Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018

Eind 2017 kreeg ik een gaaf pakket van Dr. Hauschka binnen, namelijk de Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018. Helaas zag ik al snel dat de producten niet vegan zijn, maar de producten zijn wel dierproefvrij en natuurlijk. Ze zien er prachtig uit en ik besloot daarom om nog één keer een niet vegan review te maken. Mocht je zelf niet letten op dierlijke ingrediënten, dan moet je dit echt even zien!

Dr Hauschka limited edition

Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik had vroeger altijd het idee dat natuurlijke make-up er niet mooi uit zag. En dan bedoel ik niet eens zozeer in een make-up look, maar echt de verpakkingen.

Nou, Dr. Hauschka laat zien dat dat écht niet het geval hoeft te zijn. De verpakkingen voor deze limited edition zijn ontworpen door de Zweedse kunstenares Emma Lindström.

De collectie bestaat uit 5 producten: een oogschaduw palette, een eye definer, een poeder en twee liquid lip colours. Ik review ze allemaal voor je!

Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018

Ingrediënten

Als je bewust omgaat met ingrediënten in producten, dan zit je bij Dr. Hauschka goed. Als je geen veganist bent tenminste, want dat vind ik heel jammer bij Dr. Hauschka.

De producten van het merk bevatten voornamelijk heilzame plantenextracten (TOP!) en zijn vrij van synthetische parfum, conserveringsmiddelen, minerale olie, PEG’s, parabenen en siliconen.

Maar ook al zorgt Dr. Hauschka dat hun zijde en bijenwas op een duurzame manier tot stand komt: als veganist baal ik dat deze producten dierlijke ingrediënten bevatten.

Review Dr Hauschka natuurlijke make-up

Swatches

Maar zoals beloofd, schrijf ik alsnog deze review. En de swatches zijn veelbelovend! Op de foto hieronder zie je van links naar rechts de paarse eye definer, de nude liquid lip colour en de rode liquid lip colour. Op de foto daaronder zie je de swatches van het oogschaduw palette.

Van de poeder heb ik geen swatch, want die zie je niet. Hij zorgt voor een egale tint met een glinsterende finish. De kleuren passen bij elke huidskleur en bij mij zie je hem niet terug op mijn huid.

Dr Hauschka make-up review Dr Hauschka oogschaduw

Looks

Het is tijd voor de looks die ik maakte met de producten! Hieronder zie je hoe de liquid lip colours staan op mijn lippen. Ze voelen zacht aan, zijn makkelijk aan te brengen en plakken nauwelijks.

De dekking is goed, dat zie je vooral terug bij de bessenkleur. Daaronder zie je de ooglook die ik maakte met het palette. Ik ga eigenlijk nooit voor een paarse ooglook, maar ik vind het eigenlijk wel heel mooi!

Dr Hauschka limited edition

Op de foto’s hierboven kun je zien dat de oogschaduw helaas niet van mijn ooglid afspat. Het is van veraf een mooie look, maar dat komt vooral door de eye definer die ik onder mijn ogen aanbracht.

De swatches zagen er zo goed uit, maar de werking op het ooglid is toch wat minder. Je kunt natuurlijk wel nog een oogschaduw basis gebruiken, dat geeft vaak nog wel wat extra effect.

Dr Hauschka make-up look

Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018 review

Laat ik wat betreft mijn conclusie beginnen bij het begin: ik vind de verpakkingen van deze Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018 prachtig. Het straalt luxe uit!

De ingrediënten maken dat je eigenlijk geen make-up maar verzorging gebruikt en dat vind ik top. Ik vind vooral de eye definer en de liquid lip colours goed.

De oogschaduws komen op het ooglid helaas niet zo goed over als ik had gehoopt. De teint powder is een fijne finishing touch over mijn concealer. Al heb ik zelf eigenlijk niets gemerkt van de subtiele glans.

Maar met mijn acne huid heb ik dat eerlijk gezegd ook liever niet. Ik vind het dus een mooie collectie, maar ga de producten niet in mijn stash houden wegens de dierlijke ingrediënten.

Mocht je daar niet naar kijken, wees er dan snel bij, want het is dus een tijdelijke collectie!

Prijs & verkooppunten

Tot slot dan nog de prijzen van de Dr. Hauschka Purple Light limited edition 2018. Het eyeshadow palette kost €30.50, de eye definer €13.95, de teint powder €30.95 en de liquid lip colour €17.95.

Dr. Hauschka heeft meerdere verkooppunten en is online onder andere verkrijgbaar bij Bijenkorf en Vitaminestore.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

14 Reacties

 1. 1 februari 2018 / 07:05

  Ik vind de ooglook je erg mooi staan. Jammer dat je iets meer pigment had verwacht en dat er dierlijke ingrediënten in zijn verwerkt. Verder vind ik het wel heel mooie producten. Wat staat die tweede lipkleur je prachtig trouwens.

 2. 1 februari 2018 / 09:07

  Wat een moie lipkleur! Het oogschaduw palette vind ik niet denderend :)

 3. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 09:34

  Helemaal eens :)

 4. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 09:35

  Dankjewel lieve Romy :)

 5. 1 februari 2018 / 12:54

  Hmm ik vind de verpakking mooier dan het daadwerkelijke resultaat, zou het zelf niet kopen

 6. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 13:36

  Het zijn natuurlijk ook bepaalde kleuren die je wel of niet staan/persoonlijk liggen! :)

 7. 1 februari 2018 / 13:49

  De producten zien er mooi uit alleen jammer van de oogschaduw!
  Liefs Jorinda

 8. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 15:44

  Ze zien er zeker mooi uit! :)

 9. 2 februari 2018 / 09:38

  Het zijn zeker hele mooie producten, zowel van binnen als buiten. Jammer dat ze niet vegan-proof zijn, Hopelijk is dit iets waar Dr. Hauschka rekening mee zal houden in de toekomst. Past wel bij het merk om ook vegan te zijn vind ik,

  Ik vind je look erg mooi geworden. Verrassend he met dat paars. Ik dacht ook dat het niks voor mij zou zijn, maar uiteindelijk vond ik het ook mooi. De eye definer stoort mij niet, maar ik snap wat je bedoelt. Ik heb ’em ook geskipped in m’n look omdat ik dacht dat ie het geheel te hard zou maken. De rode gloss vind ik je trouwens heel mooi staan!

 10. Mariëlle
  Auteur
  2 februari 2018 / 10:54

  Absoluut! En dat is het inderdaad, vegan zou goed bij Hauschka passen. Maar volgens mij is op dit moment de reden dat ze een zo hoog mogelijke kwaliteit willen en die bereiken ze alleen met die dierlijke ingredënten. Weet niet of ik het zo goed verwoord, maar zo werd het me ongeveer eens uitgelegd. En dankjewel voor je compliment :) Ik ging ook niet vaak voor paars, maar probeer het nu wel vaker!

 11. 3 februari 2018 / 11:19

  Mooie producten en een mooie ooglook heb je ermee gemaakt!

 12. Mariëlle
  Auteur
  3 februari 2018 / 11:33

  Dankjewel :)

 13. 4 februari 2018 / 09:07

  Dit is zo’n mooie collectie. Ik heb ze ook getest en gereviewd op mijn blog :-).

 14. Mariëlle
  Auteur
  4 februari 2018 / 09:51

  Oeh leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   107
37   182
24   159
27   142
34   187

Follow on Instagram