten, maar het draait om energie.

Alles is energie en hoe meer aandacht jij besteedt aan iets, hoe meer energie je datgene geeft.

Wellicht ken je wel de quotes: alles wat je aandacht geeft groeit en wat je zaait zul je oogsten.

Wet van aantrekkingskracht uitleg: hoe werkt het precies?

Bij de Law of Attraction wordt dat oogsten manifesteren genoemd en dat doen we eigenlijk allemaal al.

Het punt is dat we het niet bewust doen en wanneer je dat wél gaat doen, kun je je leven meer vormen zoals je wilt.

Mensen gebruiken dit principe o.a. voor het aantrekken van gezondheid, liefde, geld, succes en zelfs zwangerschap.

Je geest is een krachtige tool in het manifestatieproces, want met je gedachten kun je je realiteit creëren.

Het is niet zo dat elke gedachte die je hebt (50.000 per dag!) zich manifesteert. Dan zou alles wat je denkt gebeuren.

Absoluut wél een belangrijk aspect, maar er speelt meer mee zoals je emoties, overtuigingen, woorden en daden.

Wanneer je iets wilt aantrekken, is het belangrijk om je vibratie af te stemmen op die frequentie – zoals bij de radio.

Hoe meer je focust op het negatieve, hoe meer negatiefs je ziet (en hoe minder positief) – zo simpel is het.

Law of attraction toepassen

Mijn ervaringen met de Wet van Aantrekking

Uit dit artikel kun je wel opmaken dat ik geloof in The Law of Attraction toepassen. I love it!

Er zijn nog altijd mensen die het onzin vinden. Maar of je gelooft of niet, de wet is van toepassing.

Graag deel ik een aantal van mijn Wet van Aantrekkingskracht ervaringen met je:

Haasten = stress aantrekken

Vroeger voelde ik in de ochtend standaard stress en wat trok ik aan in het verkeer: nog meer stress.

Altijd als ik gehaast de deur uit ging, had ik meer rode stoplichten en ergernissen in het verkeer.

Vakantie naar Ibiza gewonnen

Al jaren droomde ik over een vakantie op Ibiza. Ik had zelfs al een lijstje van wat ik er wilde doen.

Maar ik liet het verder los en toen won ik een reis naar Ibiza… Later kon ik ’toevallig’ met werk weer terug.

Mijn droom appartement

Als tiener droomde ik al van een eigen plekje. Ik maakte een visionboard en zag mezelf er al wonen.

Toen ik 3 loonstroken had, vond ik vrijwel direct een gewild plekje waar ik als eerste werd toegelaten.

Na 5 jaar liep het contract af en had ik – in een bizarre huizenmarkt – binnen 2,5e week alweer een nieuw huis!

Law of attraction uitleg wat is het

Law of Attraction toepassen (5 oefeningen)

Er is zóveel uit te leggen over hoe je het kunt gebruiken, dus ik houd het voor nu bij 5 oefeningen:

1. Dankbaarheid

Eén van de belangrijkste oefeningen op het gebied van positief denken is dankbaarheid tonen.

Het idee hierachter is: als je dankbaar bent voor wat je al hebt, trek je meer aan om dankbaar voor te zijn.

2. Mindfulness

Het is belangrijk om mindful te zijn van wat je denkt, voelt en zegt, daarmee kun je namelijk je frequentie verhogen.

Dit kun je doen met mindfulness. Ook meditatie is super goed, om jezelf in de juiste staat van zijn te brengen.

3. Visionboard

Een visionboard helpt om bewust bezig te zijn met wat je wilt manifesteren (visualiseren = voor je zien).

Maar als je hem in het zicht hangt, helpt het ook om het in je onderbewustzijn te programmeren, nog krachtiger!

Journal ebook 2022

4. Schrijven in je journal

Ook een super krachtige oefening is schrijven over wat je wilt hebben/worden, alsof het al werkelijkheid is.

Dat noemen we scripting, maar je kunt ook affirmaties uitschrijven. Check alles hierover in mijn journal guide.

5. Houd je vibratie hoog

Als je fijne dingen wilt aantrekken is het belangrijk om fijne emoties te voelen. Ofwel: je vibratie hoog houden.

Zorg dus goed voor jezelf met selfcare. Terwijl je dat doet, kun je je verlangen loslaten en vertrouwen dat het komt!

Law of attraction oefeningen

Stappen tot manifestatie (nog wat laatste tips)

Hierboven heb je gelezen dat belangrijke stappen dankbaarheid, visualisatie, loslaten en vertrouwen zijn.

Veel mensen denken: eerst zien, dan geloven. Bij de Wet van Aantrekking werkt dat precies andersom.

Daarom de tip om geregeld over de Law of Attraction te lezen (zoals dit boek) om geïnspireerd te blijven.

Er kan nogal wat weerstand opkomen als je aan de slag gaat met manifesteren: werk daar dan mee.

Je ego kan denken: waar blijft het en waarom is het er nog niet? Dan kun je denken: het werkt niet.

