Toen ik dierproefvrij ging met beauty producten, had ik al een aantal natuurlijke producten in huis. Het trok me al wel, maar ik eiste nog niet dat alles wat ik gebruikte natuurlijk moest zijn. Inmiddels doe ik dat al een tijdje wel en dat voelt goed. Maar je vraagt je misschien af waarom ik voor natuurlijke producten kies? Daar heb ik goede redenen voor en die deel ik graag, het is belangrijker dan je denkt!

Waarom ik voor natuurlijke producten kies

Waarom ik voor natuurlijke producten kies

Ja, ik ben best wel een hippie tegenwoordig. Ik doe aan yoga, meditatie, mindfulness, eet veganistisch, woon in het deel van Eindhoven met het hoogste hippie gehalte én ik gebruik alleen nog natuurlijke producten. Maar heel eerlijk? Ik voel me er geweldig door en deel dat graag met jou!

De natuur heeft genoeg moois te bieden

Wat we vaak vergeten, is dat de natuur gewoon genoeg moois te bieden heeft. We hebben het allemaal nodig om in de natuur te zijn. En je vindt er aloë vera, shea boter, kokosolie, rozenwater, groene thee, kamille, jasmijn… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Praktisch alles wat we nodig hebben dus!

Er zijn een heleboel webshops waar je terecht kunt voor natuurlijke producten, zoals Biggreensmile, 2b-natural, biovoorjou en naturalheroes.

Je huid neemt ingrediënten op

Misschien zie je de noodzaak van natuurlijke producten nog niet zo in. En ik snap dat hoor, want ik wist ook nooit waarom ik nu zo nodig natuurlijke cosmetica moest gebruiken. Maar wist je dat je huid het grootste opnameorgaan van je lichaam is?

Dat houdt in dat bijna alles wat je op je huid smeert, wordt opgenomen door je huid en in je bloedbaan terecht komt. Je kunt je voorstellen dat het dan niet per se heel gezond is om allerlei chemische ingrediënten op te smeren. Eigenlijk zou je alles wat je opsmeert ook moeten kunnen eten!

Hormonen in producten

Als je je dan beter verdiept in die chemische ingrediënten, dan blijkt dat veel van die troep zelfs invloed heeft op je hormonen. En nee, niet op een positieve manier en dat is ook alles behalve natuurlijk. Ik ben niet voor niets gestopt met de pil, één van de beste beslissingen ooit!

Het is niet voor niets dat zwangere vrouwen soms op moeten passen met bepaalde producten…

Beter voor het milieu

Buiten dat je huid chemische ingrediënten opneemt, is het ook niet goed voor het milieu en daardoor ook weer niet voor je algemene gezondheid. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur en dat kost ook moeite, maar is altijd minder vervuilend dan iets dat door de mens is gemaakt

Een natuurlijk ingrediënt vergaat gewoon na verloop van tijd, bij een chemisch ingrediënt kan dat niet.

Huidproblemen

Toen ik meer leerde over natuurlijke producten, werd ik vooral geraakt door het feit dat je huid stoffen opneemt. Maar ik ontdekte dat de meeste huidproblemen ook ontstaan door chemische producten. Een antiroos shampoo die juist roos geeft en een product tegen puistjes lost vaak ook niets op.

Ook ik ben in het verleden in veel marketing trucjes getrapt, maar geloof me: je kunt veel beter overgaan op natuurlijke producten. Gebruik een milde routine die zacht is voor je huid in plaats van agressieve producten tegen puistjes, waar je huid alleen maar door uit balans raakt.

Chemische ingrediënten verstoppen de huid vaak alleen maar, met huidproblemen als gevolg…

Mijn keuze voor natuurlijke producten

Hopelijk heb ik je op deze manier kunnen inspireren met redenen waarom ik voor natuurlijke producten kies. Het is natuurlijk altijd aan jou om de keuze te maken, maar ik kan uit ervaring zeggen dat het voor mij erg goed werkt om enkel natuurlijke producten te gebruiken.

Mocht je nog vragen hebben, laat dan zeker even een reactie achter. Je mag ook altijd mailen!

Liefs Mariëlle