Yes To cucumbers colour protection shampoo review

Sinds een jaar gebruik ik enkel nog (bijna) geheel natuurlijke producten voor mijn haren. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke shampoo’s en conditioners verkrijgbaar en ik gebruik ze met liefde. Mijn kapper zei laatst nog dat mijn haren altijd zo gezond zijn en ik weet wel waarom! Ik wil niet anders meer en probeerde nu de Yes To cucumbers colour protection shampoo. Kijk je mee?

Yes to cucumbers colour protection shampoo

Natuurlijke haarproducten

Maar waarom gebruik ik nu precies natuurlijke haarproducten?
Dat is omdat ik gewoon graag producten gebruik met goede ingrediënten.
Maar ook omdat ik wat volume wil en omdat ik een gevoelige hoofdhuid heb.

De ingrediënten in veel shampoo’s (zoals siliconen) maken je haren zacht.
Maar je haren worden er ook heel glad van en dat pakt mij uit als slap haar.
Voor mijn gevoelige hoofdhuid mijd ik SLS en SLES, een schuimend ingrediënt.Yes to cucumbers colour protection shampoo

Yes To cucumbers colour protection shampoo

Over naar het product van deze review: een shampoo van Yes To cucumbers.
Yes To is een leuk merk met verschillende productlijnen, bijvoorbeeld ook carrots.
De producten zijn niet geheel natuurlijk, maar wel voor het grootste deel; yes!

Deze colour protection shampoo voedt je haren en beschermt de kleur.
Mijn haren zijn niet geverfd dus of het de kleur langer behoudt, kan ik niet testen.
Maar ik kan wel testen of het mijn haren ook echt voedt en hoe mijn hoofdhuid reageert.
Yes to cucumbers colour protection shampoo

Ingrediënten

Mocht je benieuwd zijn naar de ingrediënten, zie de lijst hierboven!
Deze colour protection shampoo bevat geen parabenen, petroleum en SLS.
Er zitten behoorlijk wat verzorgende ingredënten in, maar helaas ook parfum.

De verpakking is overigens echt super groot, dat had ik niet verwacht!
Je krijgt maar liefst 500 ml! Ik was mijn haren niet vaak, dus ik zal er lang mee doen.
De shampoo ruikt ook echt naar komkommer, maar je moet er van houden denk ik!Yes to cucumbers colour protection shampoo
De substantie van de colour protection shampoo is gewoon doorzichtig.
Maar als je goed kijkt, dan zie je meer dan dat! Het lijkt wel of er glitters inzitten.
Ik begreep er eerst niets van, maar dit zijn denk ik wat mini stukjes van komkommer!

De shampoo is zacht en maakt mijn haren ook heel zacht, maar zonder het slap te maken.
Ik vind wel dat hij moeilijk te verdelen is, daarom gebruik ik er wat meer van dan normaal.
Bij deze shampoo is één maal wassen per keer overigens voldoende, dus dat is handig!
Yes to cucumbers colour protection shampoo

Conclusie

Ik vind de Yes To cucumbers colour protection shampoo niet mijn nieuwste favoriet.
De shampoo doet zijn werk: mijn haren worden schoon en gevoed, maar niet slap.
Helaas reageert mijn (hoofd)huid er gevoelig op, dit is waarom ik het niet blijf gebruiken.

Over het colour protection deel van deze shampoo kan ik helaas ook niets zeggen.
Het leuke van deze shampoo vind ik de prijs, namelijk €9.99 voor maar liefst 500 ml.
Dat vind ik voor dit product zeker niet duur. Hij is verkrijgbaar bij Biggreensmile.

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

20 Reacties

 1. 26 juni 2016 / 09:16

  Dit is inderdaad niet duur, vooral niet voor zo’n grote fles. De Yes to producten zijn voor mij een beetje jeugd sentiment haha, ik gebruikte ze vroeger veel. Misschien moet ik toch binnenkort weer eens van dit merk kopen, ik vond het altijd erg fijn!

 2. Amy-Denise
  26 juni 2016 / 13:02

  Ik heb deze pas gekocht samen met de conditioner. Ik verf regelmatig een deel van mijn haar in een fel kleurtje dus ik hoop dat deze de kleur goed beschermt zodat ik niet zo vaak opnieuw moet verven. Ik was ook aangenaam verrast door het formaat, daar ga ik lang mee toekomen.

 3. 26 juni 2016 / 16:23

  Je klinkt heel positief. Ik heb dit merk zelf nog niet geprobeerd. Ik zou er waarschijnlijk ook meer van gebruiken, omdat het niet zo goed verdeeld.

 4. 26 juni 2016 / 18:51

  Het is moeilijk om een goede natuurlijke shampoo te vinden dus hier ben ik wel benieuwd naar!

 5. 26 juni 2016 / 20:11

  Hee Marielle, kruidvat heeft deze nu ook (en volgens mij goedkoper). Ik zou ook even de kritische filmpjes op bijvoorbeeld youtube kijken, vooral de allergische reacties of zoek op het stofje propylene glycol. Deze shampoo heeft mijn haar geen goed gedaan. . Daarnaast is het ook misleidend dat ze 95% natural ingredients erop zetten. Je zou bijna denken dat het biologisch is 😛 (http://www.organicitsworthit.org/natural/natural-vs-organic)

  • 26 juni 2016 / 20:22

   Bedankt voor je comment 🙂 Ik ga het artikel eens bekijken!

 6. 26 juni 2016 / 20:44

  Jammer dat je (hoofd)huid er gevoelig op reageert want verder klinkt deze shampoo best goed. Ik heb eens een Yes To Cucumbers gezichtsreiniger gehad en die vond ik lekker fris!

  • 27 juni 2016 / 13:44

   Ik heb die Daily Gel Cleanser in de douche staan. Jammer genoeg begint de geur me een beetje tegen te steken. Ik had er graag wat meer groene thee en wat minder komkommer in geroken. Gelukkig doet ie wel z’n werk!

   • 28 juni 2016 / 10:34

    Ik eet al heel mijn leven komkommer en ik ben de geur nog niet zat haha!

 7. Anna
  27 juni 2016 / 00:39

  Jij hoeft je haren niet eens te verven, je hebt van jezelf al een prachtig kleurtje! Ik denk ook niet dat dit een shampoo is wat ik zou gebruiken. Gebruik nu John Masters Organics ( leerde ik kennen via naoki.nl) en ben daar heel tevreden over! Alleen helaas zo prijzig!

 8. 27 juni 2016 / 11:36

  Ah zonde! Ik weet dat veel mensen ook allergisch reageren op Cocamidopropyl Betaine dat in veel producten zit. Misschien kan je dat is testen?

 9. B's beauty corner
  11 juli 2016 / 00:56

  Leuke review 🙂 wat is je favoriete shampoo dan die je gebruikt opdat je zulk gezond haar hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

21   120
14   108
16   166
2   83
25   173

Follow on Instagram