Teatox skinny detox morning & evening thee review

Ik had het nog nooit gedaan: een detox! Nu ben ik ook niet van de crash diëten en detoxen met sapjes, dus echt detoxen is niets voor mij. Maar, deze detox is anders en trok daardoor wel mijn aandacht! Zeker in de winter drink ik graag thee dus detoxen met thee leek mij de perfecte oplossing voor in het najaar. Of ik nu echt fan ben van detoxen? Dat lees je in de deze review van de Teatox skinny detox.

Teatox skinny detox

Teatox skinny detox thee review

Dit is hem dan: de Teatox skinny detox. Het is een mooie set, bestaande uit twee potten thee en een fijne gebruiksaanwijzing. Wel zo handig!

In het boekje vind je informatie over de verschillende theeën, wat het voor je doet en wat je het beste kunt doen gedurende de detox periode. Teatox skinny detox

Teatox morning & evening thee

Op de foto hieronder zie je de detox thee. Je hebt een ochtend- en een avondthee. De avondthee is vergeleken met de ochtendthee wat sterker qua smaak.

Ik moest overigens wel even wennen aan de losse thee, ik drink namelijk altijd thee uit zakjes.

Voor deze review kocht ik speciaal een thee ei, wat een naam haha. Maar eigenlijk bevalt deze manier me wel: lekker puur natuur drinken!

Teatox skinny detox

Hoe gebruik je de detox?

Nummer 01 is dus de morning tea en nummer 02 de night tea. De morning tea drink je het beste 20 minuten voor je ontbijt. De night tea drink je voordat je naar bed gaat.

En dat was voor mij toch wel even wennen, ik drink nooit standaard thee en nu ‘moest’ ik wel thee drinken en dat dan twee maal per dag. Gelukkig was de thee wel lekker, dat scheelt een hoop!

Teatox skinny detox

Meer dan thee drinken!

Tijdens de detox is het verstandig om 2 liter per dag te drinken, dit kan water, sap, smoothie of thee zijn. Tevens is het goed om veel fruit, groente, noten, aardappel, ei en vis te eten.

Je kunt beter geen  vlees, ongezonde snacks, alcohol en koffie nuttigen.

Ik moet zeggen dat ik hier niet extra rekening mee heb gehouden. Ik ben namelijk vegetariër, rook niet, drink geen koffie, eet veel fruit en groente en drink elke dag genoeg. Wel ben ik 1x op stap geweest…

Teatox skinny detox

 Teatox thee review

Hoe bevalt zo’n detox thee kuur?

Het was nog best moeilijk om me netjes aan de ochtend- en avondthee te houden. Zo heb ik geen regelmatig schema op het moment en dat maakt het wel moeilijk.

Ik heb éénmaal de ochtendthee overgeslagen, omdat ik er geen tijd voor had.

Ook heb ik tweemaal de avondthee overgeslagen, omdat ik ging stappen en een avond wegging. Dat vond ik wel jammer, want ik had de detox bewust ingepland, maar de planning veranderde dus een beetje!

Teatox thee review

Ervaringen met de Teatox skinny detox thee

Zowel de ochtend- als avondthee vind ik heerlijk, de avondthee is wel sterk (laat dus niet lang trekken).

Ik ben niet afgevallen, maar ik heb dan ook niet héél netjes gegeten én het was niet mijn doel om af te vallen. Teatox staat vooral voor het verkrijgen van balans tussen lichaam, geest en ziel.

Met de detox zou afvallen makkelijker gaan, als je dus ook netjes en gezond eet. Ik was net terug van Sri Lanka en had zoveel Nederlands voedsel gemist dat ik het niet kon laten om wat ongezonds te eten.

Al heb ik wel veel water gedronken, genoeg fruit en groente gegeten en eet sinds juni geen vlees meer. Ik baal wel dat ik in de 2 weken van de detox 3 maal de thee heb overgeslagen.

En dat terwijl ik niet eens hoefde te werken in die weken… Stel dat ik vroeg op zou moeten, dan zou ik echt geen tijd hebben voor zo’n kop thee in de ochtend. Of ik moet zeggen, ik wil er geen tijd voor maken.

Ook heb ik als ik opsta meteen honger en daarom lukte het me niet om de thee te drinken 20 minuten voor het ontbijt. Wellicht zou dat me wel geholpen hebben om af te vallen.

Ik voelde me na de detox wel fris en fruitig en zelfs ondanks de winter had ik veel energie en ben ik nog niet verkouden geweest! Ik vind het in ieder geval heerlijk en ga het in het voorjaar nog herhalen!

Een gezond voedingspatroon is natuurlijk nog veel belangrijker dan thee ;) Lees hier nog meer gezonde gewoontes die je kunt toepassen.

Prijs & verkooppunten

De Teatox skinny detox (twee potten thee dus) kost €24,90. Eigenlijk vind ik dat best een mooie prijs voor zo’n natuurlijke en lekkere detox.

En wat dus fijn is, is dat je eigenlijk twee keer kunt doen met deze detox. Je vindt de producten van Teatox in de Solobiomooi webshop en bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen).

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

30 Comments

 1. 12 januari 2017 / 06:36

  Wat leuk, een teatox!
  Nog nooit gedaan maar lijkt me wel een keer grappig om te doen.

 2. 12 januari 2017 / 07:21

  Duidelijk review! Lijkt me wel eens grappig om te doen. Ik zou het alleen lastig vinden om 20 minuten voor het ontbijt de thee te drinken.. Ain’t nobody got time for that..

