Lavera zonnebrand & after sun review | Natuurlijke zonbescherming?

De zomer is in volle gang en we hebben al veel zonnige dagen gehad. Ik kan daar écht van genieten, ook al ben ik de hele dag aan het werk. Zodra ik dan buiten kom, heb ik een zomers gevoel en voelt het toch een beetje als vakantie. Heel veel tijd om te zonnen heb ik niet gehad door de verhuizing, maar ik ga bijna op vakantie. Tijd voor een review van de Lavera zonnebrand producten die ik mocht testen!

Natuurlijke zonnebrand kopen

Lavera zonnebrand

Laat ik allereerst nog kort uitleggen waarom natuurlijke zonnebrand beter is. Reguliere zonnebrand producten bevatten chemische filters, die schadelijk zijn voor jou en het milieu.

Natuurlijke zonnebrand bevat minerale filters, die niet door de huid geabsorbeerd worden. Het vormt juist een beschermende laag op de huid en werkt daardoor als een spiegel tegen straling van de zon.

Lavera zonnebrand is 100% natuurlijk, bevat biologische ingrediënten en werkt na het aanbrengen onmiddellijk!

Ik heb al ervaring met Lavera make-up (check de highlighter review), daar ben ik erg tevreden over.

Lavera zonnebrand review

Lavera sun cream

Laat ik beginnen met de Lavera sun cream met SPF 30. Deze crème zit in een fijne tube van 75 ml, deze mag dus mee in je handbagage!

Je kunt hem gebruiken voor het gezicht én voor het lichaam en dat vind ik erg fijn. Normaal loop ik namelijk te sjouwen met een aparte zonnebrand voor mijn gezicht, omdat mijn huid daar zo gevoelig is.

Hier reageerde mijn huid gelukkig wel goed op. Je vindt de ingrediënten op de foto hieronder. Verderop in dit artikel laat ik de substanties per product aan je zien.

Lavera sun cream spf 30 zonnebrand

Lavera sun spray

Naast de Lavera zonnebrand in tube vorm ontving ik ook de Lavera sun spray met SPF 20. Deze bescherming is dus iets lager, wat betekent dat je minder lang beschermd bent. Vaker smeren dus.

Maar dat vind ik in principe niet erg, zeker niet als het in een handige spray flacon zit. Ook de ingrediënten van dit product vind je weer op de foto hieronder.

Dit product is gelukkig vegan, in tegenstelling tot het product hierboven. En wat baal ik daar van, want ik gebruik zelf namelijk alleen nog vegan producten!

Lavera sun spray spf 20 zonnebrand

Lavera after sun

Na een dag doorgebracht te hebben in de zon, kan je huid wel wat verzorging gebruiken. Nu zijn de zonnebrand producten van Lavera op zich al wel vrij verzorgend, maar er is ook nog een after sun.

Dit is een lotion in een flinke tube van 200 ml, daar doe je wel even mee! Ook hiervan vind je de ingrediënten weer op de foto hieronder. Ik vind de tube erg mooi en het product ruikt lekker fris.

Het is echt een mild product om je huid mee tot rust te laten komen.

Lavera after sun lotion review

Substanties

Op de foto links zie je de producten wanneer ik ze net had aangebracht op mijn huid. Als eerste zie je de after sun, die wit is van kleur en aardig dun. Hierdoor is hij makkelijk te verdelen en hij trekt hij snel in.

Daarnaast zie je de sun spray, welke geel is van kleur. Ook deze substantie is vrij dun, in tegenstelling tot de crème die je als derde ziet. Maar dat is natuurlijk vrij logisch!

Rechts zie je de producten als je ze wat meer verdeelt. Hier had ik ze vanzelfsprekend nog niet helemaal verdeeld over mijn huid.

Review Lavera zonnebrand

Mijn mening

Ook al heb ik nog niet vaak liggen bakken in de zon, ik heb de producten toch al goed kunnen gebruiken. Lang leve de vele zonnige dagen tot nu toe!

Ik baal enorm dat de spf 30 crème niet vegan is, want het is wel een goed product. Mijn huid is niet verbrand en reageert er totaal niet slecht op. De spf 20 werkt ook erg fijn, zeker door de spray flacon.

Beide producten zijn dus geel en laten daardoor al geen witte waas achter. Als je ze goed verdeelt, zie je er eigenlijk niets meer van terug. Ook de after sun is een heerlijk product en makkelijk in gebruik!

Maar… als ik eerlijk ben is de zonnebrand van Biosolis toch écht favoriet. 

Prijs en verkooppunten

Hele fijne producten dus en dat ook voor een fijne prijs! De producten van Lavera zijn namelijk lekker betaalbaar.

Dit merk is online verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Bol.com, Biggreensmile en DeOnlineDrogist. Daar zijn de prijzen als volgt: de spf 30 crème kost €8.80, de sun spray €12.30 en de after sun €7.99.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

12 Comments

 1. 4 juli 2017 / 08:06

  Dit klinkt als een fijn merk om eens naar te kijken voor zonnebrand of after sun. Ik ben zelf nog een beetje zoekende naar goede producten als bescherming tegen de zon, maar ga dit merk onthouden :)

 2. 4 juli 2017 / 13:33

  Klinken erg fijn ! Een aftersun is bij mij echt nodig

 3. 4 juli 2017 / 14:08

  Klinkt erg goed, alleen zo ontzettend jammer dat Lavera volgens Naoki niet meer proefdiervrij is. :-(

 4. 4 juli 2017 / 14:37

  Ik ga eens bij de producten kijken als ik weer bij de DM ben. Fijn dat er geen chemische filters in zitten.

 5. 4 juli 2017 / 15:23

  Fijne review! Was die SPF 30 maar vegan, dan zou ik hem wel hebben gekocht. Maar een lagere factor vind ik niet prettig met mijn lichte huid. Wat een pech!

 6. 4 juli 2017 / 19:43

  Ja balen is dat he :( :(

 7. 4 juli 2017 / 19:44

  Volgens mij zitten ze in het grijze gebied!

 8. 4 juli 2017 / 19:44

  Ik heb het gelukkig amper nodig haha, maar het blijft lekker!

 9. 4 juli 2017 / 19:44

  Leuk om te horen :)

 10. 5 juli 2017 / 21:29

  Drie jaar geleden had ik eens een zonnecreme van Lavera gebruikt, die ik meenam naar Aruba om daar te testen. Leek me de perfecte locatie om de creme te gebruiken. Helaas was dat toen geen succes want het leek net of we in grondverf rondliepen 😂 zo wit zagen we eruit. Maar zo te zien heeft Lavera inmiddels de substantie verbeterd.. Misschien moet ik het gewoon nog eens een kans geven want het is zo’n fijn merk!.

 11. 5 juli 2017 / 22:47

  Oh neee :O Ja, deze lijkt me dan wel heel anders haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.