Het is weer eens tijd voor een persoonlijke update! Ik ben in juni 2016 afgestudeerd en jullie weten dat ik in de maand november in Sri Lanka zat. Maar wat doe je dan als je terug komt van zo’n reis? Vandaag beantwoord ik de vraag: hoe ziet mijn leven er op dit moment uit? Dus mocht je benieuwd zijn of ik nu elke dag uitslaap en een luizenleventje heb of dat ik juist kei hard aan de slag ben gegaan met een baan, klik dan snel even verder!

Hoe ziet mijn leven er op dit moment uit

Opleiding

Ik vertelde vorig jaar in een artikel al dat ik toch weer ga studeren. En ik ben inmiddels ook alweer begonnen met een nieuwe opleiding. Ik volg nu de deeltijd opleiding online communicatie en social media bij het NCOI. Het is wel héél erg deeltijd, want ik heb zelfs maar één dag in de maand les. De rest van de maand moet ik werken aan een opdracht en natuurlijk flink wat theorie lezen. Tot nu toe bevalt het me allemaal erg goed. Ik heb nu geen last meer van ongemotiveerde studenten en het is allemaal erg praktijkgericht en interactief. Deze opleiding loopt nog tot november 2017. Ik leer nu alles over online marketing, social media en webdesign: wat ik dus echt leuk vind!

Freelancen

Als je me al wat langer volgt, dan weet je wellicht dat ik graag freelance. Het behoort ook tot mijn doelen van 2017 om lekker te blijven freelancen. Ik vind het namelijk ontzettend tof om bezig te zijn met mijn passie en daar dan geld mee te verdienen. Het voelt niet als werken, maar het brengt toch geld in het laatje. Mijn droom is dan ook om fulltime te kunnen freelancen en daar blijf ik zeker aan door werken! Inmiddels heb ik zelfs een nieuwe domeinnaam aangekocht (Mariëlle Media) om nieuwe freelance opdrachten mee aan te kunnen nemen. Het was namelijk een beetje gek op freelance opdrachten aan te nemen onder de handelsnaam gekopmakeup.nl!

Freelancen

Blog

Sinds dat ik terug ben van Sri Lanka, heb ik flink kunnen werken aan mijn blog. En wat is het heerlijk om daar zoveel mee bezig te kunnen zijn. Ik heb heel veel artikelen klaar gezet om te publiceren en heb voor al deze artikelen al de foto’s kunnen maken. Ook ben ik ze in januari allemaal alvast gaan schrijven, want….

Werk

Ik heb een baan! Als je me volgt op social media, dan heb je dit waarschijnlijk al voorbij zien komen. In december begon de zoektocht naar een ruime parttime baan en na een maand was ik al voorzien. Ik werk nu parttime bij een bedrijf in mijn eigen woonplaats. Ik ga zelfs gewoon te voet naar mijn werk! Overigens heb ik gekozen voor een parttime baan, omdat ik dus nog studeer en ook wil blijven freelancen. Maar ik kan nu dus wel ervaring op doen en ik kan flink sparen voor mijn grootste doel van 2017: uit huis gaan!

Look Bh's Cosmetics blushed neutrals palette

Privé

En daarmee kom ik eigenlijk op het privé gedeelte van hoe mijn leven er op dit moment uit ziet! Zoals je in het artikel met mijn doelen al hebt kunnen zien, probeer ik dit jaar duurzamer te leven. En natuurlijk niet alleen dit jaar, het is een lifestyle die ik graag wil voortzetten. Daar ben ik dan ook veel mee bezig, ik doe veel onderzoek en probeer zoveel als mogelijk op een duurzamere manier te doen. Ik probeer te minimaliseren en dat is natuurlijk ook wel handig voor als ik dit jaar op mezelf kan gaan wonen. Dan hoef ik niet zoveel te verhuizen. 😉 Ook heb ik min of meer besloten dat ik naast dierproefvrij en vegetarisch ook maar gewoon de overstap ga maken naar veganisme.

Hoe ziet mijn leven er op dit moment uit

Dus, dit is mijn antwoord op de vraag: hoe ziet mijn leven er op dit moment uit? Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze persoonlijke update te lezen. Ik ben lekker druk bezig (soms iets te druk) en hoop steeds meer doelen te halen! P.s. hoe staat het met jouw doelen voor 2017?

Liefs Mariëlle