Maar daarmee zit je simpelweg op de vibratie van niet hebben. Onderzoek wat je nog te leren hebt.

Stel je wilt een relatie, maar als je gelooft dat je die niet waard bent, dan zal ie niet gauw komen.

Begin met iets kleins om je vertrouwen erin te versterken. And don’t take it too seriously, have fun!

Hulp nodig? –> Law of Attraction coach

Heb je na dit artikel vragen? Heb je geen idee waar te beginnen? Lukt het niet? Merk jij dat er weerstand opkomt?

Als coach help ik vrouwen met mindfulness, positieve mindset en de law of attraction toepassen.

Check mijn coach pagina voor de mogelijkheden. Wat wil jij manifesteren? Let me know!

Liefs Mariëlle

28 Reacties

 1. 8 november 2017 / 07:33

  Ik vind de law of attraction intrigerend, maar weet niet of ik er in geloof… Ik denk eerder dat je door steeds te denken en bezig te zijn met datgene dat je graag wilt, je er meer je best voor doet en het daarom eerder gebeurt. En toeval is natuurlijk ook een dingetje 😉 Desalniettemin, wel leuk dat het soms zo werkt en we op die manier gelukkiger kunnen worden 🙂

 2. 8 november 2017 / 10:24

  Ik sluit me aan bij Marianne. Je krijgt zeker dingen beter voor elkaar als je je erop focust, meer je best doet en je bewust bent van je houding, acties en gedachten. In deze tijd heerst de gedachte dat je alles voor elkaar kan krijgen als je er maar voor gaat. Natuurlijk moet je zelf wel zorgen voor je eigen geluk en succes, maar je volledig inzetten geeft alsnog geen garantie dat je dan alles voor elkaar kunt krijgen wat je wil. Dat vergeten mensen volgens mij nogal eens. Wel kun je bij een tegenslag zelf sturen of je dat dan ziet als falen of als les om mee een andere richting op te gaan ;) Misschien hoort dat ook gewoon bij Law of attraction. Ik noem dat trouwens liever pragmatisch, maar dat klinkt niet zo romantisch, haha.

 3. Joyce - LemonyLifeNL
  8 november 2017 / 11:13

  Ik vind dit onderwerp altijd heel dubbel. Aan de ene kant vind ik de mindset die de law of attraction probeert neer te zetten erg goed. Natuurlijk is het altijd beter om in het positieve te denken, is het niet om datgene te bereiken dan is het wel omdat je er een stuk gelukkiger van wordt. Maar aan de andere kant betwijfel ik of het wel écht werkt? Want kan je alles wat je maar wilt hiermee voor elkaar krijgen? Ik denk het niet. Zo zijn er tegenslagen in het leven die je gewoon niet kunt voorkomen, ondanks dat je anders zou willen.

 4. 8 november 2017 / 14:05

  Ik denk dat het vooral belangrijk is om positief in het leven te staan! Als je alles negatief ziet, dan kun je ook niet verwachten dat er toffe dingen op je pad komen!

 5. 8 november 2017 / 14:06

  Uiteraard heb je niet altijd 100 % invloed op hoe dingen in het leven lopen! Maar hoe je met bepaalde dingen omgaat, is wel aan jou. En door positief in het leven te staan, denk ik zeker dat je positieve dingen aantrekt!

 6. 8 november 2017 / 14:07

  Absoluut, je hebt nooit voor de volle 100 % overal invloed op! Je hebt echter wel invloed op de manier waarop je met zo’n tegenslag omgaat. Door dat positief te doen, denk ik dat je opnieuw weer positieve dingen aantrekt!

 7. 8 november 2017 / 15:09

  Interessant om te lezen! Ik ga mij hier een keertje in verdiepen, want het heeft wel wat als het gaat om dingen te bereiken in het leven :)

 8. 8 november 2017 / 18:55

  Je moet The Secret eens kijken. Heel Amerikaans, maar als je er doorheen kan kijken, ook heel interessant! Ik vond het alleszins wel motiverend om wat positiever in het leven te staan.
  Sowieso is het goed om je doelen visueel te maken, bijvoorbeeld door zo’n collage. Dat herinnert je dan constant aan het doel wat je wilt bereiken, waardoor je er dus ook, misschien vaak onbewust, mee bezig bent. Maar ik vind het wel een mooi concept.

 9. 8 november 2017 / 19:22

  Absoluut Dana, leuk :D

 10. 8 november 2017 / 19:22

  Die naam zegt me iets, volgens mij heb ik dat vaker voorbij zien komen. Toch eens kijken dus :D En ik ben het helemaal met je eens :)

 11. 9 november 2017 / 16:42

  Wat interessant! Ik kende het helemaal niet; maar ik geloof zeker dat als jij positief ingesteld ben je ook alles veel positiever ervaart. Iets om me eens in te verdiepen! Bedankt voor je fijne post!

  Liefs

 12. 9 november 2017 / 21:03

  Hihi you’re welcome Rosita :)

 13. Lisa
  25 januari 2021 / 15:12

  Heel interessant en leuk geschreven! Ik geloof ook zeker in de law of attraction!

