Persoonlijk: mijn doelen voor 2019 | Ik ga mijn hart leren volgen…

Afgelopen week deelde ik een artikel waarin ik terugblik op 2018. Ik schreef daarin dat ik het maar een rot jaar vind en dat ik niet kan wachten om aan een nieuw jaar te beginnen. Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik elk nieuw jaar begin met een lijst vol doelen. Zo ook 2019! Mocht je nog wat inspiratie kunnen gebruiken of gewoon benieuwd zijn naar mijn doelen voor 2019, lees dan zeker even verder.

Doelen stellen voor nieuw jaar

Nog even een terugblik op 2018…

Als je het ‘terugblik op 2018‘ artikel nog niet gelezen hebt, dan raad ik je aan om dat eerst even te doen. Ik schreef daarin namelijk voor het eerst heel open over wat ik het afgelopen jaar heb ervaren.

Ik heb me nooit zo ellendig gevoeld als in de periode van augustus t/m november 2018, maar heb mezelf uit de put kunnen trekken. Wellicht begrijp je dat ik daarom zo uitkijk naar 2019: een nieuw jaar.

Hoewel ik vind dat je met het veranderen van je mindset heel veel kunt doen op elk moment van het jaar, werkt een frisse start zoals een nieuw jaar toch wel érg goed. Ik kan daar echt van genieten.

Laten we eens gaan kijken naar mijn doelen voor 2019, wellicht haal je er inspiratie uit!

Doelen voor 2019

Mijn doelen voor 2019 op een rij:

Om het overzichtelijk te houden, som ik mijn doelen voor 2019 puntsgewijs voor jou & mij op:

 • Het bewaken van mijn innerlijke rust (ook wel: uit het hoofd en in het lichaam)
 • Mijn hart volgen i.p.v. naar mijn ego luisteren en dus vertrouwen op mijn intuïtie
 • Het loslaten van onzekerheden, controle (perfectie) en beperkende overtuigingen
 • Mijn studiefinanciering volledig aflossen, zodat ik daar nóóit meer aan hoef te denken
 • Lekker doorgaan met gezond eten dat voor mijn lijf werkt en meer recepten proberen
 • Minder zitten & meer bewegen (wat vaker kiezen voor krachttraining i.p.v. flexibiliteit)
 • Stedentrips en vakanties naar de volgende plekken: Costa Daurada, Valencia, Malta & Bali
 • Meer creëren dan consumeren: financiële vrijheid bereiken door bezig te zijn met mijn passie

Doelen opstellen voor manifesteren

Acties voor 2019: van ademen tot buiten de deur cheaten

Zoals je hierboven wel kunt lezen, heb ik doelen gesteld voor allerlei facetten van mijn leven. Alle doelen sluiten eigenlijk perfect op elkaar aan, het is echt een soort van lifestyle waar ik naar streef.

De decembermaand is voor mij altijd de maand om terug te blikken én om vooruit te kijken. Naast het opstellen van doelen, probeer ik ook zoveel mogelijk in acties te denken om mijn doelen te bereiken.

Omdat ik jou dit ook echt kan aanraden, zet ik hieronder een aantal van mijn acties op een rij:

 • Mijn morning routine aanhouden: mediteren, journaling, yoga en visualiseren
 • Letten op mijn ademhaling, een gezonde houding en een rustige manier van eten
 • Zoveel mogelijk lopen en fietsen, verder een aantal keer per week dansen of pilates
 • Geen ongezond eten in huis halen, maar er lekker af en toe van genieten buiten de deur
 • Minder uiteten (liefst maximaal 1x per week), zodat ik kan sparen voor mijn studielening
 • Daartoe meer experimenteren met receptjes, waardoor ik nog meer kan genieten van eten
 • Minder tv kijken en meer lezen, plus de tijd die ik doorbreng op social media verminderen

Doelen stellen voor een nieuw jaar: wat zijn jouw doelen?

Waar ik normaal mijn doelen in het nieuwe jaar deel, heb ik dat voor 2019 bewust niet gedaan. Omdat ik 2018 graag wil verlaten en van 2019 een top jaar wil maken, heb ik mijn doelen nu vast uitgewerkt.

Ik kijk uit naar een nieuw jaar met nieuwe kansen en ben heel benieuwd wat 2019 me gaat brengen. Ik ben overigens erg benieuwd naar jouw doelen. Deel ze in een reactie en inspireer er een ander mee :)

Heb je moeite met het opstellen van doelen voor 2019? Ik schreef eerder al een artikel met 10 tips.

Tot slot: fijne jaarwisseling en een geweldig 2019 gewenst!

Liefs Mariëlle

P.S. ben je al geabonneerd op mijn Youtube kanaal? Elke woensdag komt er een nieuwe video online.

Volg:
Deel:

8 Reacties

 1. 31 december 2018 / 08:43

  Wat een prachtige doelen heb je voor het nieuwe jaar en ook slim om die op te splitsen in concrete acties! Ik hoop dat 2019 je heel veel moois zal bieden en dat het voor jou een véél mooier jaar wordt dan 2018 dat in positieve zin onvergetelijk wordt <3

 2. Mariëlle
  Auteur
  1 januari 2019 / 15:29

  Dankjewel Romy <3 Happy New year!!

 3. Annet
  2 januari 2019 / 21:53

  Mooi en helder artikel.

  Duidelijke en realistische doelen.
  Ik ben heel nieuwschierig naar je voortgang hierin en blijf je zeker het komend jaar ook weer volgen!

  Ik ga in 2019 twintig kilo afvallen door mijn lichaam de voeding en de rust te geven die het nodig heeft. Meer in beweging zijn in voornamelijk de dagelijkse bezigheden en ik ga minderen in balast; slecht voeding/suikers, verplichten sociale afspraken en spullen.
  Ook wil ik me meer omringen met mensen waar ik me echt fijn bij voel, waar ik mezelf gewaardeerd voel en waar ik geïnspireerd van raak.

  Kom maar op met het nieuwe jaar!

  Alle goeds voor 2019 Marielle.

 4. 3 januari 2019 / 12:16

  Wauw! Wat een mooi, uitgebreid en vooral eerlijk artikel. Het is zo belangrijk om je hart te volgen, want – hoe spannend het soms ook is – het levert je vaak het mooiste op.

  Zo heb ik eind 2018 mijn vaste, fulltime baan aan de kant gezet om voor mijzelf te beginnen als freelance online marketeer én in maart voor drie maanden naar mijn geliefde land Spanje te gaan om daar te wonen en te werken. En ja, ik heb net een huis gekocht en laat mijn vriend tijdelijk achter in Nederland, maar ik volg wel mijn hart en dat is het belangrijkste!

  Go for it!

 5. Mariëlle
  Auteur
  4 januari 2019 / 09:41

  Dankjewel Annet en wat goed!! Een geweldig 2019 gewenst :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  4 januari 2019 / 09:42

  Oh wauw Dionne!! Wat fijn dat je vriend je hierin steunt ook. Ik ben he-le-maaaal niet jaloers :$ Kan ik je komen opzoeken haha? ;)

 7. 6 januari 2019 / 10:40

  Ik hoop dat 2019 een mooi jaar gaat worden. Succes met deze doelen!
  Ik wil vooral meer voor mezelf kiezen en rust pakken waar kan. Ben er de laatste maanden van 2018 al mee bezig geweest.

 8. Mariëlle
  Auteur
  6 januari 2019 / 10:46

  Wat goed Saskia! Jij ook veel succes, maar vooral veel plezier :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

21   92
27   181
10   128
16   96
21   162

Follow on Instagram