Nooit meer te druk… Boek review – Tony Crabbe

Mijn laatste review ging over een klein vegan kookboekje en nu is het weer tijd voor een nieuwe boek review. Aan het einde van elke maand deel ik namelijk een boek dat ik gelezen heb en de moeite waard vind (of juist niet). Het boek ‘Nooit meer te druk‘ is zeker zo’n boek dat in het zonnetje gezet mag worden. Hét perfecte boek om te lezen in de zomer, zodat je er de rest van je leven profijt van hebt!

Nooit meer te druk

Nooit meer te druk

Ik lees sinds eind vorig jaar weer veel boeken en ik vind het heerlijk! Mijn voorkeur gaat uit naar ‘zelfhulp‘ boeken.

Zo las ik al ‘De edele kunst van not giving a fuck‘ en dit boek vind ik er mooi bij passen. Al langer leef ik namelijk meer mindful en probeer ik niet meer alles tegelijk te doen.

Wij Nederlanders hebben daar nogal een handje van. Ga maar na bij jezelf… Hoe vaak antwoord jij met ‘druk’ als iemand vraagt hoe het met je gaat?

Het lijkt normaal te zijn en zelfs wel een soort van ‘nodig’. Want als je niet druk bent, dan werk je niet hard genoeg. Dat ben ik dankzij dit boek gaan inzien.

Review nooit meer te druk boek

Altijd maar druk, druk, druk. Maar waarom en voor wie?

De auteur van dit boek, Tony Crabbe, maakt je door middel van dit boek een stuk bewuster. Volgens hem gebruiken we druk vaak als een manier om te ontvluchten.

We zouden beter prioriteiten moeten stellen en dan zouden we niet meer de hele tijd druk zijn. Druk zijn is een keuze. Dat heb ik dankzij dit boek geleerd.

Ik zeg nu nooit meer dat ik druk ben, tenzij ik écht druk ben. Maar dat komt nog maar weinig voor, omdat ik dus beter prioriteiten kan stellen.

Ik zeg vaker nee, zorg voor structuur en focus me vooral niet op dat ik ‘te weinig tijd heb’.

Nooit meer te druk tony crabbe

Nooit meer te druk boek review

Hoewel ik dit boek al een aantal maanden geleden heb gelezen, heb ik er nog steeds profijt van. En dat is bijzonder, want vaak versloffen voornemens al snel weer.

Toen ik op de helft van het boek was, had ik de boodschap wel begrepen en vond ik dat hij vooral veel op hetzelfde terug kwam.

Maar nu ik er nu op terug kijk, heeft dat misschien juist wel geholpen om de boodschap te laten hangen. Ik zeg niet meer dat ik druk ben, stel beter prioriteiten en focus me op wat ik echt belangrijk vind.

Dat komt overigens niet door puur en alleen dit boek, dat moet ik er wel bij zeggen. Ik ben al veel langer bezig met blogs lezen en Youtube video’s kijken over allerlei onderwerpen die hier mee te maken hebben.

Ik mediteer, doe yoga en ben mindful bezig. Maar dit boek was zéker een goede toevoeging voor mijn levensstijl. Maak dus zeker even tijd in je drukke leven om dit boek te lezen!

Prijs & verkooppunten

Ik leende dit boek zoals ik altijd doe bij de bibliotheek. Maar dit boek is super betaalbaar, je betaalt namelijk €10 voor de papieren variant en €7,99 voor het e-book.

Je vindt het boek bij verschillende boekhandels en natuurlijk bij Bol.com.

Liefs Mariëlle

Volg:

8 Reacties

 1. 23 juli 2018 / 06:50

  Ik vind dit ook zo’n fijn boek. Ik ben nu op de helft en heb er al veel van opgestoken. Moet het boek alleen nog binnenkort een keer gaan uitlezen 😉 Mooi om te horen dat jij er ook wat aan hebt gehad en echt veranderingen hebt doorgevoerd in je leven op basis van het boek!

  • Mariëlle
   Auteur
   23 juli 2018 / 20:18

   Hihi go for it Romy! Maak er tijd voor haha 😉 Just joking haha! Goed om te horen dat jij het ook een fijn boek vindt!

 2. 23 juli 2018 / 13:32

  Ik heb dit boek ook, maar vind het lastig om er doorheen te komen. Ben er echt al een paar keer aan begonnen maar wat je zegt het zijn wel veel dezelfde dingen en daardoor vind ik het lastig om mijn focus erbij te houden. Fijn dat het boek jouw zo goed heeft geholpen!

  • Mariëlle
   Auteur
   23 juli 2018 / 20:19

   Ah wat jammer! Wellicht meenemen op een vakantie als je daar niet teveel aan je hoofd hebt? Het boek uitlezen heeft me dus echt geholpen, dus wellicht ook voor jou de moeite waard 🙂

 3. 24 juli 2018 / 13:05

  Klinkt als een interessant boek! Prioriteiten stellen vind ik zelf ook belangrijk.

  • Mariëlle
   Auteur
   24 juli 2018 / 18:21

   Jij bent ook wel van de boeken toch? 🙂 Het doet inderdaad veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   56
26   128
162   164
38   102
13   68

Follow on Instagram