Mijn laatste review ging over een klein vegan kookboekje en nu is het weer tijd voor een nieuwe boek review. Aan het einde van elke maand deel ik namelijk een boek dat ik gelezen heb en de moeite waard vind (of juist niet). Het boek ‘Nooit meer te druk‘ is zeker zo’n boek dat in het zonnetje gezet mag worden. Hét perfecte boek om te lezen in de zomer, zodat je er de rest van je leven profijt van hebt!

Nooit meer te druk

Nooit meer te druk

Ik lees sinds eind vorig jaar weer veel boeken en ik vind het heerlijk! Mijn voorkeur gaat uit naar ‘zelfhulp‘ boeken. Zo las ik al ‘De edele kunst van not giving a fuck‘ en dit boek vind ik er mooi bij passen. Al langer leef ik namelijk meer mindful en probeer ik niet meer alles tegelijk te doen.

Wij Nederlanders hebben daar nogal een handje van. Ga maar na bij jezelf… Hoe vaak antwoord jij met ‘druk’ als iemand vraagt hoe het met je gaat? Het lijkt normaal te zijn en zelfs wel een soort van ‘nodig’. Want als je niet druk bent, dan werk je niet hard genoeg. Dat ben ik dankzij dit boek gaan inzien.

Review nooit meer te druk boek

Altijd maar druk, druk, druk. Maar waarom en voor wie?

De auteur van dit boek, Tony Crabbe, maakt je door middel van dit boek een stuk bewuster. Volgens hem gebruiken we druk vaak als een manier om te ontvluchten. We zouden beter prioriteiten moeten stellen en dan zouden we niet meer de hele tijd druk zijn.

Druk zijn is een keuze. Dat heb ik dankzij dit boek geleerd. Ik zeg nu nooit meer dat ik druk ben, tenzij ik écht druk ben. Maar dat komt nog maar weinig voor, omdat ik dus beter prioriteiten kan stellen. Ik zeg vaker nee, zorg voor structuur en focus me vooral niet op dat ik ‘te weinig tijd heb’.

Nooit meer te druk tony crabbe

Nooit meer te druk boek review

Hoewel ik dit boek al een aantal maanden geleden heb gelezen, heb ik er nog steeds profijt van. En dat is bijzonder, want vaak versloffen voornemens al snel weer. Toen ik op de helft van het boek was, had ik de boodschap wel begrepen en vond ik dat hij vooral veel op hetzelfde terug kwam.

Maar nu ik er nu op terug kijk, heeft dat misschien juist wel geholpen om de boodschap te laten hangen. Ik zeg niet meer dat ik druk ben, stel beter prioriteiten en focus me op wat ik echt belangrijk vind. Dat komt overigens niet door puur en alleen dit boek, dat moet ik er wel bij zeggen.

Ik ben al veel langer bezig met blogs lezen en Youtube video’s kijken over allerlei onderwerpen die hier mee te maken hebben. Ik mediteer, doe yoga en ben mindful bezig. Maar dit boek was zéker een goede toevoeging voor mijn levensstijl. Maak dus zeker even tijd in je drukke leven om dit boek te lezen!

Prijs & verkooppunten

Ik leende dit boek zoals ik altijd doe bij de bibliotheek. Maar dit boek is super betaalbaar, je betaalt namelijk €10 voor de papieren variant en €7,99 voor het e-book. Je vindt het boek bij verschillende boekhandels en natuurlijk bij Bol.com.

Liefs Mariëlle