Al eerder schreef ik over Salt Of The Earth en die review was ontzettend positief. In dat artikel liet ik je drie van de deodorant sprays van het merk zien, maar er is nu ook Salt Of The Earth Roll-On Deodorant. De naam zegt het natuurlijk al: het gaat om rollers. Nu maakt het mij niet uit of ik een spray of een roller gebruik, maar ik weet dat er fans zijn van rollers. Dus ook deze review ik op mijn blog!

Salt Of The Earth Roll-On Deodorant

Salt Of The Earth Roll-On Deodorant

Salt Of The Earth is een Engels merk dat 100% natuurlijke én 100% effectieve deodorant maakt, zonder chemicaliën dus. De deodorants zijn dierproefvrij én vegan en laten geen vlekken achter op je kleding.

Het assortiment bestaat uit producten voor zowel voor mannen als vrouwen en naast natuurlijke deodorant sprays, zijn er nu dus ook natuurlijke roller deodorants. Er zijn 2 soorten verkrijgbaar: de unisex unscented variant en de pure aura lavender & vanilla variant.

Salt of The Earth review

Ingrediënten

Beide Salt Of The Earth Roll-On Deodorant varianten zijn vrij van aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Ze voorkomen nare geurtjes, maar blokkeren je poriën niet.

Wat de deodorants dan wel bevatten is een natuurlijk mineraal zout: potassium alum. Ook bevatten ze magnesiumolie zodat het snel droogt en aloë vera waardoor je huid verzorgd wordt. De roll-ons zijn zelfs geschikt voor de gevoelige huid, zeker de unscented variant.

Salt of The Earth ingrediënten

Gebruik

Het is natuurlijk meer dan logisch dat deze roll-on deodorants werken zoals een roller deodorant 😉 Dit gebruikte ik een aantal jaren geleden al, omdat ik merkte dat roller deodorants vaak effectiever zijn dan een spray deodorant. Behalve die van Balea dan…

Rollers zijn ook duurzamer, maar bij Salt Of The Earth geldt dit niet, want bij hun sprays wordt geen drijfgas gebruikt. Maar goed, over het gebruik van de rollers: ik ben erg tevreden. Het is een handige kleine verpakking en de roller werkt ‘smooth‘. Het geeft precies de goede hoeveelheid af.

Salt of the Earth review

Mijn mening

Wat ik eigenlijk bij elke deodorant wel heb, geldt ook bij de Salt Of The Earth Roll-On Deodorant: mijn lichaam moest er even aan wennen. Als ik switch van deodorant, dan transpireer ik in het begin wat meer. Ik houd daarom altijd even vol als ik een natuurlijke deo test en ze hebben de test doorstaan!

Na een paar weekjes wennen hielden beide deodorants me netjes droog. Bij de unscented variant ruik je inderdaad ook echt niks (ook geen zweetlucht dus). De geur van de pure aura lavender & vanilla blijft bij mij overigens niet echt lang hangen, maar is wel erg lekker bij het aanbrengen.

Op dit moment heb ik de unscented variant nog steeds in gebruik, goed teken dus!

Prijs & verkooppunten

De Salt Of The Earth Roll-On Deodorants bevatten beiden 75 ml en kosten €6,99. Een prima prijs als je het mij vraagt, want ik doe er maanden mee, ook bij tweemaal daags gebruik. Ze zijn verkrijgbaar bij de drogist (Etos, Kruidvat en DA), maar ook bij webshops zoals Bol.com en DeOnlineDrogist.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.