Alphanova sun review zonnebrand | Werkt natuurlijke zonnebrand?

Mezelf beschermen tegen de zon vind ik erg belangrijk, dus dat doe ik altijd netjes. Maar ik wist tot een aantal jaren geleden niet wat er allemaal in zonnebrand verwerkt zit. Ik probeerde nu de Alphanova sun zonnebrand en aan de hand van deze Alphanova Sun review wil ik je wat meer vertellen over deze gezonde zonnebrand producten! Kijk je mee?

Alphanova sun zonproducten

Alphanova zonnebrand producten

Als je je ergens niet in verdiept, dan weet je vaak niet beter. Gelukkig is er op internet ontzettend veel informatie te vinden (niet alles is waar overigens).

In reguliere zonnebrand producten zitten chemische filters, die slecht zijn voor je huid, voor je gezondheid, voor het milieu en ook voor de koraalriffen.

Als jij je insmeert en je gaat de zee in, dan komt dit natuurlijk in de onderwaterwereld terecht. Gelukkig zijn de producten van Alphanova sun dierproefvrij, natuurlijk én vegan.

Ik probeerde een zonnebrand voor het lichaam, een voor het gezicht en een aftersun.

Alphanova sun spf 30

Ik begin met de zonnebrand met factor 30. De zonproducten van Alphanova bevatten alleen minerale filters en dus geen chemische filters.

Het bevat daarnaast een hoog gehalte aloë vera, waardoor het niet alleen beschermd tegen de zon, maar ook verzorgd. Bovendien is er geen inwerktijd en dat is natuurlijk super fijn.

Je hoeft het dus niet in te laten trekken voordat je de zon in gaat! Het product belooft waterproof te zijn, maar ik smeer me na het zwemmen en opdrogen toch altijd meteen weer in.

Alphanova sun spf 30 zonnebrand

Alphanova sun after sun

Na een dagje zonnen (uiteraard liever niet op het hoogtepunt van de dag) verzorg ik mijn lichaam graag goed. Ook dat kan met Alphanova, ze hebben ook een aftersun in het assortiment!

Het eerste ingrediënt is aloë vera, dus het is een super hydraterend product. Het is een gel achtig product, dat niet vettig is en dus ook niet plakt. Het bestaat voor 99,1 % uit natuurlijke ingrediënten.

Alphanova sun aftersun

Alphanova sun tinted cream

En dan nog de Alphanova sun tinted cream met spf 50. Deze crème is bedoeld voor het gezicht en heeft nóg een voordeel. Het is beschermend en verzorgend, maar het bevat ook nog een tintje.

Mijn gezicht wordt in de zomer helaas traag bruin. Ik heb dan al een bruin lichaam, maar mijn gezicht blijft vrij bleek. Met deze zonnebrandcrème los je dat overdag gemakkelijk op!

Ook dit product is geheel natuurlijk en op minerale basis. Het is daardoor niet schadelijk voor het koraal. Hoewel er waterproof op staat, moet je het na het zwemmen wel weer aanbrengen.

Alphanova sun spf 50 zonnebrand

Gebruik

Hieronder zie je de substanties van de crème voor het lichaam, de aftersun en de tinted face cream. De zonnebrand is echt wit, helaas blijft er ook een lichte witte waas op mijn onderbenen zichtbaar.

Op de rest van mijn lichaam valt dit reuze mee, ik vermoed omdat mijn onderbenen na het scheren vrij droog zijn. De aftersun is gelachtig en brengt fijn aan. Als je verbrand bent, is dat lekker even fris.

Het werkt verkoelend en het is rustgevend voor de huid. De tinted cream is behoorlijk donker, dit had ik niet verwacht! Helaas valt hij op mijn huid echt te donker uit nu ik nog zo wit ben.

Gelukkig is er ook een variant zonder tintje, die wil ik zeker nog proberen.

Alphanova sun ervaringen

Op de foto hieronder zie je dat de crème op dit moment echt te donker en te geel is. Helaas maakt hij mijn huid ook glanzend.

En in combinatie met een vette huid, heb ik toch liever een matterende zonnebrand voor het gezicht. Voor het kleurverschil kun je je dagcrème mengen met de tinted cream, zodat hij beter matcht.

