Onlangs kwam ik ‘uit de kast’ als veganist, al was dat voor velen waarschijnlijk geen geheim meer. Ik legde in het ‘coming out’ artikel uit dat ik in niet alleen veganistisch eet, maar ook veganistisch leef. En wat word ik daar blij van, het is echt iets dat bij me past! Maar ik had dit absoluut niet kunnen doen, zonder mijn vegan inspiratie bronnen. En om jou te inspireren, deel ik die vandaag in dit artikel!

Vegan inspiratie bronnen

Vegan inspiratie bronnen

Vorig jaar juni werd ik ein-de-lijk vegetariër en dankzij internet leerde ik zo steeds meer over veganisme. Ook al had ik toen nog niet besloten dat ik veganist wilde worden, ik koos onbewust toch steeds vaker voor vegan opties. Als je je eenmaal hebt ingelezen op wat veganisme is en wat je wel of niet ‘mag’ eten, begint de inspiratie reis. En mijn inspiratie haal ik uit verschillende blogposts en Youtube video’s!

Vegan bloggers

Laat ik even beginnen met de vegan bloggers, ook al hebben sommigen ook een Youtube kanaal. Het onderstaande lijstje is een overzicht van vegan blogs die ik met plezier volg. Ze zijn allemaal ontzettend verschillend qua stijl. De ene blog gaat meer over voeding en de andere meer over beauty. Maar het komt allemaal neer op veganisme! Bekijk gewoon alle blogs en beoordeel welke jij leuk vindt om te volgen.

Vegan Youtubers

Ben je niet zo van de blogs, maar meer van de video’s? Ik vind het allebei fijn om inspiratie op te doen! Dit zijn mijn favoriete vegan Youtube kanalen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je ziet ook Mascha van Beautygloss staan in dit lijstje. Zij leeft niet veganistisch, maar eet wel veganistisch. Sofie Senden uit België vind ik ook een enorm leuk persoon. Naja, ook hierbij geldt: just check it out!

En dat waren alweer mijn vegan inspiratie bronnen qua bloggers en Youtubers. Hopelijk heb je wat aan mijn lijstje. Vergeet vooral niet om in de comments jouw favoriete vegan inspiratie bronnen te delen!

Liefs Mariëlle