Als je mijn blog of Instagram account al langer volgt, dan kan het je eigenlijk niet ontgaan zijn. Ik heb al jaren te maken met acne en doe er alles aan om dit op te lossen. En eigenlijk alles wat ik probeer, deel ik op mijn blog en Instagram. Van het gebruik van een spons tot geen foundation meer dragen en nu zelfs een speciale tool: de FOREO ESPADA. Is dit dan ein-de-lijk DE oplossing voor mijn acne? Kijk mee!

Foreo Espada

Mijn huidprobleem & de FOREO ESPADA

Ik heb geen extreme acne, dus ik mag niet klagen. Maar als je zelf regelmatig onzuiverheden hebt, dan weet je wel wat dit met je doet. Ik ben er al jaren klaar mee en zoek dus een oplossing voor mijn puistjes.

Nu is het zo dat mijn ‘soort’ puistjes continue verandert, ik kan er geen vinger op leggen. En dat maakt het aanpakken zo moeilijk! Ik hoopte dat deze tool mij zou helpen om mijn acne écht aan te pakken.

Review Foreo espada

FOREO ESPADA review

Maar wat is het? Deze tool maakt blue light lasertherapie voor het bestrijden van puistjes mogelijk en dat gewoon lekker thuis. Je hoeft daardoor niet naar de schoonheidsspecialist, waar dit soort behandelingen al gauw €1500 kosten. Het apparaat is bedoeld om chronische acne aan te pakken.

Volgens onderzoek in Frankrijk zorgt het voor een gezondere huid. Drie op de vier kandidaten gaf aan na het eerste gebruik verbetering te zien. Iedereen gaf aan door de tool een zuiverdere huid te hebben. Het werkt vooral effectief tegen mee-eters en witte puistjes. Al na slechts 4 weken zou je resultaat zien.

Acne lichttherapie voor thuis

Werking

De tool beschikt over een blauwe LED light laser die tot diep in de huid doordringt. Het bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken en zorgt zo voor een egale huid. De laser wordt alleen geactiveerd bij huidcontact dankzij een huidsensor, dus je loopt geen risico dat je er per ongeluk mee in je ogen schijnt.

Je zet de tool met één druk op de knop aan en plaatst hem op een puistje. Daar houd je hem voor 30 seconden en dankzij de timer weet je precies wanneer het genoeg is. Je mag dit tot wel 4 keer herhalen op één puistje en gaat dan door naar de volgende.

Je kunt de tool 50 sessies gebruiken en dan moet hij opgeladen worden. Met deze tool pak je dus acne aan zonder chemicaliën en het is geheel pijnloos. De tool kan wel een beetje warm worden, maar dat is echt maar minimaal.

Resultaat

Ik gebruik de tool nu ruim een maand en mijn wens van 0 puistjes is helaas niet in vervulling gegaan. Maar ik gebruikte hem in het begin dan ook niet zo intensief als dat je het mag gebruiken. Ik dacht daardoor dat het niet zoveel verschil maakte, totdat ik het wél intensiever ging gebruiken.

Lees: ik behandelde elk puistje eerst maar 2 x 30 seconden achter elkaar en verhoogde dat naar 4 keer. Toen ik het intensiever ging doen, werd mijn huid als snel véél rustiger. Op dit moment is het zelfs rustiger dan het in tijden is geweest: happy me!

Waar ik nu voornamelijk nog last van heb, zijn de overgebleven littekens die je nog vrij duidelijk ziet.  Dat is ook hetgeen wat je nog ziet op de rechter foto: nauwelijks nieuwe onzuiverheden meer, maar wel nog littekens. En dat is niet vreemd, want het duurt nu eenmaal even voordat die weggetrokken zijn.

Foto 1 is voor het gebruik van de tool, foto 2 is na 2 weken en foto 3 is na ongeveer een maand.

Foreo Espada review

Mijn mening over de FOREO ESPADA

In de eerste weken twijfelde ik over de tool, maar dat lag dus aan mijn eigen manier van gebruiken. Als je écht resultaat wilt zien, mag je puistjes zeker wel 4 x 30 seconden behandelen. Ik merk dat mijn poriën nu schoner zijn en dat ik daardoor minder mee-eters en witte kopjes heb. Veel oudere littekens zijn ook wel wat minder zichtbaar geworden en dat was bij mij ook heel erg welkom.

Het grootste verschil is te zien op mijn kin, dat gebied is een stuk rustiger geworden. Puistjes krijg ik héél af en toe nog, maar er komen er zeker minder opzetten dan voorheen. Ik denk dat dat na een langere tijd (bijvoorbeeld 3 maanden) nog minder zal zijn en het nog frisser oogt als de littekens verder vervagen.

Over het gebruik van de tool zelf ben ik overigens tevreden, het werkt lekker simpel. Ik ben alleen altijd de tel kwijt en dan is hij ineens leeg, dat is op dat moment wel vervelend. Bovendien pakt hij sommige gebieden niet zo goed, zoals het dunste stukje van je neusbrug.

En het is helaas ook wel een tijdrovende klus als je heel je gezicht (alle mee-eters/puistjes) wilt behandelen. Maar dat wordt korter als je de tool langer gebruikt en je huid steeds rustiger wordt. En ik heb het er zeker voor over gehad!

Voor nu ben ik héél tevreden met het resultaat, maar ik kan nu nog geen definitieve uitspraak doen over deze tool op de langere termijn. 

Prijs en verkooppunten

De FOREO ESPADA is verkrijgbaar bij Douglas & Bol.com (in lichtrozemagenta roze en in blauw) voor €149. Dat is een flinke prijs, zeker als je niet weet of het écht voor je gaat werken. Maar tot nu toe heeft het zeker verschil gemaakt voor mij en ik houd je op de hoogte.

Want als het echt blijkt te werken, dan zou ik dat bedrag er absoluut voor over hebben. Je kunt de tool namelijk gewoon opladen en dergelijke behandelingen bij een specialist zijn 10 keer zo duur. En denk eens aan al die crèmes die je koopt en die niet blijken te werken.

Overigens: inmiddels staat er ook een update artikel over de Foreo Espada online.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb dit product ontvangen ter review.