Medik 8 cream cleanse review: dierproefvrij & vegan

Inmiddels blog ik al ruim 5 jaar :o Mocht je me volgen sinds het begin, dan weet je dat ik een beauty blogger was. Ik schreef ELKE dag een beauty review, holy moly! Dat is niet meer het geval, omdat ik andere onderwerpen belangrijker vind om over te schrijven. Maar als ik écht een fijn merk tegenkom, dan deel ik dat graag. In deze Medik 8 cream cleanse review vertel ik je meer over Medik 8 en de cleanser die ik mocht proberen.

Medik 8 cream cleanser review

Vegan huidverzorgingsmerk: Medik 8

Toen ik een tijdje geleden een mailtje ontving of ik een product van Medik 8 wilde proberen, was ik met stomheid geslagen. Schijnbaar een groot en populair merk, maar ik kende het nog helemaal niet!

Ik mocht van Skins Unlimited (een webshop in huidproducten) kennismaken met Medik 8, een award winning huidverbeteringsmerk. Je kunt de producten o.a. inzetten bij huidproblemen als acne en huidveroudering.

Het merk werd opgericht door Elliot Isaacs en streeft naar huidverzorgingsproducten van de hoogst mogelijke kwaliteit. De ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen op hun werking (zoveel mogelijk natuurlijk).

Het merk is niet 100% natuurlijk, maar er wordt in ieder geval geen gebruik gemaakt van ingrediënten als parabenen, SLS en microbeads. Medik 8 is wel dierproefvrij en op 5 producten na vegan friendly.

Daarnaast is het merk bezig met duurzaamheid: er worden zoveel mogelijk koude processen gebruikt, de kartonnen verpakkingen zijn FSC gecertificeerd en er worden waar mogelijk gerecyclede materialen gebruikt.

Sommige verpakkingen zijn van plastic, een bewuste keuze Medik 8, omdat dit de formules van de producten stabiel en actief houdt. Maar waar ze kunnen, kiezen ze voor een milieuvriendelijke verpakking. 

Medik 8 vegan verzorging

Dierproefvrije make-up remover: Medik 8 cream cleanse

Indien je mijn artikel over skin picking of over puistjes & onzekerheid gelezen hebt, dan weet je dat ik een acne gevoelig huidje had. Dit had weinig met skincare te maken (wel met hormonen), maar mijn huid is gevoelig.

Mij werd daarom de Medik 8 cream cleanse aangeraden: een dagelijkse reiniger, geschikt voor alle huidtypen. Dit product werkt voorzichtig maar diep reinigend en kalmeert de huid tegelijkertijd.

Het verwijdert dode huidcellen en maakt je huid zachter. De cleanser werkt dus exfolierend, maar ook hydraterend en bevat antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen (om veroudering te beperken).

Medik 8 exfoliating cream cleanser

Medik 8 cream cleanse ingrediënten

Als je net als ik zo kieskeurig bent met verzorgingsproducten, dan ben je vast benieuwd naar de ingrediënten. Op de foto hieronder vind je de achterkant van de verpakking met daarop de ingrediëntenlijst.

Het product is vrij van parabenen, ftalaten, parfum, palmolie en sythetische kleur/geurstoffen. Ook bevat de Medik 8 cream cleanse dus géén dierlijke ingrediënten. Ik licht graag een drietal ingrediënten uit:

  • L-amandelzuur: exfolieert zachtjes de bovenste lagen van je huid, om dode huidcellen te verwijderen.
  • Natuurlijke glycerine: vult de vochtwaarden van je huid aan, zodat hij gevoed en gehydrateerd wordt.
  • Zoete sinaasappelolie: antioxidant tegen schadelijke vrije radicalen, helpt huidveroudering te beperken.

Medik 8 cream cleanse ingredienten

Medik 8 ervaring: cream cleanse gebruik & werking

De Medik 8 cream cleanse kan gebruikt worden in de ochtend en avond voor het reinigen van je huid en het verwijderen van make-up. Hij is echter niet bedoeld voor het verwijderen van oog- of lipmake-up.

Het gebruik is simpel: je verdeelt de cleanser over je gezicht (met je vingers of een wattenschijfje), masseert dit zachtjes in en laat dat even inwerken. Vervolgens kun je het afspoelen met water en je huid droog deppen.

Op de foto hieronder kun je de substantie van het product zien. De cleanser is wit van kleur, maar niet zo dik van structuur als ik had verwacht. Het is naar mijn idee meer een milk dan een crème.

Dit betekent dat de cleanser wel makkelijk te verdelen is én ook zo weer is afgespoeld. En dat vind ik altijd prettig, want dan hoef ik zo min mogelijk te boenen (wat altijd roodheid veroorzaakt).

Medik 8 ervaringen

Medik 8 review & verkooppunten

Ik ben kieskeurig qua huidverzorging, omdat ik altijd bang was voor puistjes. Ook ben ik van mening dat skincare vaak niet dé oplossing is. Acne komt juist vaak door stress, voeding of hormonale disbalans.

Máár, de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken is wel een belangrijk aspect. Ik heb de Medik 8 cream cleanse nu enkele weken in gebruik en ben super tevreden. Mijn huid is er dol op en ik vind het zelf ook een fijn product.

Ik vind de subtiele sinaasappelgeur heerlijk en hoewel ik bang was dat dat zou irriteren, weet ik nu dat dat ingrediënt juist helpt. Het product is dus minder creamy dan ik had verwacht, maar werkt prettig.

De tube van 200 ml maakt dat ik er lang mee kan doen, maar zo kan ie helaas niet mee in mijn handbagage. En het is helaas een plastic verpakking, wat ik het liefste vermijd, maar het werkt wel hygiënisch.

Gelukkig is het merk bewust bezig met vaker kiezen voor glas en gerecyclede materialen, dus hopelijk vinden ze ook daar snel wat op!

De cleanser is duurder dan drogisterij producten, namelijk €32,95, maar ik heb dat over voor goede skincare en de kwaliteit is écht merkbaar. Het merk is onder andere verkrijgbaar bij Skins Unlimited.

Is jouw huid ook zo gevoelig? En ken jij Medik 8 al?

Liefs Mariëlle

Dit artikel bevat een gesponsorde link

Volg:
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.