Hoewel ik helemaal niet meer zoveel op Facebook zit als vroeger, ben ik er wel nog actief. En dat leverde me begin dit jaar wat moois op: ik won een vegan voedingsconsult bij ByRhiannon op de Facebook pagina van de VeganChallenge. En dat stond toevallig al op mijn lijstje om eens te doen, dus ik was helemaal happy! Een maand geleden vond het consult plaats en ik vertel je er graag wat meer over.

Vegan voedingsconsult

Waarom een vegan voedingsconsult?

Je vraagt je misschien af waarom ik een voedingsconsult wilde? Nou, ik ben nu ruim een halfjaar vegan en wilde graag naar mijn eetpatroon laten kijken. Gewoon om te kijken wat ik kan verbeteren. En omdat ik ook graag over food schrijf op mijn blog 😉

Ik wist namelijk al dat ik het qua voedingsstoffen prima doe, mijn bloeduitslagen waren dikke prima! En ik heb ook geen gezondheidsklachten, maar ik vind mijn gezondheid wel erg belangrijk.

En daarom wil ik zo gezond mogelijk eten. Soms ben je zelf even de draad kwijt over wat nu gezond is (zoveel informatie op internet), dus ik vond het fijn om het eens door een ander te laten beoordelen.

Vooraf aan het vegan voedingsconsult

Als veganist vond ik het fijn om een vegan voedingsconsult te doen, omdat je keuze dan gerespecteerd wordt. Bij Rianne kun je terecht voor vega(n) voedingsadvies en coaching. Rianne is orthomoleculair voedingsdeskundige en dat spreekt me enorm aan.

Hierbij probeer je de juiste hoeveelheden nuttige voedingsstoffen en zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen te krijgen. Hier zit een hele theorie achter: mega interessant, maar teveel om nu te bespreken.

Vooraf aan het consult vroeg Rianne me een vragenlijst in te vullen om een beeld te krijgen van mijn klachten en doelen. Ook mocht ik een weekmenu toesturen, zodat ze dit alvast kon analyseren.

Tijdens het vegan voedingsconsult

De eerste vraag die ik kreeg was of ik perfectionistisch ben, oeps! Dat was dus blijkbaar te merken aan mijn invulling van de vragenlijst en mijn weekmenu. En het klopt, ik vind goede voeding belangrijk en plan dit vooraf zodat ik het zo goed mogelijk kan doen.

Gelukkig kreeg ik te horen dat ik erg gezond eet en dat ik wat dat betreft vooral zo door mag gaan. En dat ik best 80% gezond / 20% cheaten aan mag houden. Persoonlijk merk ik ook dat dit het beste werkt. Vervolgens gaf Rianne me nog wat tips om naar mijn doelen toe te werken.

Mijn doelen: gebalanceerd eten voor een gezond lijf, veel energie, lange haren, een mooie huid en sterke nagels. Daartoe kreeg ik handige tips als: zuurdesembrood eten, een tijdje glutenvrij te eten en meer eiwitten en gezonde vetten te combineren bij elke maaltijd.

Na het vegan voedingsconsult

Na het vegan voedingsconsult zat mijn hoofd vol nuttige informatie en was ik gemotiveerd om er mee aan de slag te gaan! Ik stapte over op zuurdesembrood en probeer aan elke maaltijd meer eiwitten en gezonde vetten toe te voegen.

Maar ik ben er nog niet, want ik ben nog aan het experimenteren. Zo wil ik meer doen met quinoa en linzen, maar dat is nog even zoeken. Gelukkig heb ik nu al veel minder dipjes na mijn maaltijden en daardoor heb ik meer energie!

Het is ontzettend leuk (maar wel lastig) om het juiste eetpatroon voor jouw lichaam te vinden. Ik zal hier binnenkort meer over delen, want het is ZO belangrijk. Ik kan een vegan voedingsconsult zeker aanraden, want het is erg leerzaam.

En daarom wil ik Rianne & VeganChallenge graag enorm bedanken!

Heb jij het al eens geprobeerd?

Liefs Mariëlle