 14. Mariëlle
  Auteur
  25 januari 2021 / 15:13

  Wat leuk om te horen Lisa, dankjewel voor je reactie :)

 15. Amber
  8 april 2021 / 20:17

  Super interessant onderwerp blijft het toch! Ik lees en leer nu ongeveer 1,5 jaar van alles over dit onderwerp en het heeft me zeker geleerd positiever te leven. Maar eigenlijk vooral dat ik de touwtjes van mijn eigen leven in handen heb :) wat ik daarvoor eigenlijk nooit had.. deed maar gewoon wat ik dacht dat er moest gebeuren, zonder na te denken wat ik zelf nou echt wil.

  Sinds ik the secret heb gezien ben ik vooral dr Joe dispenza verder gaan volgen! Zeker een aanrader

 16. Mariëlle
  Auteur
  9 april 2021 / 09:42

  Wat leuk om jouw ervaring te horen Amber! Het is zo mooi hoeveel het kan brengen :)

 17. Hilde
  11 april 2021 / 10:54

  De wet van aantrekking werkt zeker! Mijn grootse droom was om moeder te zijn, om allerlei redenen is het er niet van gekomen, maar vooral doordat ik de ‘fun’ van het leven niet voelde. Zoveel jaren later ben ik (pleeg)moeder van twee kinderen. Ik krijg er nog steeds kippenvel van, mijn bron van geluk! Dit is me ‘overkomen’, nu ik bewust ben van de ’techniek’ en ik bewuster omga met de dingen/dromen in mijn leven, wordt het spel en de fun van en in het leven groter en zo ook de ‘beloningen’.

 18. Mariëlle
  Auteur
  11 april 2021 / 11:03

  Wat tof om jouw ervaring te lezen Hilde, heel mooi :) Geniet van je zondag!

 19. Lisa
  13 april 2021 / 17:43

  Bedankt voor de duidelijke info! Ik geloof 100% in the law of attraction en vind het super interessant

 20. Mariëlle
  Auteur
  14 april 2021 / 09:10

  Leuk om te lezen Lisa, graag gedaan :)

 21. yoshi
  6 juli 2021 / 16:51

  Hier is ook een docu op netflix van te vinden; the secret.
  Ik geloofde dit ook niet in het begin.. maar vond het super intrigerend. Toen begon ik er mee te spelen om parkingplaats te vinden. Op dat plein is er een plaats… En ik kwam daar toe en inderdaad precies daar een plekje. Ik zal een gele wagen zien, … En dit doe je tot je er beter in wordt en nu wordt alles groter en complexer. Geld, carriëre, liefde, …

 22. Mariëlle
  Auteur
  7 juli 2021 / 09:58

  Klopt Yoshi! Voor velen is die wat te Amerikaans, maar ik heb hem ook al meerdere keren gezien :)

 23. Iris
  11 november 2021 / 12:27

  Ik had het hier gister met een vriendin over, ik geloof er heel erg in en zij kon alleen meekomen met de positieve kant ervan. Maar ik denk dan, waarom geloof je wél de leuke kant van het verhaal maar niet de negatieve? Want hoe positieve energie op positiviteit werkt, zo werkt het andersom toch ook.

  Het gaat natuurlijk wel ver als je het hebt over ziektes (dat je jezelf ziek kan praten maar ook weer beter, maar ook dat volg ik nog). Er is alleen één ding waar ik wél altijd over struikel. Namelijk; kinderen die ziek geboren worden. Of met een handicap. Zij hebben er echt niet voor gekozen om zo te zijn. En als je ‘The Secret’ moet geloven is dat je eigen schuld..

  Dus eigenlijk heb ik nu een nieuwe theorie bedacht haha, ik denk dat het VOOR EEN DEEL werkt. Je bestaat voor een deel uit genen wat nu eenmaal zo is, én er is een deel waar je wél invloed op hebt :) zoiets.

  Groetjes!

 24. Mariëlle
  Auteur
  11 november 2021 / 20:13

  Mooi om er zo over na te denken Iris!

 25. Berry
  11 februari 2022 / 09:48

  Law Of Attraction 2.0:
  1 – Ik manifesteer mijn werkelijkheid? (Ik denk dus ik besta?)
  2 – Ik laat de werkelijkheid zich aan mij manifesteren? (Ik denk niet dus ik besta niet?)
  Een ieder veel succes met de verdere bewustwording van het bewustzijn!
  Mvg. Berry Zomerveld

 26. Wolf
  11 maart 2023 / 19:00

  manifesteren of manipulatie?

  :[

 27. Wolf
  11 maart 2023 / 20:20

  Artikel nog niet gelezen maar, deze vraag komt in me op; Kun jij je eigen tweelingziel zijn?

 28. Mariëlle
  Auteur
  13 maart 2023 / 12:03

  Misschien goed om te lezen voor je reageert haha, in dit artikel gaat het namelijk niet over tweelingzielen en ik heb ook geen antwoord op die vraag (niet mijn expertise)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.