Loslaten boek review – Jan Wolter Bijleveld [MUST READ]

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over loslaten. Het is iets dat ik in 2018 ben gaan zien als een ‘skill’ die ik wil leren, net zoals ik dat bij meditatie en yoga heb. Ik stuitte door mijn interesse op het boek Loslaten van Jan Wolter Bijleveld en besloot hem te lenen bij de bieb. Inmiddels heb ik het boek al twee keer gelezen, dat zegt eigenlijk al genoeg. Tijd voor een nieuwe zelfhulp boek review!

Loslaten Jan Wolter Bijleveld boek

Loslaten van Jan Wolter Bijleveld – boek review

Als je me volgt op Instagram, dan heb je dit boek waarschijnlijk al eens gezien. Ik ben er zo enthousiast over dat ik het daar al vaker heb gedeeld. Naar mijn idee mag dit boek nog veel meer bekendheid krijgen.

Maar waarom? De slogan die bij dit boek hoort is doe minder, leef meer. Ik heb al eens geschreven over hoe minder doen je meer oplevert, dus het is geen verrassing dat ik me hier wel in kan vinden.

In het boek worden vragen die beginnen met ‘moet…’ beantwoord. Of eigenlijk ontkracht. Want wat MOET je nu eigenlijk echt? Moet je niet gewoon minder moeten? Denk daar maar eens goed over na ;)

Mindfulness boek Nederlands

Hét zelfhulpboek voor controle loslaten & perfectionisme

Als zolang als ik me kan herinneren, ben ik een perfectionist. Daarbij hoort heel veel moeten, want ik wil altijd het beste. Maar dat levert eigenlijk alleen maar veel stress op en niet eens het beste resultaat.

Ik wil van alles, ben ambitieus en ik was altijd druk. Dat drukke heb ik inmiddels afgeleerd, dankzij mijn mindset en door het boek dat ik hierboven al noemde. Dat helpt al voor meer rust en balans.

En daar was ik echt aan toe! Maar daarvoor heb ik wel flink wat stappen moeten zetten en daar ben ik nog steeds niet klaar mee. Al zullen we nooit ‘klaar’ zijn, want ‘af’ bestaat niet.

Depressie / burn-out? Lees dit loslaten boek!

Het jaar 2018 was voor mij mentaal gezien een grote puinhoop. Ik was emotioneel moe en heb daarom een stapje terug gedaan. Daardoor heb ik ontzettend veel geleerd.

Zoals dat we steeds meer moeten kunnen en doen in steeds minder tijd. Velen leven het leven dat een ander voor hen uitstippelt en ga zo maar door. Ofwel: veel druk en dat heb je zelf vaak maar half door.

Je loopt met een heleboel vragen rond, waar niemand het antwoord op kan geven, want dat is iets heel persoonlijks. We denken een heleboel te moeten, maar wat moet nu echt en van wie dan wel niet?

Het boek Loslaten is een pleidooi om de tijd te nemen. Volgens Jan Wolter maakt loslaten je leven namelijk leuker, losser en luchtiger. En het mooie is: dat kun je helemaal zelf doen, op elk moment.

Nederlands boek over loslaten

Loslaten van Jan Wolter Bijleveld: een must read!

Of ik het aanraad om dit boek een keer te lezen? Nee, lees het minstens twee keer ;) Het moge duidelijk zijn dat ik dit boek wel degelijk een aanrader vind. Het heeft mij echt enorm geholpen.

Als jij altijd druk bent, veel van jezelf moet, overal controle op wilt hebben, angstig bent, depressieve gevoelens hebt of niet weet wat je met je leven moet: lees dit boek, liever nog gisteren dan vandaag.

Ik heb nog nooit een boek vaker dan één keer gelezen, maar dit boek dus wel. Bij bijna elke zin denk ik JA! Het is allemaal heel herkenbaar en het maakt je bewust over hoe je denkt en handelt.

Daardoor helpt het je om dingen beter los te laten en dus meer te genieten van het leven. Maar omdat het moeilijk kan zijn om gedachtepatronen te doorbreken, raad ik dus aan om het boek vaker te lezen.

Of nog beter: schrijf mee. Noteer de zinnen die je aan het denken zetten en wat er dan in je opkomt. En misschien ook wel wat je hiermee kunt doen. Loslaten leer je niet in één dag: oefening baart kunst!

Prijs & verkooppunten

Je vindt het boek Loslaten van Jan Wolter Bijleveld onder andere bij Bol.com. Daar kost het boek €17,95. Lees je het liever op je mobiel of tablet? Ook dat is mogelijk, het e-book kost €9,99.

Overigens heeft Jan Wolter meerdere boeken geschreven, dus die staan bij deze op mijn lijstje. Als je meer wilt weten over hem of over zijn boeken, check dan de website LSLTN.

Liefs Mariëlle

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg:

4 Comments

 1. 7 november 2018 / 10:14

  Goed bezig, ben benieuwd naar het boek. Ik kan wel goed dingen los laten, qua werk en zaken. In mijn privé leven vind ik dat soms een stuk lastiger. Maar ik ben er wel mee bezig. Ik heb er overigens ene hekel aan als mensen zeggen dat ze druk zijn. Het is zo’n ruim begrip.

 2. Mariëlle
  Auteur
  7 november 2018 / 12:59

  Thanks voor je reactie Alex! Ik zou het boek echt een kans geven, ik denk dat het je zeker zal helpen :)

 3. Annet
  10 november 2018 / 22:18

  Ik zag je berichtje op facebook dat je dit boek tipte.
  Ik checkte bol.com maar besefte me dat ik nog genoeg boeken heb liggen die ik nog ‘moet’ lezen ;) en klikte de pagina weg.
  De volgende dag was ik in de kringloop en kwam ik voor 1 euro dit boek tegen! Dat kan geen toeval zijn!!

  Ik ben heel benieuwd naar het boek en ga er nu ook maar meteen in lezen :)

 4. Mariëlle
  Auteur
  11 november 2018 / 20:02

  Wauw! Toeval bestaat niet ;) Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.