Nooit meer te druk dankzij Tony Crabbe [Boek review]

Hoewel ik geregeld een vegan kookboek lees, lees ik eigenlijk het liefste boeken over persoonlijke ontwikkeling. Eén van mijn all time favorieten is het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik raad hem altijd aan iedereen aan die roept ‘ik ben te druk’. Het is ook zo, we hebben het te druk. Maar een te druk leven is een keuze, volgens de schrijver van dit boek. Lees zeker verder voor mijn review!

Nooit meer te druk

Van ‘ik ben te druk’ naar nooit meer te druk!?

Het eerste zelfhulpboek dat ik eind 2017 las was ‘De edele kunst van not giving a fuck‘. Het boek van Tony Crabbe volgde al snel en ik vind ze heel goed bij elkaar passen.

Al langer probeer ik mindful te leven, o.a. door niet meer alles tegelijk te doen. Wij Nederlanders hebben daar een handje van, want we vinden dat we een te druk leven hebben en denken dat op te kunnen lossen door te multitasken.

Ga maar eens na bij jezelf: hoe vaak antwoord jij met ‘druk’ als iemand vraagt hoe het met je gaat? Het lijkt tegenwoordig normaal te zijn en zelfs wel een soort van ‘nodig’. Als je niet druk bent, dan zou je niet hard genoeg werken en misschien zelfs wel lui zijn.

Als je je hierin herkent en ook wat meer tijd, rust en balans in je leven wilt, lees dan zeker even verder!

Review nooit meer te druk boek

Over Tony Crabbe & wat hij schrijft

De auteur van dit boek is bedrijfspsycholoog en onderzoeker en baseert wat hij schrijft op psychologie en de werking van het menselijk brein. In plaats van time-management gaat Tony uit van gerichte aandacht.

Het gaat daarbij om het maken van keuzes, wat veel mensen juist vermijden. Met al zijn kennis en inzichten geeft hij door middel van dit praktische boek inzicht in je eigen gedrag én oplossingen om met meer focus te leven.

Hij maakt je dus een stuk bewuster. Volgens hem gebruiken we ‘ik ben te druk’ vaak als een manier om te ontvluchten en om belangrijk te lijken.

Hij schrijft dat we beter prioriteiten moeten stellen en dan zouden we niet meer de hele tijd druk zijn. Het is goed om eens naar alle facetten in je leven te kijken. Wat geeft je energie en wat niet? Focus meer op dat wat je energie geeft en laat de rest voor wat het is.

Druk zijn is een keuze volgens Tony Crabbe en wat heeft dat gezegde mijn mindset veranderd!

Nooit meer te druk tony crabbe

Nooit meer te druk boek review

Hoewel ik dit boek al een een hele tijd terug heb gelezen, heb ik er nog steeds profijt van. En dat is bijzonder, want vaak versloffen voornemens al snel weer. Dat de boodschappen van Tony zijn blijven hangen, betekent dus dat het echt indruk op me heeft gemaakt.

Ik moet wel zeggen: toen ik op de helft van het boek was, had ik de boodschap wel begrepen en vond ik dat hij vooral veel op hetzelfde terugkwam. De tweede helft van het boek las ik dus veel sneller.

Maar als ik er nu op terugkijk, heeft dat misschien juist wel geholpen om de boodschap te laten hangen.

Ik zeg niet meer dat ik druk ben, stel beter prioriteiten en focus me op wat ik echt belangrijk vind. Dat komt overigens niet door puur en alleen dit boek. Ik ben al langer bezig met blogs lezen en Youtube video’s kijken.

Ik mediteer, doe yoga en ben dol op mindfulness. Maar dit boek was zéker een goede toevoeging voor mijn bewuste levensstijl en ik denk dat iedereen een boost in de vorm van dit boek kan gebruiken.

Maak dus zeker even tijd in je drukke leven om dit boek te lezen, ook als je te druk bent ;)

Prijs & verkooppunten

Ik leende dit boek zoals altijd bij de bibliotheek, maar het is ook bij boekhandels verkrijgbaar. Je vindt het ook online, bijvoorbeeld op Bol.com. Daar betaal je €10 voor het paperback boek en €9,99 voor het e-book.

Er is overigens ook een Nooit meer te druk werkboek beschikbaar. Leuke cadeautip!

Heb jij dit boek al gelezen? Heeft het jou ook zo geholpen?

Liefs Mariëlle

Volg:

8 Comments

 1. 23 juli 2018 / 06:50

  Ik vind dit ook zo’n fijn boek. Ik ben nu op de helft en heb er al veel van opgestoken. Moet het boek alleen nog binnenkort een keer gaan uitlezen ;) Mooi om te horen dat jij er ook wat aan hebt gehad en echt veranderingen hebt doorgevoerd in je leven op basis van het boek!

 2. 23 juli 2018 / 13:32

  Ik heb dit boek ook, maar vind het lastig om er doorheen te komen. Ben er echt al een paar keer aan begonnen maar wat je zegt het zijn wel veel dezelfde dingen en daardoor vind ik het lastig om mijn focus erbij te houden. Fijn dat het boek jouw zo goed heeft geholpen!

 3. Mariëlle
  Auteur
  23 juli 2018 / 20:18

  Hihi go for it Romy! Maak er tijd voor haha ;) Just joking haha! Goed om te horen dat jij het ook een fijn boek vindt!

 4. Mariëlle
  Auteur
  23 juli 2018 / 20:19

  Ah wat jammer! Wellicht meenemen op een vakantie als je daar niet teveel aan je hoofd hebt? Het boek uitlezen heeft me dus echt geholpen, dus wellicht ook voor jou de moeite waard :)

 5. 24 juli 2018 / 10:59

  Klinkt alsof er wijs advies in staat!

 6. 24 juli 2018 / 13:05

  Klinkt als een interessant boek! Prioriteiten stellen vind ik zelf ook belangrijk.

 7. Mariëlle
  Auteur
  24 juli 2018 / 18:20

  Absoluut ;)

 8. Mariëlle
  Auteur
  24 juli 2018 / 18:21

  Jij bent ook wel van de boeken toch? :) Het doet inderdaad veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.