10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid

Hoewel het je waarschijnlijk niet is opgevallen, heb ik een nieuwe rubriek op mijn blog. Ik ben een tijd terug ‘een onderzoek’ gestart om te kijken hoe ik The Green Guide kan verbeteren voor jou. Daaruit bleek dat de lifestyle artikelen het meest interessant bevonden worden en reviews wat minder. Het is tijd voor een nieuw artikel in die nieuwe rubriek, namelijk 10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid.

10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid

Nieuwe rubriek: 10 x …

Hoewel ik niet héél veel waarde hecht aan rubrieken, deelde ik vorig jaar wel altijd mijn nieuwste aankopen in ‘New In‘.

Sinds 2018 komt er in plaats van die artikelen nu elke maand een boek review online. En om meer lifestyle artikelen te delen, heb ik een nieuwe rubriek opgezet: 10 x …

In deze rubriek heb ik al eerder 10 simpele duurzame dingen die ik doe gedeeld en 10 inspirerende quotes over veganisme.

Vandaag wil ik dus 10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid delen en zo staan er nog veel meer lifestyle gerelateerde artikelen op de planning!

Let food be the medicin…

Hoewel ik veganist ben geworden voor de dieren, vind ik gezondheid toch ook wel een belangrijk aspect. Doordat ik vegan ben gaan eten (en leven), ben ik veel bewuster geworden van gezond is.

Ik ben daarom steeds meer plantaardig gaan eten: whole foods plant based. Maar er zijn meer dingen die ik doe voor mijn gezondheid en die zet ik graag voor je op een rij!

Voor mij zijn ze inmiddels automatisme, maar ik weet dat velen altijd nog op zoek zijn naar manieren om hun gezondheid te verbeteren. En dat kun je eigenlijk heel breed trekken…

10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid

Zoals je misschien weet deel ik elke vrijdag een blog artikel mét een video. En daar leent de 10 x rubriek zich perfect voor. In de onderstaande video deel ik de 10 dingen die ik doe voor mijn gezondheid en licht ik ze natuurlijk wat meer toe. Onder de video zet ik alles nog even kort voor je op een rij.

 1. Plantaardig eten
 2. Lady Cup gebruiken
 3. Geen alcohol drinken
 4. Niet roken / geen drugs
 5. Natuurlijke producten
 6. Stoppen met de pil
 7. Stress reduceren
 8. Tijd voor mezelf
 9. Genoeg slapen
 10. Genoeg bewegen

Tot slot: heb jij nog fijne tips?

Er zijn natuurlijk altijd dingen die ik nog kan verbeteren. Zo zou ik graag meer biologisch willen eten, om zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen binnen te krijgen.

Maar dat is op dit moment qua kosten niet altijd haalbaar. Plus: alles tegelijk doen lukt gewoon niet, ik doe het op mijn tempo. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik zoal doe voor mijn gezondheid.

Zoals je wel ziet zijn er een heleboel dingen waar ik rekening mee houd. Dat heeft de afgelopen jaren wel wat tijd gekost (omdat ik me er in wilde verdiepen), maar het heeft me ook veel opgeleverd.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat jij doet voor je gezondheid: deel het vooral in de comments!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Deel:

2 Reacties

 1. 1 juni 2018 / 14:02

  Het is zo belangrijk om bij zulke dingen stil te staan, vooral tijd voor jezelf nemen en genoeg slapen en bewegen, heeft bij mij echt zoveel verschil gemaakt :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  1 juni 2018 / 17:00

  Goed bezig Eva <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

21   92
27   181
10   128
16   96
21   162

Follow on Instagram