Make-up Guide puistjes en wallen verbergen

Niets is vervelender dan puistjes, maar dat hoort helaas bij het leven. Ook om wallen (donkere kringen) onder je ogen kun je soms niet heen. Goed voor jezelf zorgen kan beide problemen terugdringen, maar soms is het gewoon fijn als je het even kunt verbergen. In deze make-up guide puistjes en wallen, wil ik je laten zien hoe makkelijk het is om beide problemen te camoufleren/verbergen met make-up.

Make-up guide puistjes en wallen verbergen

Make-up Guide Puistjes en wallen verbergen

Gezien ik jaren heb gestruggled met mijn huid, weet ik als geen ander hoe fijn het is om het soms te kunnen verbergen. The power of make-up is toch wel dat je er, no matter what, flawless uit kunt zien.

Maar als ik één ding geleerd heb, dan is dat dat je tevreden moet zijn met wie je bent. Jij bent niet je puistjes of je wallen! Het is niet zonder reden dat ik zelf inmiddels geen foundation meer gebruik.

Puistjes camoufleren met concealer

Voor het wegwerken of verbergen van puistjes gebruik je concealer. En die zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, zoals in stick vorm, vloeibare concealers en creamy concealers.

Creamy concealers geven de beste dekking, maar zien er het snelste cakey uit. Ik gebruik daarom zelf het liefst een vloeibare concealer. Dit dep ik in met mijn vinger of ik gebruik een kwast.

Meer is niet altijd beter! Dat er een verdikking zit, blijf je zien. Het gaat er meer om dat je met concealer de roodheid wegwerkt. Eventueel kun je nog foundation aanbrengen. Set het altijd met een poeder!

Alverde concealer

Hoe je puistjes kunt verbergen

Op de foto hieronder zie je hoe je een puistje kunt camoufleren. Links zie je wat rode vlekjes, ook al is dat niet heel opvallend. In het midden zie je dat ik de concealer heb aangebracht op de onzuiverheden.

Op de rechter heb ik het ingewerkt. Je kunt hiervoor een stippling brush, blending brush, buffer brush of spons voor gebruiken. Welke manier het beste werkt voor jou, is een kwestie van proberen!

Puistjes verbergen

Wallen wegwerken | Ze verbergen doe je zo!

Ook het wegwerken van wallen, kun je doen met een concealer. Hiervoor gebruik je een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur. Dit omdat het gedeelte onder je ogen zo wordt opgelicht.

Ik breng een ‘veeg’ van de concealer aan onder mijn ogen. Je kunt eventueel ook puntjes zetten en dat uitwerken. Dit dep ik in met mijn ringvinger of ik gebruik een hiervoor genoemde kwast.

Ook hier is het van belang dat je het goed afpoedert, zodat het niet vervaagt. Je wilt ook voorkomen dat de concealer in de vouwtjes van je huid gaat trekken, dus daarvoor is een poeder van belang.

Het maakt hierbij niet zoveel uit of je deze stap doet voor of na je foundation, als je al foundation gebruikt. Ik doe het meestal voor mijn foundation, zodat het daarna goed samen kan blenden.

Wallen wegwerken

Make-up Guide Puistjes en wallen, het vervolg

Hopelijk heb je wat aan deze tips voor het camoufleren van puistjes en wallen. Naast deze Make-up Guide puistjes en wallen, heb ik ook andere make-up guides geschreven. Ik som ze voor je op:

Mocht je nog make-up vragen hebben, plaats dan gerust een reactie of stuur me een berichtje!

Vind jij concealer ook zo onmisbaar?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

16 Comments

 1. Sanne
  19 maart 2016 / 06:55

  Ik vind je make up guides echt heel erg leuk om te lezen. Zeer leerzaam. En inderdaad, concealer is onmisbaar bij mijn make up routine.

 2. 19 maart 2016 / 08:23

  Ik gebruik ook concealer voor mijn puistjes, maar kan er wel 1 gebruiken met meer dekking dus daar ga ik nog een keertje voor kijken. En soms gebruik ik ook een groene concealer als het nodig is!

 3. 19 maart 2016 / 09:15

  Ik mis hier de Catrice Liquid high coverage Concealer. Die is zo fijn! Voor zowel onder de ogen als voor de rest van het gezicht. Ik heb er al 4 van opgemaakt. Wel steeds uitverkocht maar dat geeft wel aan hoe prettig die is. ;-) Leuk en goed artikel!

 4. 19 maart 2016 / 09:59

  concealer is onmisbaar maar kan echt een drama zijn, je moet daar echt je eigen routine in vinden die werkt. denk ik. Wel heel handig zo’n gids!

 5. marielle
  19 maart 2016 / 11:01

  Dankjewel Mariska :) Ik moest het ook even opnemen in mijn routine hoor!

 6. marielle
  19 maart 2016 / 11:02

  Die heb ik wel hoor haha!

 7. marielle
  19 maart 2016 / 11:02

  Dankjewel Sanne :)

 8. 19 maart 2016 / 11:26

  Fijne tips! Ik gebruik heel graag concealer, ik kan niet zonder. Ik gebruik zelf nooit een tint donkerder, enkel iets lichter misschien, want naar mijn mening moet het echt de juiste kleur zijn als je het goed dekkend (en zonder vlekken) wil hebben. Zelf ben ik ook groot fan van liquid concealer!

 9. 19 maart 2016 / 19:39

  Leuk om te lezen! Voor mij is concealer ook zeker onmisbaar! Vooral een concealer voor puistjes waar ik helaas vaak last van heb.

 10. 19 maart 2016 / 22:15

  Erg duidelijk, zelf gebruik ik geen concealers (stom he – lijkt altijd alsof ik de enige ben). Ik koop ze wel, maar gebruik ze nooit omdat ik gewoon onhandig ben met make up, jouw uitleg vind ik dus super!

 11. marielle
  20 maart 2016 / 11:00

  Hihi hopelijk kun je er nu mee aan de slag :)

 12. marielle
  20 maart 2016 / 11:00

  Ik ook niet!!

 13. marielle
  20 maart 2016 / 11:01

  Dankjewel :) Ik heb daar zelf geen problemen mee!

 14. 21 maart 2016 / 14:26

  Fijn dat je dit deelt meid ziet er goed uit liefs

 15. 21 maart 2016 / 15:20

  Concealer is echt onmisbaar! Ik heb een tint donkerder en die gebruik ik onder mijn foundation voor een goede dekking. Soms gebruik ik ook een lichtere concealer over mijn foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.