TanOrganic Selftan Oil + Multi Dry Oil review | Bruin zonder zon

Even terug kon je mijn eerste TanOrganic review lezen, namelijk van de duo bronzer. Een super mooi product, maar ik ontdekte helaas dat het niet vegan is. Gelukkig werkt het merk aan een vegan formule en hebben ze al vegan friendly producten, zoals de TanOrganic Selftan Oil en de Multi Dry Oil. Met de zomer voor de deur (en dus blote benen), dacht ik: laat ik deze producten eens reviewen!

TanOrganic self tan oil review

TanOrganic Selftan Oil + Multi Dry Oil

Waar het soms best moeilijk kan zijn om natuurlijke, dierproefvrije én vegan producten te vinden, is dat bij bronzing producten eigenlijk niet het geval.

Ik moet wel zeggen dat ik er zelf nooit heel bewust op heb gezocht, maar ik mag als blogger natuurlijk weleens wat testen.

Eerder probeerde ik de Eco by Sonya cacao firming mousse, die me erg goed beviel. Maar bij de review van vandaag draait het om twee olie producten: de TanOrganic Selftan Oil en de Multi Dry Oil.

Beide producten zijn Ecocert gecertificeerd en de Selftan Oil heeft zelfs de Ethical award gekregen.

TanOrganic ervaringen

Ingrediënten

De producten van TanOrganic zijn natuurlijk, biologisch, dierproefvrij en vegan. Bruin worden door de zon is natuurlijk altijd fijner, maar het is niet per se gezonder.

Veel tan producten bevatten chemische troep, maar met deze producten kun je toch op een gezonde manier een tintje krijgen.

TanOrganic maakt voor alle producten gebruik van ingrediënten als sinaasappelschil, rosehip olie, macademia olie, kamille, kokosolie en arganolie.

Overigens word je bruin van de Selftan Oil door Dihydroxyacetone (DHA), wat wordt verkregen uit natuurlijke suikers.

TanOrganic Multi Dry Oil review

Werking

Hoewel ik nooit fan was van olie, gebruik ik het steeds meer. Bijvoorbeeld in mijn natuurlijke skincare routine, omdat pure plantaardige olie gewoon heel effectief werkt.

En als je dan een product kan gebruiken dat niet alleen verzorgt, maar waar je ook een tintje van krijgt, nou dan weet ik het wel!

Hieronder zie je de substantie van de Multi Dry Oil, die je huid goed verzorgt. Maar hij is ook geschikt voor haar en nagels en om littekens te verminderen.

En het werkt natuurlijk mee om je tintje langer te behouden. Van de Selftan Oil heb ik geen foto zoals deze, omdat die er exact hetzelfde uitziet.

Review TanOrganic

Maar ik heb natuurlijk wel een voor- en nafoto van de TanOrganic Selftan Oil. Het is alleen écht heel moeilijk om dat goed over te brengen op beeld.

Dit omdat het licht elk moment van de dag anders is. Op de bovenste foto had ik de olie nog niet gebruikt, op de onderste foto wel.

TanOrganic Selftan Oil

Mijn mening

Ook al was ik nooit zo fan van oliën: met deze producten kan ik nu prima overweg! De geuren zijn puur natuur en daar moet je wel van houden, maar ik vind ze lekker.

Vooral de TanOrganic Multi Dry Oil is makkelijk in gebruik (multifunctioneel!) en hij trekt ook snel in, zonder vettig laagje achter te laten.

De TanOrganic Selftan Oil is wel een product waar je echt mee moet leren werken. Als je het niet goed doet, heb je namelijk al snel vlekken op lastige plekken zoals ellebogen of knokkels.

Voor kleine delen zoals het gezicht is dit product wel geschikt. Voor armen en benen is de mousse beter.

Ik vind het wél ideaal dat het niet alleen werkt als bronzing product, maar ook als verzorging. Als je een intensere bruining wilt, kun je overigens na 6 uur nog een laagje aanbrengen.

Het tintje blijft ongeveer 5 tot 7 dagen zitten, dus het is niet zo dat het meteen verdwijnt bij de volgende douchebeurt!

Prijs & verkooppunten

Beide producten kosten €36,95 en zijn verkrijgbaar bij TruecosVitaminstore en ICI PARIS XL.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

1 Comment

  1. 18 mei 2018 / 12:14

    Oh wat een fijn artikel! Ik zoek nog een zelfbruiner, want mijn benen blijven maar spierwit in de zomer. Ik vind het wel ‘eng’ dat het een olie is en je daardoor niet zo goed kan zien waar je het hebt aangebracht. Mocht je nog andere suggesties hebben: let me know! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.