Foreo Espada blue light review | Acne behandeling ervaringen…

Ik heb jarenlang te maken gehad met puistjes en ik heb er alles aan gedaan om dit op te lossen. Van het gebruik van een konjac spons tot geen foundation meer dragen en ik probeerde zelfs een prijzige tool: de Foreo Espada. Ik hoopte dat dat DE oplossing voor mijn chronische acne zou zijn. In deze review deel ik mijn ervaringen met deze blue light acne behandeling, die je eenvoudig thuis kunt doen.

Foreo Espada

Foreo Espada blue light: eindelijk de oplossing te pakken?

Gelukkig heb ik nooit extreme acne gehad, maar ik heb wel jarenlang non-stop last gehad van vele onzuiverheden en daardoor was ik lange tijd heel onzeker.

De puistjes kwamen telkens weer op een andere plek en zagen er ook altijd weer anders uit, dus ik kon er geen vinger op leggen. Dat maakte het gruwelijk moeilijk om de oorzaak aan te pakken.

Van agressieve reinigende producten tot doktersbezoeken en schoonheidsbehandelingen tot een voedselintolerantietest: ik heb het allemaal geprobeerd maar niets leek te werken.

Zo hopeloos als ik was, hoopte ik dat de Foreo Espada blue light acne behandeling zou helpen.

Review Foreo espada

Foreo Espada blue light acne behandeling voor thuis

Maar wat is het nu precies? De tool maakt blue light lasertherapie voor het bestrijden van puistjes mogelijk. Je hoeft hiervoor niet naar de schoonheidsspecialist, maar kunt het gewoon thuis doen. Bij een specialist kosten dit soort acne behandelingen al gauw €1500, dus dat kan je veel geld schelen.

Het apparaat is overigens speciaal ontwikkeld om chronische acne (vooral mee-eters en witte puistjes) aan te pakken. Volgens het merk zou je na slechts 4 weken al resultaat zien.

Acne lichttherapie voor thuis

Hoe werkt de Foreo Espada precies?

De Foreo Espada tool beschikt over een blauwe LED light laser die tot diep in de huid doordringt. Het bestrijdt op deze manier bacteriën die acne veroorzaken en het zorgt zo dus voor een egale huid.

De laser wordt dankzij een huidsensor alleen geactiveerd bij huidcontact, dus je loopt geen risico dat je er per ongeluk mee in je ogen schijnt. Het reinigen van de tool kun je gewoon doen met water.

Om hem te gebruiken zet je de tool met één druk op de knop aan en plaats je hem op een puistje. Daar houd je hem voor 30 seconden en dankzij de timer weet je precies wanneer het genoeg is.

Je mag dit tot wel 4 keer herhalen op één puistje en gaat dan door naar de volgende. De tool gaat 50 sessies mee en dan moet je hem opladen zodat ie weer gebruikt kan worden.

Je gebruikt bij deze methode dus geen vervelende chemicaliën en het is geheel pijnloos.

Alverde vegan verzorging

Resultaat van de Foreo Espada na 1 maand

In het begin deed ik het rustig aan met de tool: ik behandelde puistjes 2 x 30 seconden. Helaas deed dat vrijwel niets, dus ik verhoogde het naar 4 x 30 seconden. Daardoor werd mijn huid rustiger. Helaas zag je overgebleven littekens nog steeds, maar ik kreeg nauwelijks nieuwe onzuiverheden.

Ik besloot door te gaan met de behandeling, want het is niet moeilijk om te doen en ik hoopte op nog meer resultaat. Wel ervoer ik in deze maand al enkele nadelen. Ik raakte bijvoorbeeld constant de tel kwijt en dan was hij leeg voor ik het doorhad, heel onhandig!

Bovendien pakte hij sommige gebieden niet goed, zoals het dunste stukje van je neusbrug. Het is ook een hele tijdrovende klus als je heel je gezicht (ALLE mee-eters en puistjes apart) wilt behandelen.

Foto 1 is voor het gebruik van de tool, foto 2 is na 2 weken en foto 3 is na ongeveer een maand.

Foreo Espada review

Mijn Foreo Espada ervaringen gedurende 3 maanden

Mijn huid werd na de eerste maand zeker rustiger, maar het leek alsof de tool mijn huid niet de baas werd. Ik denk dat ik de eerste maand gewoon geluk had, mijn huid ging namelijk altijd door fases.

Ik besloot me te focussen op gezonde voeding, natuurlijke skincare en het stoppen met skin picking. Maar vooral het verminderen van stress (om puistjes), zorgde ervoor dat ik minder puistjes kreeg.

Ik ben uiteindelijk gestopt met de tool, want voor mij is de Foreo Espada niet de oplossing. Dat wil niet zeggen dat het een slecht product is, want voor andere mensen helpt lasertherapie wellicht wel.

Maar gezien het een behoorlijk prijzig product is, raad ik je aan om eerst eens écht goed te kijken naar de oorzaak van je puistjes. Houd gewoon eens een dagboek bij en kijk hier bijvoorbeeld eens naar:

Ervaar je veel stress? Rook je? Slaap je genoeg? Drink je niet teveel alcohol en wél genoeg water? Zit je vaak aan je huid? Eet je gezond? Zijn je darmen gezond? Zijn je hormonen in balans? Wat voor skincare producten gebruik je? Beweeg je voldoende? Hoe denk je over jezelf?

