Vegan voedingsconsult | orthomoleculair voedingsdeskundige

Hoewel ik helemaal niet meer zoveel op Facebook zit als vroeger, ben ik er wel nog actief. En dat leverde me begin 2018 wat moois op: ik won een vegan voedingsconsult bij een orthomoleculair dietiste (voedingsdeskundige) via de VeganChallenge. En dat stond toevallig al op mijn lijstje om te doen, dus ik was helemaal happy! Een maand geleden vond het consult plaats en ik vertel je er graag meer over.

Vegan voedingsconsult

Waarom een vegan voedingsconsult?

Waarom ik een voedingsconsult wilde? Ik ben nu een halfjaar vegan en wilde graag mijn eetpatroon laten beoordelen. Gewoon om te kijken wat ik kan verbeteren en nog gezonder kan worden.

Ik wist namelijk al dat ik het qua voedingsstoffen prima doe, mijn bloeduitslagen waren dikke prima! En ik heb ook geen grote gezondheidsklachten, maar ik vind mijn gezondheid wel erg belangrijk.

En daarom wil ik zo gezond mogelijk eten. Soms ben je zelf even de draad kwijt over wat nu gezond is (zoveel informatie op internet), dus ik vond het fijn om het eens door een ander te laten beoordelen.

Vooraf aan het vegan voedingsconsult

Als veganist vond ik het fijn om een voedingsconsult bij een vegan diëtiste te doen, omdat je keuze dan gerespecteerd wordt. Ik maakte kennis met Rianne, orthomoleculair voedingsdeskundige.

Dit staat voor de juiste hoeveelheden nuttige voedingsstoffen en zo min mogelijk schadelijke stoffen binnenkrijgen. Hier zit een hele theorie achter: mega interessant, maar teveel om nu te bespreken.

Vooraf aan het consult vroeg Rianne me een vragenlijst in te vullen om een beeld te krijgen van mijn klachten en doelen. Ook mocht ik een weekmenu toesturen, zodat ze dit alvast kon analyseren.

Tijdens het vegan voedingsconsult

De eerste vraag die ik kreeg toen ik het consult in ging, was of ik perfectionistisch ben, oeps! Dat was dus blijkbaar duidelijk te merken aan mijn invulling van de vragenlijst en vooral mijn weekmenu.

En het klopt, ik vind goede voeding belangrijk en plan dit vooraf, zodat ik het zo goed mogelijk kan doen. Gelukkig kreeg ik te horen dat ik erg gezond eet en dat ik best de 80 / 20 regel aan mag houden.

Persoonlijk merk ik ook dat dit het beste werkt. Soms wil je gewoon wat lekkers (ongezonds). Vervolgens bespraken we mijn doelen: een gezond lijf, veel energie, lange haren, een mooie huid en sterke nagels.

Daartoe kreeg ik handige tips als: zuurdesembrood eten, een tijdje glutenvrij eten om te kijken wat dat doet met mijn lichaam en meer eiwitten en gezonde vetten combineren bij elke maaltijd.

Na het vegan voedingsconsult

Na het vegan voedingsconsult zat mijn hoofd vol nuttige info en was ik super gemotiveerd! Ik stapte over op zuurdesembrood en let bij elke maaltijd zoveel mogelijk op eiwitten en gezonde vetten.

Maar ik ben er nog lang niet, want ik ben nog volop aan het experimenteren. Ook qua voor mij ‘nieuwe’ voeding. Zo wil ik meer doen met quinoa en linzen, maar dat is nog even wennen.

Gelukkig heb ik nu al veel minder dipjes na mijn maaltijden en daardoor heb ik meer energie! Het is ontzettend leuk (maar wel lastig) om het juiste eetpatroon voor jouw lichaam te vinden.

Ik zal hier binnenkort meer over delen, want het is ZO belangrijk. Ik raad een vegan voedingsconsult echt aan (zeker als je klachten hebt), want het is erg leerzaam. Heb jij dat al eens geprobeerd?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:

12 Reacties

 1. 13 maart 2018 / 06:58

  Wat fijn dat je veel had aan het voedingsconsult en dat je er ook tips door hebt gekregen waar je echt iets mee kunt. Ik kan me voorstellen dat het nogal zoeken is naar een passend en gebalanceerd eetpatroon, zeker als veganist, maar zo te horen ben je al heel erg op de goede weg :)

 2. 13 maart 2018 / 07:29

  Super interessant! Zo’n consult zou ik ook wel eens willen. Je gezondheid is inderdaad erg belangrijk. Fijn dat je er veel aan gehad hebt!

 3. 13 maart 2018 / 10:31

  Zo’n consult lijkt me inderdaad ontzettend leerzaam. Fijn om te lezen dat je er zo veel aan gehad hebt! Mijn vriend en ik zouden eigenlijk ook veel gevarieerder en gezonder moeten eten…

 4. 13 maart 2018 / 11:46

  Klinkt interessant!

 5. 13 maart 2018 / 15:37

  Ah super tof! Fijn, leerzaam én inspirerend als er iemand mee kijkt naar je week menu’s. Ik heb ook veel aan mijn (vegan) dietiste.

 6. Mariëlle
  Auteur
  13 maart 2018 / 21:21

  Juist het veganist worden heeft me ontzettend geholpen!

 7. Mariëlle
  Auteur
  13 maart 2018 / 21:22

  Ik kan het je echt aanraden Marieke! P.s. op haar Facebookpagina vind je nu een leuke kortingsactie ;)

 8. Mariëlle
  Auteur
  13 maart 2018 / 21:22

  Ik kan het dus zeker aanraden :)

 9. Mariëlle
  Auteur
  13 maart 2018 / 21:23

  Absoluut!

 10. Mariëlle
  Auteur
  13 maart 2018 / 21:24

  Bezoek je haar vaak? En heb je wellicht nog fijne tips? Ben benieuwd :)

 11. 16 maart 2018 / 09:38

  Tof! Ik wilde mijn bloed laten testen op vitamines maar mijn huisarts zei dat je meer hebt aan een diëtist. Dan zie je veel beter wat je eventueel tekort komt en hoe je dat aan kan dat in plaats van alleen maar een momentopname.

 12. Mariëlle
  Auteur
  16 maart 2018 / 09:44

  Je kunt niet alle vitamines goed testen via je bloed inderdaad! Als je een weekmenu maakt en je laat daar naar kijken, dan kan een diëtist aan de hand daarvan prima bekijken of je zo een beetje goed bezig bent :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

37   178
24   156
27   142
34   187
26   227

Follow on Instagram