Mijn doelen voor 2018: hier ga ik me dit jaar op richten!

Waar ik hoopte om in de laatste week van 2017 nog wat dingen af te ronden, belandde ik helaas met griep in bed. Oh oh, wat baalde ik daarvan… Met veel moeite lukte het me nog net op om de valreep artikelen te schrijven voor de eerste week van januari. Het artikel met mijn doelen voor 2018 kan natuurlijk niet te lang op zich laten wachten. Benieuwd of dit lijstje net zo ambitieus is als de vorige?

Mijn doelen voor 2018

Mijn doelen voor 2018

Waar ik in 2017 een ontzettend lange lijst met doelen had, vond ik het stellen van doelen voor 2018 erg moeilijk. Ik heb in 2017 al mijn doelen voor dat jaar bereikt.

Jezus, wat een jaar. Door de griep kon ik het jaar niet productief afsluiten én ik kon 2018 niet zo feestelijk beginnen als ik hoopte.

Voor mijn gevoel kon ik het nieuwe jaar daardoor niet goed beginnen. Toch heb ik ook dit jaar doelen opgesteld, opgedeeld in: stoppen met, doorgaan met en het veranderen van voor meer overzicht!

Stoppen met…

Hoewel ik de afgelopen twee jaar ontzettend goed heb geleerd om dingen los te laten, zijn er nog steeds dingen die me soms meer aangrijpen dan ik zou willen.

Denk aan opmerkingen over het feit dat ik vegan eet of mensen die me uitlokken om in discussie te gaan. Dit vreet zoveel energie dat ik in 2018 wil zorgen dat ik mezelf afsluit voor zulke discussies.

Laat die persoon maar denken dat hij gelijk heeft, mij niet meer gezien. En nog iets om mee te stoppen: skin picking. Het gaat echt al goed, maar ik moet nog even volhouden voordat ik er ‘overheen ben’.

P.S. inmiddels staat er een skin picking disorder update online!

Doorgaan met

Doordat ik in 2017 vegan werd, ben ik ook veel gezonder gaan eten en minder alcohol gaan drinken. Dat wil ik blijven doen!

Ook heb ik in 2017 dagelijks gemediteerd en meerdere keren per week aan yoga gedaan, ook dat wil ik lekker voortzetten. Maar, daar stopt het nog niet.

Ik wil ook doorgaan met andere dingen die ik al deed, zoals natuurlijke producten gebruiken, fair fashion kopen, minimalisme en duurzaamheid.

Ik heb het afgelopen jaar al zoveel dingen veranderd, dat het lijkt alsof ik nu weinig doelen heb. Dit jaar heb ik daarom als doel om lekker met deze dingen door te gaan en mezelf verder te ontwikkelen.

Veranderen van

In januari 2017 solliciteerde ik, in februari startte mijn eerste baan, in juni ging ik op mezelf wonen, in september werd mijn contract niet verlengd, in oktober solliciteerde ik weer én werd ik aangereden en in november startte ik bij mijn nieuwe baan.

Dat is niet niks als je ondertussen ook hard blijft werken voor je blog, school en je bedrijf. Dit jaar wil ik me daarom focussen op balans tussen mijn werk, mijn bedrijf en mijn privé leven.

Ik wil lekker genieten van feestjes, festivals, stedentrips en vakanties. Én ik wil meer actief bewegen, zodat ik ook weer conditie en kracht op kan bouwen.

Mijn doelen voor 2018?

Kortom: 2018 zal in het teken staan van balans, rust, gezondheid & genieten! Wat jij?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 1 januari 2018 / 09:30

  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Ik doe niet aan doelen aan het begin van een nieuw jaar, als ik iets wil veranderen dan doe ik dat op het moment zelf.

 2. 1 januari 2018 / 09:47

  Gelukkig nieuwjaar! Je hebt mooie doelen voor jezelf opgesteld. Ik hoop ook dat je dit jaar de rust en balans vindt die je zoekt en dat het gaat lukken om te stoppen met skin-picking. Dat is ook iets waar ik dit jaar maar eens meer werk van moet maken ;)

 3. 1 januari 2018 / 11:43

  Wat een mooie doelen voor 2018!
  Liefs Jorinda

 4. Mariëlle
  Auteur
  1 januari 2018 / 15:26

  Dankjewel Jorinda!

 5. Mariëlle
  Auteur
  1 januari 2018 / 15:26

  Hihi als ik je daarbij kan helpen, dan hoor ik het graag :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  1 januari 2018 / 15:28

  Kijk, dat is ook een mooie insteek! Dat is wat ik in principe ook toepas hoor, maar deze doelen heb ik nu voor ogen voor het komende jaar. Als ik wat nieuws bedenk, dan zet ik dat inderdaad ook meteen in werking :)

 7. 1 januari 2018 / 16:28

  Fijne doelen! Ook dat je doelen hebt met “doorgaan”, want ook al heb je ze in 2017 bereikt, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat het dit jaar weer stopt. Ik hoop dat dit jaar net zo succesvol voor je wordt als vorig jaar :-)

 8. 1 januari 2018 / 16:38

  Meer rust en balans is altijd fijn, ik wil je een heel fijn nieuw jaar wensen!

 9. Mariëlle
  Auteur
  1 januari 2018 / 17:42

  Happy New Year Manon :)

 10. Mariëlle
  Auteur
  1 januari 2018 / 17:43

  Hihi precies :) En in mijn hoofd blijft het rondspoken, dus ik dacht, ook dat doorgaan met schrijf ik op als doel!

 11. 1 januari 2018 / 20:24

  Gelukkig Nieuwjaar!! Hopelijk ben je inmiddels weer aan de beterende hand, vervelend om het nieuwe jaar ziek te beginnen.

  Mooie doelen heb je jezelf weer gesteld. Goed om na zo’n wervelend jaar even de balans & rust te vinden en om ondertussen te genieten. Ik heb geen harde doelen gesteld, ik wil wel gezonder eten (met als doel wat kilo’s verliezen) en stoppen met nagel bijten. Dat zie je niet omdat ik dat doe op de nagels van de hand die ik niet fotografeer en mijn duimnagel van mijn ‘goede hand’ ;-) .

 12. 2 januari 2018 / 11:15

  Erg mooie doelen. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, Mariëlle! Mijn voornaamste doel is gezonder te leven, aangezien ik al een tijdje niet meer lekker in m’n vel zit. Een goede motivator! ;-)

 13. Mariëlle
  Auteur
  2 januari 2018 / 15:05

  You too :) Helaas ben ik nog steeds ziek thuis :( En je hebt mooie doelen gesteld! Ik moest een beetje lachen om je nagel geheimpje :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

15   128
38   174
14   145
19   161
24   258

Follow on Instagram