Door hiernaar te kijken pak je het probleem naar mijn idee namelijk pas écht aan. Ik ben fan van het van binnenuit aanpakken van de oorzaak op een natuurlijke manier (door bijvoorbeeld het verminderen van stress en gezond eten).

Prijs en verkooppunten

De Foreo Espada is verkrijgbaar bij Bol.com (in lichtrozemagenta roze en in blauw) voor €149. Dat is een flinke prijs, zeker als je niet weet of het écht voor je gaat werken.

Als het echt zou werken, dan zou ik dat bedrag er absoluut voor over hebben. Je kunt de tool namelijk gewoon opladen en dergelijke acne behandelingen bij een specialist zijn 10 keer zo duur.

Als ik terugdenk aan alle dure skincare producten die ik heb geprobeerd, dan ben ik daar ook veel geld aan kwijt geweest. Toch was deze tool het voor mij helaas niet!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

16 Reacties

 1. 21 februari 2018 / 06:35

  Het verschil is echt heel goed te zien, wat fijn dat het werkt!

 2. 21 februari 2018 / 07:31

  Wat super dat je dit nu ook thuis kan doen. Ik heb er al veel goeds over gehoord en wil hel zelf ook echt proberen. Heb ook een onzuiveren huid. Fijn dat hij bij jou zo goed werkt!

 3. 21 februari 2018 / 07:38

  Wat fijn dat je dit product mocht testen en er echt tevreden over bent. Je ziet inderdaad wel duidelijk verschil. Zelf zou ik het toch iets te tijdrovend vinden om alle puistjes/mee-eters aan te stippen, alhoewel dit natuurlijk wel eigenlijk een betere manier is dan zelf aan je puistjes/mee-eters te gaan zitten.

 4. 21 februari 2018 / 09:58

  Je ziet het verschil inderdaad erg goed! Tof dat je de tool mocht testen. Ik vind het alleen wel een érg tijdrovend klusje, maar inderdaad, het is stukken goedkoper dan naar een specialist gaan.

 5. 21 februari 2018 / 13:59

  Wauw je ziet het verschil wel degelijk! Wat fijn dat het voor jou goed werkt. Ik ben benieuwd of het nog minder wordt als je hem nog langer gebruikt

 6. 21 februari 2018 / 15:29

  Ik had hier dus nog nooit van gehoord, ik heb zelf een jaar geleden acne gehad door de mirena, wat kan je je daardoor ellendig voelen zeg, goede uitkomst is dit apparaat dus, ben benieuwd of je over twee maanden nog betere resultaten hebt :)

 7. Mariëlle
  Auteur
  21 februari 2018 / 19:39

  Pff, ik snap je gevoel helemaal! Ik zal zeker een update delen :)

 8. Mariëlle
  Auteur
  21 februari 2018 / 19:39

  Ik ben blij dat je het ziet, want mijn camera legt onzuiverheden nog erger vast dan ze eigenlijk zijn haha :P

 9. Mariëlle
  Auteur
  21 februari 2018 / 19:40

  Fijn dat je het verschil ziet, daar was ik even bang voor haha! De tijd heb ik er inderdaad voor over, want telkens een behandeling bij de schoonheidsspecialist kost natuurlijk ook tijd ;)

 10. Mariëlle
  Auteur
  21 februari 2018 / 19:40

  Ik moet zeggen dat ik ook echt niet alle mee-eters aanstip hoor haha ;) Maar voornamelijk de dingen die je op een afstandje ziet!

 11. Mariëlle
  Auteur
  21 februari 2018 / 19:41

  Dat zei je inderdaad, zo balen meis :( Zou je mij eens een berichtje kunnen sturen anders?

 12. Mariëlle
  Auteur
  21 februari 2018 / 19:41

  Gelukkig zie je het verschil :) Ik was bang dat het niet goed zichtbaar zou zijn haha!

 13. 21 februari 2018 / 20:54

  Ik vind het verschil al wel goed te zien! Ben benieuwd naar je update over 2 maanden.

 14. Mariëlle
  Auteur
  22 februari 2018 / 11:18

  Jeej, dan ga ik hem zeker schrijven :)

 15. 24 februari 2018 / 09:13

  Wat fijn dat dit werkt, ik hoop dat het resultaat na 2 maanden nog beter zichtbaar is. Maar ik vind dit resultaat al erg fijn, helemaal als je al jaren op zoek bent naar een oplossing. Sinds een jaar of 2 heb ik pas last van onzuiverheden, stress-acne lijkt het wel. En het laat lelijke littekens achter. Zou je het daar ook voor kunnen gebruiken? Ik ben hoe dan ook heel nieuwsgierig geworden naar dit product.

 16. Mariëlle
  Auteur
  24 februari 2018 / 09:35

  Absoluut, dit scheelt al zoveel voor mij! En ik denk dat je in dat geval beter de stress aan kunt pakken, want dat doet ZO veel voor je huid. Of de tool daar toch voor te gebruiken is, durf ik niet te zeggen, sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

43   145
83   225
65   181
21   189
31   175

Follow on Instagram