Emani hydrating lipstick review | Natuurlijk, Dierproefvrij & Vegan!

Er staan inmiddels al wat reviews van het mooie merk Emani online. Ik maakte een aantal maanden geleden kennis met dit merk en sindsdien is er veel veranderd! Zo heb ik op dit moment eigenlijk alleen nog maar natuurlijke producten in mijn make-up stash. Naast natuurlijk vind ik vegan ook belangrijk en dat is soms best moeilijk met lipsticks. Tijd voor mijn Emani hydrating lipstick review! Kijk je mee?

Emani hydrating lipstick review

Emani hydrating lipstick review

Mocht je de andere reviews nog niet gelezen hebben (zeker wel doen!) en het merk nog niet kennen: Emani is een bijzonder merk. De producten zijn natuurlijk, glutenvrij, dierproefvrij en vegan.

En ondanks dat zijn de producten toch van hele goede kwaliteit. Daarmee doel ik dan vooral op de werking, want de inhoud is sowieso van goede kwaliteit. De pigmentatie van de lipsticks is echt top!

Emani lipsticks review

Ingrediënten

Voordat ik dieper inga op de geweldige pigmentatie, laat ik je eerst de ingrediënten zien. Ik kreeg het helaas zelf niet goed vastgelegd.

Op de Nederlandse website vind ik de ingrediënten ook niet terug. Maar gelukkig is er nog een Amerikaanse website. Daarop staan de ingrediënten netjes vermeld:

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Mica (CI 77019), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba), Tocopherol (Vitamin E), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosmarinus (Rosemary) Officinalis Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Caprylyl Glycol (Coconut), Ethylthexylglycerin, Fragrance. May Contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77947, CI 77489, CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 30 (CI 73360), Red 7 (CI 15850), Red 28 (CI 45410)

Review Emani lipsticks

Swatches

En dan is het nu toch tijd voor de swatches, want dat is toch het belangrijkste van deze Emani hydrating lipstick review!

Zoals ik eerder al omschreef, is het vinden van een natuurlijke én vegan lipstick vaak moeilijk. Er wordt bijvoorbeeld bijenwas of karmijn in verwerkt. En dat gebruik ik als veganist liever niet meer.

Op de foto hieronder zie je de swatches van de kleuren Sex Pistol (links) en Plush (rechts).

Emani lipstick swatches

Look

Op mijn hand zien de swatches er al goed uit, maar op mijn lippen is de pigmentatie helemaal top! Sex Pistol is een bijzondere tint, die afhankelijk van het licht oranje of net wat meer rood is.

Plush is de perfecte roze tint, deze is vrij koel van kleur. Ik moet zeggen dat het lang geleden was dat ik zulke felle kleuren had gedragen! Maar ik wilde ze wel graag in mijn stash, zeker voor in de zomer.

Emani lipsticks

Tadaaaa, zo zien de lipsticks er uit bij een full face look! De roze kleur is lekker opvallend, ik vind hem mooi passen bij mijn blauwe ogen. Het is gelukkig geen foute barbie roze kleur.

De oranje/rode tint vind ik net wat minder opvallend, waardoor hij eigenlijk altijd wel kan. Maar het geeft je make-up look zeker een boost! Ik vind hem mooi bij de koper kleurige ooglook die ik toen droeg.

Emani lipstick review

Mijn mening

Ja ja, dit zijn pareltjes hoor! Het is even zoeken als je een natuurlijke én vegan lipstick wilt hebben. Maar ik weet bij welk merk ik moet zijn. De producten van Emani zijn dus natuurlijk, dierproefvrij én vegan.

Dat betekent dat ik alles van Emani met een gerust hart kan shoppen en dat zal ik zeker nog vaker doen. De pigmentatie van de lipsticks is erg goed en de kleuren vind ik ook erg mooi.

Ze zijn zacht van textuur, waardoor ze makkelijk aanbrengen én je lippen niet uitdrogen. Ondanks dat is de houdbaarheid echt heel goed.

