Hoe ouder ik word, hoe meer inzichten ik krijg. Vroeger was ik een enorme stresskip, een perfectionist. Van loslaten had ik nog nooit gehoord, maar ik weet inmiddels hoe ontzettend belangrijk het is. Eerder schreef ik al over The Law of Attraction en daarbij is loslaten van groot belang. Maar hoe doe je dat? In dit artikel wil ik je bewust maken op dit gebied en geef ik je tips om loslaten wat makkelijker te maken!

Loslaten

Van perfectionist naar zen

Als je net als ik een perfectionist bent, dan weet je hoeveel stress dat geeft. Of je hebt het zelfs niet eens meer door. Tot het te laat is en je lichaam je in de steek laat. Elke keer als ik tentamens had, was ik standaard verkouden. Ik wilde ZO goed leren, dat het me héél veel stress gaf en dus werd ik ziek.

Met mijn chronische hyperventilatie moet ik al helemaal opletten. Als ik stress, ga ik verkeerd ademen en krijg ik het benauwd. Daarom ben ik gaan mediteren en yoga gaan doen. Dit helpt enorm om stress te verminderen en beter aan te voelen hoe het écht met me gaat. Het maakt me meer zen!

Positief denken

Meditatie en yoga helpen ook bij positief denken. Daar ben ik de afgelopen jaren beter in geworden, al was ik al nooit héél negatief. Wat we massaal niet weten of snel weer vergeten, is dat je mind alles is. Door steeds negatief over dingen te denken, voel je je slechter en maak je nog meer slechte dingen mee.

Als je niet goed in je vel zit, dan zal dit zich uiteindelijk uiten door bijvoorbeeld ziek te worden. En ik weet hoe moeilijk het is om altijd maar positief te denken. Het is vooral moeilijk om dat gevoel vast te houden en dat lukt ook niet ALTIJD. En dat hoeft ook niet, maar je kunt er wel beter in worden.

Het helpt al als je elke negatieve gedachte probeert op te volgen met de gedachte: wat als het wél lukt?

10 dingen die ik doe voor meer rust

The Law of Attraction

Iets wat me helpt om positiever te zijn, is aandacht besteden aan waar ik zoal dankbaar voor ben. Elke ochtend schrijf ik een aantal dingen op en dat helpt. Dankbaar zijn speelt ook weer een belangrijke rol bij ‘The Law of Attraction‘ waar ik in geloof en waar ik ook al eerder over heb geschreven.

Kort gezegd houdt het in wat ik hierboven al schreef: door negatief te denken, trek je alleen maar meer negativiteit aan. En dat werkt dus ook andersom! Maar The Law of Attraction werkt niet als je het niet kunt loslaten. En dat heb ik de laatste tijd héél erg gemerkt. Een voorbeeld? Mijn onzuivere huid

Ik wilde ZO graag een egale huid, dat ik er teveel nadruk op legde. Ik was er teveel mee bezig en dat benadrukte dat ik het niet had. Dat zorgde weer voor stress en dat komt je huid niet ten goede. De key? Loslaten. Je mag iets best willen, maar laat het dan los en dan komt het vanzelf naar je toe.

Loslaten: hoe dan? Mijn tips!

Allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je dat dan, dat loslaten? Ik heb hier veel Youtube video’s, blog artikelen en boeken over gelezen. Zo las ik laatst het boek ‘Loslaten’ van Jan Wolter Bijleveld, aanrader! Doordat ik zoveel informatie heb opgedaan, heb ik heel wat tips geleerd om beter los te kunnen laten.

Hieronder zet ik deze tips voor je op een rij, zodat jij er hopelijk ook wat aan hebt:

  • Bedenk je hoe belangrijk je situatie zou zijn als je er over 10 jaar op terug kijkt
  • Wees je bewust van dat er veel ergere dingen zijn, zoals oorlog of overlijden
  • Bedenk je dat je niet altijd invloed hebt op de dingen die gebeuren in je leven
  • En dat je ook geen invloed hebt op hoe andere mensen zijn of wat ze doen
  • Weet dat niemand perfect is en dat ook het leven nooit perfect zal worden
  • Bedenk je ook dat je het nooit voor iedereen goed zult kunnen doen
  • Wees dankbaar voor wat je wél hebt en leef zoveel mogelijk in het nu

Hoe minder doen meer oplevert

Tot slot: loslaten kun je leren

En dat was het voor dit artikel over loslaten! Ik hoop dat ik jou er ook weer even van bewust heb kunnen maken dat het leven niet perfect is en dat het dat ook nooit zal worden. Of je nu een perfectionist bent of niet en of je gelooft in The Law of Attraction of niet: loslaten is voor iedereen belangrijk.

Je zult minder stress ervaren en het maakt je gelukkiger. Heb jij nog fijne tips op dit gebied? En zou je het leuk vinden als ik vaker over dit soort onderwerpen schrijf? Laat het me weten, dan ga ik aan de slag!

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Liefs Mariëlle