5 x waarom ik voor natuurlijke producten kies

Toen ik dierproefvrij ging met beauty producten, had ik al een aantal natuurlijke producten in huis. Het trok me al wel, maar ik eiste nog niet dat alles wat ik gebruikte natuurlijk moest zijn. Inmiddels doe ik dat al een tijdje wel en dat voelt goed. Maar je vraagt je misschien af waarom ik voor natuurlijke producten kies? In dit artikel deel ik 5 goede redenen, want het is belangrijker dan je misschien denkt!

Waarom ik voor natuurlijke producten kies

5 x waarom ik voor natuurlijke producten kies

Ik ben best wel een hippie tegenwoordig. Ik doe aan yoga, meditatie, eet veganistisch én ik gebruik alleen nog natuurlijke producten. Dat laatste is niet zonder reden, ik som er maar liefst 5 voor je op:

1. De natuur heeft genoeg moois te bieden

Wat we vaak vergeten, is dat de natuur genoeg moois te bieden heeft. Je vindt er aloë vera, shea boter, kokos, rozen, lavendel, kamille, jasmijn… En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Praktisch alles wat we nodig hebben! Er zijn gelukkig ook een heleboel webshops waar je terecht kunt voor natuurlijke producten, zoals Biggreensmile, 2b-natural, Biovoorjou en Naturalheroes.

2. Je huid neemt ingrediënten op

Misschien zie je de noodzaak van natuurlijke producten nog niet zo in. Maar wist je dat de huid het grootste opnameorgaan van het lichaam is?

Bijna alles (zo’n 70%) van wat je op je huid smeert, wordt opgenomen door je huid en komt in je bloedbaan terecht. Eigenlijk zou je alles wat je op je huid smeert ook moeten kunnen eten!

3. Hormonen in producten

Als je je dan beter verdiept in die chemische ingrediënten, dan blijkt dat veel van die troep zelfs invloed heeft op je hormonen. En nee, niet op een positieve manier.

Al die schadelijke ingrediënten zorgen zelfs voor hormonale disbalans, wat bijvoorbeeld PCOS of zelfs vormen van kanker tot gevolg kan hebben.

Ik ben daarom ook gestopt met de pil, één van de beste beslissingen ooit! Het is niet voor niets dat zwangere vrouwen soms op moeten passen met bepaalde producten, zoals nagellak.

4. Beter voor het milieu

Chemische ingrediënten zijn ook niet goed voor het milieu en dus niet voor je algemene gezondheid. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur en dat kost ook grondstoffen…

Maar het is altijd minder vervuilend dan iets dat door de mens is gemaakt in het laboratorium. Een natuurlijk ingrediënt vergaat gewoon na verloop van tijd, bij een chemisch ingrediënt kan dat niet.

Inika natuurlijke make-up

5. Huidproblemen

De meeste huidproblemen ontstaan niet alleen door voeding, maar ook door chemische troep. Denk aan een antiroos shampoo die juist roos geeft en een product tegen puistjes dat nog meer puistjes geeft.

Ook ik ben in het verleden in veel marketing trucjes getrapt. Maar je kunt veel beter overgaan op natuurlijke producten. Gebruik milde producten, waar je huid niet van uit balans raakt!

Chemische ingrediënten verstoppen de huid vaak alleen maar, met huidproblemen als gevolg…

Mijn keuze voor natuurlijke producten

Hopelijk heb ik je geïnspireerd met deze 5 redenen waarom ik voor natuurlijke producten kies. Het is natuurlijk altijd aan jou om de keuze te maken, maar ik ben erg blij met mijn natural routines.

Niet alleen mijn huid, maar ook mijn hormonen en algehele gezondheid hebben er baat bij. Mocht je nog vragen hebben, laat dan zeker even een reactie achter!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Deel:

8 Reacties

 1. 10 april 2018 / 10:23

  Ik ben het helemaal met je eens dat de natuur al zoveel voor ons te bieden heeft en we daar gebruik van kunnen maken. Maar ik heb erg veel moeite met het idee van ‘natuurlijk is goed en chemisch is slecht’. Zo eenvoudig is het niet. Chemisch is niet per se slecht, want alles is chemisch, ook de lucht die je ademt. Er zijn ook zat natuurlijke stoffen die juist hartstikke gevaarlijk voor je zijn en synthetische stoffen (want dat bedoel je waarschijnlijk met chemisch) zijn lang niet altijd zo schadelijk. Sterker nog, je lichaam merkt niet eens een verschil tussen een natuurlijk gevormd of synthetisch geproduceerd molecuul zolang het om hetzelfde molecuul gaat.

  Wat je waarschijnlijk bedoelt en waar ik me wel helemaal in kan vinden, is dat we veel beter niet zoveel extreem bewerkte ingrediënten en onnodige toevoegingen kunnen gebruiken. Daar hebben zowel wij en het milieu weinig baat bij, zoals die antiroosshampoo inderdaad. Maar als je weinig bewerkte on overbodige ingrediënten wil gebruiken, moet je misschien nog eens kritisch naar die ‘natuurlijke’ producten kijken, want die zitten vaak evengoed vol synthetische ingrediënten. Zeker niet altijd hoor, maar de term ‘natuurlijk’ is geen beschermde term, betekent in feite niets en wordt te pas en te onpas gebruikt. Sorry voor deze rant, maar er wordt echt zoveel onzin verkondigd dat ik je alleen maar wil waarschuwen om er niet zomaar in te trappen.

 2. 10 april 2018 / 11:58

  Ik volg je helemaal in je ‘hippie’ levensstijl, ik ben zelf dezelfde veranderingen aan het maken en ik voel me er mentaal en fysiek zoveel beter bij! Op termijn hoop ik zoveel mogelijk zero waste, cruelty free, organic,… beauty te kunnen gebruiken :D Nu moet ik nog even wat oudere spulletjes opgebruiken, hoewel veel al natuurlijk is!

 3. 10 april 2018 / 21:42

  Ik gebruik ook het liefst 100% natuurlijke producten en zeker voor mijn gezicht. Gelukkig zie je dat steeds meer merken een steeds hoger percentage natuurlijke ingrediënten gebruikt, maar vaak zijn het dan net die paar procentjes (parfum/ SLS in hoge concentraties) waardoor ik het liever niet op mijn gezicht smeer omdat ik niet zit te wachten op eczeem. Ik merk ook dat mijn huid veel beter reageert op natuurlijke producten al kunnen hier natuurlijk ook ingrediënten in zitten waar je net allergisch voor bent.

 4. Mariëlle
  Auteur
  10 april 2018 / 21:58

  Ik kijk inderdaad naar de ingrediëntenlijst en probeer daarom producten te pakken die zo puur mogelijk te zijn ;)

 5. Mariëlle
  Auteur
  10 april 2018 / 22:01

  Wat super tof Christine! Helemaal niets mis met het opmaken van, weggooien is ook zonde en je bent al zo goed bezig <3

 6. Mariëlle
  Auteur
  10 april 2018 / 22:01

  Wat goed om te horen Deb! Ik weet inderdaad dat je een gevoelige huid hebt, gelukkig werkt het :)

 7. 10 april 2018 / 23:38

  Ah, gelukkig maar :) Ik vind het alleen zo lastig om echt pure producten te vinden dat ik nu mijn benen scheer met olie en mijn haren was met klei, dus ik denk dat je mij ook wel een hippie kan noemen, haha.

 8. Mariëlle
  Auteur
  11 april 2018 / 19:57

  Oh joh, ik gebruik ook pure olie hihi, niets mis mee :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

40   135
83   224
65   181
21   189
31   175

Follow on Instagram