Alphanova sun review kopen

Alphanova Sun review

De producten van Alphanova sun zijn natuurlijk, dierproefvrij en vegan en dat is voor mij allemaal belangrijk. Ook héél belangrijk vind ik dat dit voor jezelf en het milieu gezonde producten zijn.

Hoewel de SPF 30 spray belooft geen witte waas te hebben, heb ik dat helaas wel ervaren. De tinted face cream is helaas te donker voor mij, dus ik zou de crème zonder tint graag nog willen proberen.

Het fijnste product vind ik de after sun. Die zal ik deze zomer met plezier gebruiken. Qua zonnebrand gebruik ik dan toch liever die van Biosolis! Ik probeerde ook die van Lovea, maar die vond ik niks…

Prijs en verkooppunten Alphanova zonnebrand

En dan nog de prijzen van de Alphanova sun zonproducten! De spf 30 kost €18,99, de after sun kost €13,99 en de tinted face cream kost €16,99.

Persoonlijk vind ik dit hele mooie prijzen voor zulke mooie en bewuste producten. De producten van Alphanova sun zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:
Deel dit artikel:

16 Comments

 1. 29 mei 2017 / 07:39

  Jammer dat de getinte face cream iets te donker was! Maar het idee van natuurlijke zonnebrand klinkt goed! Ik ga me hier ook eens in verdiepen.

 2. 29 mei 2017 / 07:53

  Super goed Romy, laat me je helpen als het nodig is :)

 3. 29 mei 2017 / 09:38

  Het klinkt als een super fijn en goed merk. Ik vind het wel jammer dat een product iets beloofd en dit niet waar kan maken. Ach, aan de andere kant: vroeger liepen wij allemaal helemaal wit rond na het insmeren, haha. Het is ook geen ramp.

 4. 29 mei 2017 / 10:06

  Jammer van de face cream maar de andere producten klinken goed! Zelf vind ik een witte waas (met mate) niet zo erg want het trekt meestal toch zo in! :) Ik ben wel benieuwd naar deze producten. Liefs, Sija

 5. 29 mei 2017 / 14:01

  Jammer dat je toch een beetje een witte waas hebt… Maar voor de rest klikt dit echt wel top!

 6. 29 mei 2017 / 15:30

  Ik ben nog op zoek naar een goede, diervriendelijke, troepvrije zonnebrand .
  volgens mij is dit een winnaar.
  een witte waas kan me niet zo boeien gelukkig, ik ben erg licht en verbrand super snel.
  ik vind niet verbranden veel belangrijker dan de waas.
  bedankt voor je review!

 7. 29 mei 2017 / 16:57

  Die getinte face cream is inderdaad wat te donker, maar misschien heb je er in de zomer nog wat aan als je zelf ook bruiner bent. Fijn dat er ook aloë vera in de zonnebrand zit, ik gebruik dat altijd als after sun.

 8. 29 mei 2017 / 19:10

  Ja klopt inderdaad! En aloë vera is heerlijk :)

 9. 29 mei 2017 / 19:10

  Aah wat leuk zeg hihi!!

 10. 29 mei 2017 / 19:11

  Met goed verdelen gaat hij gelukkig aardig weg!

 11. 29 mei 2017 / 19:11

  Echt heel erg intrekken doet deze crème niet zo als een chemische crème, want dat is juist ook niet goed voor je huid! Maar het werkt inderdaad wel altijd een beetje in :)

 12. 29 mei 2017 / 19:12

  Haha klopt :P En als het gezonder is, dan ben ik liever een heel klein beetje wit!

 13. 29 mei 2017 / 19:47

  Ik zou echt de neiging hebben om die getinte creme gewoon op mijn benen te smeren.
  De andere producten klinken goed. Vooral het feit dat er geen inwerk tijd is.

 14. 29 mei 2017 / 20:36

  Zonnebrand is altijd fijn! Ik vind de prijs ook zeker wel goed!

 15. 30 mei 2017 / 07:56

  Hahaha niet eens aan gedacht, goed punt :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.