Esther Hicks boek review: De Wet van Aantrekking [spiritualiteit]

Eén van de onderwerpen die meerdere keren terugkwam in mijn artikel met 18 life changing lessen die ik leerde in 2018 is spiritualiteit. Jaren geleden wist ik niet eens wat het inhield, maar wat vind ik het nu interessant. Ik las onder andere het Esther Hicks Boek over ‘De Wet van Aantrekking’, ofwel: The Law of Attraction. Gezien er steeds meer interesse in dit topic komt, deel ik graag mijn review.

Esther Hicks boek review

Jerry & Esther Hicks boek: De Wet van Aantrekking

Het onderwerp spiritualiteit is niet geheel nieuw op mijn website. Ik schreef in 2018 al een artikel over The Law of Attraction en heb er sindsdien nog veel meer over geleerd.

Sinds ik voor het eerst las over De Wet van Aantrekking, ben ik het nooit meer vergeten. Soms zwakte wat ik er bewust mee deed even af, maar dat merkte ik dan en vervolgens pakte ik het weer op.

Ik schrijf overigens ‘bewust’ omdat ik geloof dat de The Law of Attraction altijd ‘werkt’, ook als we het onbewust niet doorhebben. Soms zuigt je ego, negativiteit of het gedrag van anderen je goede vibe weg.

Buiten dat ik er zelf veel mee bezig ben (mijn morning routine draait er zelfs grotendeels om), merk ik dat ook anderen om mij heen er meer mee gaan doen.

Ik praat er geregeld over met vriendinnen en collega’s en dat vind ik zó leuk. Toen ik namelijk begon in te zien wat spiritualiteit is, dacht ik dat het iets geheims was, ik ‘alleen’ was en vond ik het lastig om te bespreken met anderen.

Juist daarom deel ik deze Esther Hicks boek review. Ze heeft al meerdere boeken geschreven (samen met haar partner Jerry Hicks), maar ik beoordeel specifiek het The Law of Attraction boek.

The Law of Attraction Esther Hicks

De Wet van Aantrekking boek review

Zoals je misschien weet, koop ik vanwege minimalisme, duurzaamheid en omdat het goedkoper is geen boeken. Vandaar de sticker op het boek, ik leende De Wet van Aantrekking namelijk bij de bibliotheek!

Ik had dit specifieke Esther Hicks boek al een aantal keer voorbij zien komen op internet, dus ik had hem naar aanleiding daarvan op mijn ‘to read’ lijstje gezet. Maar ik vind de omslag zo mooi dat ik het boek ook meegenomen zou hebben als ik er nog nooit van gehoord zou hebben.

De inhoud is opgedeeld in 5 delen: ons pad naar Abraham, de wet van aantrekking, de wetenschap van bewust creëren, de kunst van het toelaten en tijdsdeelplanning.

De kern is dat alle dingen in ons leven (gewenst of ongewenst) bij ons komen door middel van de krachtigste wet van het Universum: The Law of Attraction. Ofwel alles wat we aandacht geven groeit. Dat waar je je op focust, daar trek je meer van aan.

Sommigen willen ‘eerst zien en dan geloven’, maar ik denk dat het andersom werkt: eerst geloven en dan zien. Volgens Esther Hicks trekken we allemaal die dingen aan die we uitzenden. Haar boek helpt je om aan te trekken wat je graag in je leven wilt zien.

De wet van aantrekkingskracht boek

Esther Hicks Boek review – The Law Of Attraction

Hoewel steeds meer mensen zich verdiepen in spiritualiteit, denk ik dat veel mensen dit boek vrij zweverig zullen vinden. Dat alles energie is kunnen we echter niet ontkennen, want dat is namelijk allang wetenschappelijk bewezen.

Gezien ik me nu al een hele tijd bezighoud met De Wet van Aantrekking, las ik dit boek in één ruk uit. Ik vind het erg interessant en het boek is fijn om te lezen. Als je wat nieuwe motivatie kunt gebruiken of je verder wilt verdiepen in dit onderwerp, dan kun je dat met dit boek zeker bereiken.

In het boek worden verschillende vragen beantwoord, dus het is een fijn praktisch boek om The Law of Attraction bewust toe te passen. Toch denk ik dat het boek niet héél geschikt is voor mensen die net om het hoekje van spiritualiteit komen kijken. Daarvoor is het wellicht te ‘zwaar‘.

Desondanks raakte ik er persoonlijk weer extra door geïnspireerd, ik heb veel meegeschreven. De Wet van Aantrekking is in de basis een vrij simpele wet, maar je loopt toch tegen allerlei vragen aan als je er bewust meer mee gaat doen. Daar helpt dit boek absoluut bij, dus ik zeg: zeker lezen!

Prijs & verkooppunten (boek of e-book)

Gezien het boek al wat ouder is, durf ik niet te zeggen of het in boekhandels verkocht wordt. Ik kom daar zelf eigenlijk nooit meer, maar de spirituele boeken zijn me daar sowieso nooit echt opgevallen.

Gelukkig vind je het Nederlandse Law of Attraction boek ook online, bijvoorbeeld op Bol.com. Het paperback boek kost daar €14,99, het e-book €11,99 en het audio boek €19,99.

Ben jij bekend met De Wet van Aantrekking en/of met de boek?

Liefs Mariëlle

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 12 februari 2019 / 06:42

    Oeh, volgens mij heb ik deze echt heeeeel lang geleden (als in, toen ik 14 was) ook gelezen. Ik vond het toen allemaal nogal spooky en heftig, omdat ze de “info” dus krijgt van Abraham. Vond ik heel gek toen! Maar misschien kan ik er inmiddels wat nuchterder naar kijken, ik geloof immers wel in de LoA (al laat ik het soms ook versloffen…). Fijn dat je me (ons) aan dit boek herinnert! :)

  2. Mariëlle
    Auteur
    12 februari 2019 / 20:10

    Wat tof zeg! Ik heb dit soort dingen voor zover ik weet nooit voorbij zien komen op die leeftijd :$ Ik heb er vooral uitgehaald wat ik ook echt ‘voelde’ voor mezelf :) En gek is het dat we zo snel weer afgeleid kunnen worden hè? Leuk om te lezen dat je nu weer een reminder hebt :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

30   142
11   125
19   116
26   163
28   150

Follow on Instagram