Mijn doel voor 2018 is het verkrijgen van balans in mijn leven. Dat klinkt heel zwaar, maar ik was altijd maar druk, druk, druk. Daar was ik klaar mee. Ik heb vorig jaar zoveel dingen veranderd, dat ik de focus dit jaar wilde leggen om meer rust. En dat lukt tot nu toe aardig, zoals je in de update kunt lezen. In dit artikel deel ik 10 simpele dingen die ik doe voor meer rust, zodat jij ook kunt gaan voor balans!

10 dingen die ik doe voor meer rust

2017: volwassen worden

Hoewel ik voordat ik uit huis ging al redelijk volwassen was (volgens anderen), stond 2017 voor mij in het teken van volwassen worden. Ik begon bij mijn eerste baan en ging niet veel later uit huis. Dat betekende dat ik nu écht voor mezelf moest gaan zorgen, maar dat vond ik maar al te leuk.

Toch dien je nieuwe dingen te leren en routines te ontwikkelen. En dat combineren met een baan, een eigen bedrijf, een blog en een sociaal leven… Later in 2017 kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengd en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik werd aangereden nét voor mijn sollicitatie.

Gelukkig kwam het allemaal goed: ik ben nu een véél leukere baan waar ik ontzettend veel leer en ben volledig hersteld van het ongeluk. Maar ik besefte me wel dat ik wel héél veel dingen tegelijk aan het doen was. Daar wilde ik dit jaar dus verandering in gaan brengen en dat lukt al aardig.

En nu is het jouw beurt! Ga eens na: ben je ook altijd maar druk?

Meer rust in je leven: balans

Meer balans in je leven brengen klinkt voor velen al te zweverig. En ik geef toe: ik ben ook best een beetje zweverig. Maar al ben je dat niet: bijna iedereen is altijd maar druk. Dat is nergens goed voor en nergens voor nodig. Ik besloot me te verdiepen in wat ik nu écht leuk vind en me daar op te focussen.

Dat zou eigenlijk iedereen moeten doen! Want als je even een stapje terug neemt, kun je ontdekken waar je nu echt blij van wordt. Wellicht zie je dan in dat je daar veel te weinig tijd aan besteedt. Misschien doe je wel heel veel waar je niet eens blij van wordt… Meer rust is goed voor je stress gehalte én je geluk!

Ik zag in dat ik me om sommige dingen druk maakte, terwijl dat helemaal geen zin heeft. Inmiddels weet ik waarvan en van wie ik blij word en daar geef ik aandacht aan. Daardoor heb ik meer energie en zit ik veel beter in mijn vel. Ik heb nu méér tijd over voor de leuke en belangrijke dingen!

10 simpele dingen die ik doe voor meer rust

Dit artikel staat weer in het teken van mijn nieuwe rubriek ‘10 x‘. Het vorige artikel stond in het teken van 10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid. En daar past dit artikel natuurlijk perfect bij. In de video vertel ik je de 10 dingen die ik doe voor meer rust. Onder de video som ik ze nog voor je op!

  1. Elke avond 5 minuten mediteren
  2. 3 x per week min. 15 minuten yoga
  3. Perfectionisme loslaten
  4. Meningen van anderen loslaten
  5. Tijd voor mezelf nemen
  6. Op tijd vertrekken van huis
  7. Op tijd opstaan (met Sleep Cycle)
  8. Genoeg uren slapen
  9. Minder vaak uitgaan
  10. Vaker nee zeggen

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!