 3. 12 januari 2017 / 07:48

  Wat een aparte manier om te detoxen! Ik kan me voorstellen dat je het wel lastig vond om altijd gezond te eten, zeker na je tijd zonder Nederlands eten in Sri Lanka.

 4. 12 januari 2017 / 08:42

  haha ja echt hoor!

 5. 12 januari 2017 / 08:42

  Haha nee werkende mensen niet!

 6. 12 januari 2017 / 10:29

  Ziet er goed uit! Ik heb zelf eens de boo tea detox geprobeerd, maar het was niet zo slim om dit tijdens een drukke periode zoals mijn stage te proberen. Misschien dat ik het in de toekomst nog eens probeer.
  Liefs,
  Yara

 7. 12 januari 2017 / 10:46

  Fijne review! Het lijkt me eigenlijk wel fijn om een thee te hebben speciaals voor ‘s ochtends en ‘s avonds. De ene om je lichaam wakker te maken en de ander om lekker te slapen. Ik sta zelf altijd ruim van te voren op dus een ochtend thee zou voor mij wel handig zijn haha. Ik vraag me alleen af wat precies het effect is van de thee? En wat zijn de blikjes inderdaad mooi! Die moet je bewaren :)

 8. 12 januari 2017 / 11:16

  Valt inderdaad nog mee qua prijs. Ik heb vorig jaar de 14 Day Teatox van Bootea gedaan. Van die Nighttime Cleanse moet je acht uur later – ‘s ochtends, dus – naar het kleinste kamertje hollen omdat het allemaal begint te rommelen… :’)
  En uhm, ik kon hem wel voor het ontbijt drinken, hoor. Opstaan, meteen theetje maken en dat dan tijdens het klaarmaken opdrinken. Ik wandel twintig minuutjes naar het werk en daar eet ik pas iets, dus komt perfect uit.

 9. jeapiebel
  12 januari 2017 / 11:18

  Ik ben vaak sceptisch over detox omdat ik denk dat je lichaam al een eigen reinigingssystem heeft maar natuurlijk sluit ik het niet uit. Het is altijd goed om voor jezelf te denken en goed te zorgen. Dat doe ik ook graag. ;-)

 10. 12 januari 2017 / 11:23

  Fijne review, toch niks voor mij alleen ..

 11. 12 januari 2017 / 12:08

  Toch wil ik dit ook nog echt een keer gaan proberen! hele fijne review en wat grappig dat je zelfs niet meer verkouden bent geweest

 12. 12 januari 2017 / 14:17

  Erg apart zo’n detos, maar ook ik zou het gewoon vergeten of tussendoor een andere planning hebben.

 13. 12 januari 2017 / 14:54

  Dankjewel ;)

 14. 12 januari 2017 / 14:55

  Ik denk dat het altijd wel wat extra’s kan gebruiken, maar wel iets dat goed voor je is!

 15. 12 januari 2017 / 14:55

  Ai! Bij mij gaat het niet zozeer daarom, maar als ik wakker heb dan heb ik meteen honger!

 16. 12 januari 2017 / 14:57

  Het effect voor mij omschrijf ik bij mijn mening ;)

 17. 12 januari 2017 / 14:57

  Wellicht niet, of juist wel, want dan kan je een goede weerstand wel gebruiken ;)

 18. 12 januari 2017 / 16:35

  Leuk dat je hierover geschreven hebt..! Ben erg benieuwd geworden:-)

 19. 12 januari 2017 / 19:26

  tegenwoordig is dit zo in he :)
  ik weet niet goed wat ik erover moet denken, thee is altijd goed voor je en goede vervanger voor suikerrijke drankjes dus dat op zich al zorgt voor de detox, maar verder geloof ik er niet echt in
  Ik heb er ook eens een vreselijk slecht artikel over gelezen bij blogilates, dus dat maakt mij mss een beetje bevooroordeeld :p

  liefs
  KArlien

 20. 12 januari 2017 / 20:09

  Ben wel benieuwd of dit bij mij ook werkt en wil het binnenkort eens gaan proberen misschien. Wellicht val ik wel af en dat zou op zich wel fijn zijn :)

 21. carola donkelaar
  13 januari 2017 / 07:16

  vroeg me dat ook altijd al af of hef zou werken
  leuk om dit te lezen :)

 22. 13 januari 2017 / 08:42

  Goed om te horen dat je benieuwd was naar dit product, dan is de review erg handig :)

 23. 13 januari 2017 / 08:42

  Over dit merk specifiek of over een andere detox?

 24. 13 januari 2017 / 08:43

  Leuk om te horen!

 25. Mariska van Heel
  13 januari 2017 / 12:08

  Ik heb het ook wel eens gedaan, waren toen ook heerlijke theetjes. Ook niet afgevallen maar ik denk dat het meer als ondersteuning werkt om de afvalstoffen makkelijker uit je lichaam te krijgen. Leuke review trouwens.

 26. 13 januari 2017 / 16:13

  Dankjewel Mariska, leuk om jouw ervaring te horen!

 27. Sara
  16 januari 2017 / 12:01

  Ik heb ook al zoveel gelezen over de goede eigenschappen van thee. Ik denk dat je echt veel moet drinken om de positieve effecten te ondervinden. Het is wel een leuk idee, zo’n detox & ik heb er veel over gehoord! :D

 28. 16 januari 2017 / 16:50

  Ja, zeker leuk om te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.