Aleppo shampoo en conditioner review | Haren worden niet schoon

Het wordt steeds bekender: de ingrediënten in shampoo’s en conditioners. Steeds meer wordt men zich bewust van wat hij of zij eet en gebruikt voor het lichaam. Ik vind dat een mooie ontwikkeling, ik ben hier zelf ook erg bewust mee bezig. Vandaag review ik de Aleppo shampoo en conditioner en dat zijn wel héle pure haarproducten. Ik ben de low poo methode gewend, maar dit… Kijk je snel mee?

Aleppo shampoo en conditioner review

Aleppo shampoo black seed oil

Wellicht ken je Aleppo wel van de stad, die vaak in het nieuws was. Oorspronkelijk werd de zeep daar gemaakt, maar dit is verschoven in verband met de veiligheid.

Het is een eeuwen oud merk en het is een heel proces om de producten tot stand te laten komen. Aleppo zeep is zuiver en plantaardig, wellicht heb je het weleens gezien als een blok zeep.

Maar gelukkig is er dus ook vloeibare Aleppo zeep in een fles!Aleppo shampoo black seed oil review

Ingrediënten

De fles is aardig groot, hij bevat namelijk 350 ml. Op de foto hieronder zie je de ingrediënten van deze black seed oil variant. Wist je dat Aleppo zeep heel functioneel is?

Je kunt er je haren en je lichaam mee wassen, je tanden mee poetsen, je scheren, meubels mee poetsen en het helpt tegen winterhanden en wondjes.

De werking is wel wennen, omdat huid en haar vaak nog gewend zijn aan chemische producten en dit is dan wel heel puur. Als shampoo vond ik dit product dan ook niet fijn.

Mijn haren voelen na het wassen gewoon niet zo schoon aan als ik zou willen. Ik raakte er ook niet aan gewend. Wel is het fijn om je lichaam ermee te wassen of om je te scheren.

Aleppo shampoo ingredienten

Aleppo conditioner (black seed oil)

En dan nog de bijbehorende Aleppo conditioner in de black seed oil versie. In tegenstelling tot de shampoo is dit product wit, maar ook deze fles bevat 350 ml.

De Aleppo conditioner kun je gebruiken voor je haren (duh), maar bijvoorbeeld ook om je te scheren. Ik ben niet zo kritisch met conditioners, dit product vind ik dan ook gewoon fijn werken als conditioner.

Aleppo conditioner black seed oil

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten van de conditioner. Zoals je wel kunt lezen bevat dit product niet zoveel ingrediënten en dat is een goed teken. Want vaak geldt: hoe minder ingrediënten, hoe beter.

De conditioner is goed te verdelen en makkelijk uit te spoelen. Het hydrateert mijn haren en het is dus ook geschikt als scheerproduct. In plaats van een uitdrogende scheergel, kun je veel beter dit gebruiken!

Aleppo conditioner ingredienten

Aleppo shampoo en conditioner

Door de doorzichtige flessen was het denk ik al duidelijk hoe de substantie van beide producten is. De shampoo is dun en gelig van kleur.

Hij laat zich prima verdelen en uitspoelen, maar ik vind mijn haren dus niet fijn aanvoelen na een wasbeurt. Het is wel een erg mild product en daardoor ook geschikt voor de gevoelige hoofdhuidjes.

De conditioner is wat dikker en dus wit van kleur en werkt wel erg fijn!Aleppo zeep haar kopen

Mijn mening

De Aleppo shampoo en conditioner zijn beiden natuurlijk, dierproefvrij én vegan. Maar het kan dus zijn dat je moet wennen aan de werking van de producten, omdat er geen enkel chemisch ingrediënt in zit.

En dat is je huid waarschijnlijk nog gewend van andere merken, bijvoorbeeld van de drogist. Persoonlijk kon ik niet wennen aan het gevoel van mijn haren na een wasbeurt, het voelt op de een of andere manier toch niet zo fris. Ook al ben ik al aardig gewend aan natuurlijke shampoo’s…

Maar gelukkig zijn de producten multifunctioneel. Ik gebruik de shampoo om mijn kwasten te wassen en om mijn Lady Cup te reinigen.