Een aantal drankjes overleven de lipsticks zeker en zelfs wel een kleine maaltijd. Oh, en dan nog de geur: die is lekker natuurlijk en zelfs wel een beetje zoet.

Ik wil er méééééér!! De andere producten van Emani, zoals de concealer & poeder, wenkbrauwpoeder, bronzer en losse oogschaduw kan ik ook aanraden. Check zeker ook even die reviews.

Prijs en verkooppunten

En dan natuurlijk nog de prijzen van deze Emani hydrating lipstick review: ze kosten €23,90 per stuk. De één vindt dat duur voor een lipstick en de ander niet.

Als je bijvoorbeeld altijd Chanel koopt, is dit niet zo duur. Koop je altijd lipsticks van Essence? Dan is dit natuurlijk wel flink wat duurder. En ik?

Ik heb zowel goedkope als dure lipsticks gekocht, maar zo’n niet dierproefvrij merk als Chanel komt er bij mij niet meer in. Nu investeer ik liever in een product dat natuurlijk, dierproefvrij en vegan is.

NOTE: de website van Emani Nederland is helaas niet meer live. Het lijkt er op dat dit merk helaas niet meer in Nederland verkocht wordt :( Je kunt eventueel kijken op de internationale website.

Liefs Mariëlle

Ik heb één van deze producten ontvangen ter review.

Volg:

18 Reacties

 1. 16 november 2017 / 06:31

  Mooie kleuren hoor, ik houd wel van dit soort felle kleuren 😃

 2. 16 november 2017 / 07:37

  Wauw, hele mooie lipstickkleuren en wat staan ze je goed! Fijn dat deze lipsticks je zo goed zijn bevallen!

 3. marina
  16 november 2017 / 08:57

  Ik zie dat deze lipstick jouw heel mooi staat! Het zijn ook mooie kleuren. Deze zouden mij en mijn dochter geweldig staan! Wij doen alles samen met makeup en deze mooie lipstick zou zeker bij onze collectie passen 😄

 4. 16 november 2017 / 10:10

  Wat leuk zeg dat je nu een mooie vegan oplossing hebt gevonden. Ik kan me heel goed voorstellen dat het lastiger is als vegan om kwlaitatieve producten te scoren; ik vind de prijs eik wel goed. Ik gebruik zelf altijd MAC vooral; maar ben stiekem wel heel benieuwd naar deze. Vooral die rode kleur vind ik tof. Dat roze staat bij mij echt niet! Ik ga me maar eens stiekem aanmelden voor de winactie; ben wel heel nieuwsgierig geworden!

  LIEFS

 5. Lisette Kleiweg
  16 november 2017 / 11:13

  Mooi zeg ! Ik doe mee op Instagram :-)

 6. 16 november 2017 / 12:11

  Leuke kleuren, staat je goed!
  Liefs,
  Yara

 7. jeffrey
  16 november 2017 / 16:32

  Prachtige lipsticks Marielle

 8. 16 november 2017 / 22:50

  Wat een mooie kleuren! Sex Pistol is mijn favoriet! Ik ga zeker meedoen met je winactie!!

 9. 17 november 2017 / 10:20

  Super leuk Deb, je zou er heel blij van worden <3

 10. 17 november 2017 / 10:20

  Absoluut Jeffrey!

 11. 17 november 2017 / 10:21

  Dankjewel Yara <3

 12. 17 november 2017 / 10:21

  Gaaf he <3

 13. 17 november 2017 / 10:22

  Oef, als ik het geld had, zou ik je meteen deze opsturen in plaats van MAC hihi :P Er is absoluut meer dan roze, dus moet goed komen :)

 14. 17 november 2017 / 10:25

  Super leuk Marina, de winactie loopt via Instagram, doe je daar al mee?

 15. 17 november 2017 / 10:25

  Hihi thanks a lot <3

 16. 17 november 2017 / 10:26

  Ik stiekem ook, maar het was alweer veel te lang geleden hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

41   153
25   183
30   152
21   196
16   155

Follow on Instagram