Als mijn huidige cleanser op is, dan wil ik de zeep ook eens proberen om mijn gezicht te reinigen. Doordat de producten zo puur zijn, kan dat eigenlijk prima.

De conditioner gebruik ik wel als conditioner, maar die werkt ook prima in combinatie met mijn duurzame scheermes.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Aleppo shampoo en conditioner kosten €10,95 per stuk. Dat lijkt misschien duur en vergeleken met drogist producten is het dat ook.

Maar gezien dit géén troep bevatten, vind ik het dat waard! En al helemaal omdat je er lang mee zult doen en je kunt het voor meerdere dingen inzetten.

Je vindt Aleppo zeep onder andere bij Natural Heroes.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

10 Comments

 1. 8 december 2017 / 19:03

  Ik ken dit merk Aleppo helemaal niet, maar ik vind de verpakking er wel leuk uitzien en het klinkt ook wel goed.

 2. Mariëlle
  Auteur
  9 december 2017 / 09:56

  Het is een heel mooi merk! Alleen de shampoo gebruik ik dus niet als shampoo, waar ik wel van baal haha!

 3. 9 december 2017 / 10:57

  Jammer dat ze je haren niet goed schoonmaken, maar wel handig dat de producten zo multifunctioneel zijn!

 4. Mariëlle
  Auteur
  9 december 2017 / 13:13

  Absoluut :)

 5. 9 december 2017 / 17:12

  Wat jammer dat ze je haren niet zo goed schoonmaken! Verpakking is wel leuk! :P

 6. Mariëlle
  Auteur
  9 december 2017 / 18:10

  Haha dat zeker!

 7. Marion
  26 januari 2018 / 21:21

  Ik gebruik sinds november vorig jaar (2017) een blok aleppo zeep, ook voor mijn haar. Het bevalt me prima! Ik lees wel meer reviews, dat het haar erg stug wordt of een beetje vettig blijft aanvoelen. Ik heb daar totaal geen last van. Mijn haar wordt er piepend schoon van. Gewoon het blok zeep in de handen goed opschuimen en dan de natte hoofdhuid lekker masseren met de ingezeepte handen en vingertoppen. De lengten van mijn haren was ik niet echt. Die krijgen onwillekeurig en door het uitspoelen genoeg zeep om schoon te worden. Tot slot de haren nog even naspoelen met verdunde appelazijn en eventueel een conditioner…. Ik heb halflang fijn krullend haar.
  Vandaag heb ik de Aleppo conditioner gekocht. Nog niet gebruikt dus. Ik ben benieuwd…
  Mijn haar was beschadigd na ontkleuring en verven. Ik zie en voel na anderhalve maand gebruik, duidelijk verbetering. En mijn kapper zei het van de week ook! Ik heb hem maar niet verteld dat dat door de zeep komt en niet door zijn dure shampoo…
  En je kunt je er natuurlijk ook heerlijk je lichaam mee wassen…

 8. Mariëlle
  Auteur
  26 januari 2018 / 23:31

  Wat fijn zeg, Marion! Ik heb zelf héél dun en stijl haar, dus ik denk dat het daarbij gewoon niet zo werkt ofzo. Ik ga het binnenkort in ieder geval NOG eens proberen, wie weet…

 9. Marion
  13 april 2018 / 21:22

  Nog even een update na mijn vorige reactie. We zijn nu weer een kleine drie maanden verder…
  Ik gebruik nog steeds – met groot genoegen – het aleppo zeepblok als shampoo, in combinatie met verdunde appelazijn als naspoeling. Bevalt me uitstekend! Mijn haar is er duidelijk van opgeknapt en is nu weer gezond en glanzend.
  Ook heb ik de Aleppo conditioner uitgeprobeerd, maar die bevalt me juist helemaal niet!!! Tenminste, niet als conditioner. Ik gebruik de conditioner nu als masker, op droog haar, vóór het wassen…

 10. Mariëlle
  Auteur
  13 april 2018 / 22:42

  Wat fijn dat je nog even een update geeft Marion! Ik heb nog wat shampoo staan, maar wil het daarna toch ook gaan proberen :) Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.